קוקילידה טבעונית

10 לאוגוסט, 2017

דלג למתכון קוקילידה טבעונית

שלום יפים 🙂 

היום הגשמתי סוג של חלום. 

 

פעם מזמן, כשהייתי בבית ספר, היינו נוסעים לטיולים שנתיים לאילת. 

 

בדרך האוטובוס היה עוצר בעין יהב ושם באופן קבוע, אני ומיכל ושחר, שהיינו חברים הכי טובים, היינו קונים קוקילידה. 

 

זו היתה מין מסורת כזו.

 

ולמרות שבאותה התקופה אכלתי קוקילידה בכל מיני הזדמנויות, קוקילידה תמיד מזכירה לי את הדרך לאילת ואת שחר ומיכל. 

 

עוד לפני שהפכתי לטבעונית (לפני יותר מעשור) הפסקתי לאכול דברים בסגנון קוקילידה…

 

כל סוגי הארטיקים ובכללי הדברים המאוד מעובדים ומלאי הסוכר הפסיקו לחלוטין לעשות לי את זה ולאט לאט באופן טבעי, פשוט נעלמו מהתפריט. 

 

קוקילידה טבעונית

 

אבל, קוקילידה זה טעים! זה זכור לי כאחד הארטיקים הכי טעימים בעולם!

 

הרבה הרבה יותר מכל טילון, או כל שוקו בננה כזה או אחר ובטח יותר ממגנום שאותו מעולם לא סבלתי. 

 

אז כמו שאתם מבינים… כבר כמה זמן שאני זוממת להכין קוקילידה בפרשנות עכשיוית אישית שלי- בגירסה גם טבעונית וגם יותר מתקבלת על הדעת מבחינת המרכיבים. 

 

והיום זה קרה. הכנתי את הקוקילידה הטבעונית המושלמת, ולא סתם, היא גם ללא גלוטן וגם ללא אפייה! 

 

ותקשיבו… זה ט-ע-י-ם! זה טעים בקטע מלחיץ, בקטע חשוד, בקטע מטורף 🙂 

 

אני ממש ממש ממש מרוצה מהתוצאה. 

 

תהנו בלי סוף! 

 

קוקילידה טבעונית

share on whatsapp

קוקילידה טבעונית

הכנות

20 דקות

בישולים

ללא

מתי מוכן?

עוד 6 שעות קרור

מה צריך?

עוגיה (6-8 קוקילידות קטנות)

7-8 תמרי מג’הול גדולים עסיסים 

 

1/2 1 כוסות פקאן טבעי 

 

1/2 1 כפות אבקת קקאו 

 

חופן צימוקים 

 

חופן שוקולד צ’יפס 

גלידה 

1 כוס אגוזי קשיו טבעיים 

 

1/2 כוס שקד קלוף פרוס 

 

1/3 עד 1/2 כוס סירופ אגבה / מייפל / סילאן

 

1/2 1 כוסות קרם קוקוס 18% שומן 

 

2 כפיות תמצית וניל 

 

1 כף חמאת אגוזים לבחירתכם

 

מה עושים?

עוגיה 

מלבד הצימוקים והשוקולד צ’יפס להניח את כל שאר מרכיבי העוגיה במעבד מזון 

 

לעבד 1-2 דקות לתערובת גסה שניתן ליצור ממנה כדור קטן בלי שיתפרק

 

להוסיף צימוקים ושוקולד צ’יפס ולערבב עם כף 

 

להעביר לכלי מלבני מרופד בנייר אפייה ולהדק טוב טוב (ככול שהכלי יהיה קטן יותר העוגיות יהיה גבוהות יותר) 

 

להניח במקפיא 

גלידה 

בבלנדר להניח את כל מרכיבי הגלידה 

 

לעבד למשחה חלקה לחלוטין 

 

להעביר לכלי מלבני מרופד בנייר אפייה (ככול שהכלי יהיה קטן יותר החלק של הגלידה יהיה גבוה יותר) 

 

לדפוק כמה פעמים את הכלי על משטח העבודה

 

לסגור את הכלי ולהכניס למקפיא ל 6 שעות לפחות 

הכנה 

להוציא את שני הכלים מהמקפיא 

 

בעזרת נייר האפייה למשוך את הבצק והגלידה מהכלים

 

בעזרת חותכן עגול לקרוץ עיגולים מהבצק ומהגלידה 

 

להכין סנדוויץ’ ולהתחיל לזלול! 

 

מה שנשאר, לשמור בכלי סגור במקפיא

הערות והחלפות: 

  • את התמרים אפשר להחליף בפרי מיובש אחר עסיסי ככול הניתן (תאנים לדוגמא)
  • את הפקאן אפשר להחליף בכל אגוז אחר (אגוזי לוז- יאמי!) 
  • במקום צימוקים אפשר חמוציות / גוג’י ברי / עוד שוקולד צ’יפס 
  • לא חובה אבל אופציה- אם אין לכם בלנדר חזק ממליצה להשרות את הקשיו והשקד לפחות לשעתיים 
  • לגלידה קרמית ביותר ממליצה להשתמש רק בחלק השמן של קרם הקוקוס-
    להניח את הפחית במקרר לכמה שעות, לפתוח בעדינות ולהוציא רק את החלק הקשה העליון 
  • במקום שקדים אפשר עוד קשיו 
  • את הקשיו במתכון אני פחות ממליצה להחליף 
  • למי שאין חותכן עגול- אפשר פשוט לחתוך ריבועים עם סכין ולעשות קוקילידה מרובעת 🙂 

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat