קיש טבעוני אספרגוס ופסטו


השבוע יש לי זמן. האמת שבכללי יש לי די הרבה זמן מאז שהחלטתי להתמקד בבלוג ולעבור לעבוד במשרה חלקית (שעדיין לא מצאתי אז אם יש לכם רעיונות אני אשמח לשמוע!) בגלל שיש לי זמן החלטתי להתפרע ולהעלות פוסט באמצע השבוע. הרווחתם.
זה די נחמד להעלות פוסט באמצע השבוע, זה מרגיש הרבה פחות מחייב… לא צריך לחשוב יותר מידי על זה שאתמול הייתם בארוחות ערב, על מה השעה ואם אתם כבר רעבים או על מה מזג האוויר ומה מתאים לו. היום זה סתם יום, יום רגיל של אמצע השבוע, לא מחייב, בלי אופי מיוחד. יום רגיל בו אני יכולה להכין לכם מה שבא לי ולמישהו זה בטוח יתאים.
קיש טבעוני אספרגוס ופסטו
אז מה היה בא לי היום? קיש. למרות שאין הרבה מתכונים לקיש בבלוג, אני דווקא חובבת קישים גדולה ואני מכינה הרבה קישים בבית מחוץ למסגרת הבלוג (זה גם קורה על בסיס יומי דרך אגב… אוכל לא לבלוג 🙂 ).
בקיצור, זה מקרי בהחלט שלא יצא לי למלא את הבלוג במתכונים לקישים ופשטידות והיום זה הצעד הראשון בשינוי!
לקיש הזה בחרתי ללכת על מילוי של אספרגוס ופסטו. אספרגוס זה ירק כזה חמוד ויפה, הוא גם מאוד פוטגני שזה נהדר לתמונות והוא גם טעים ומשתלב טוב עם המון מנות. לאספרגוס הוספתי עוד מרכיב מנצח כדי להעצים את הטעם- פסטו.
וכדי לסיים את התענוג הוספתי צנוברים. מושלם.
קיש טבעוני אספרגוס ופסטו
בנוסף למילוי הנהדר, החלטתי גם לנסות להכין בצק פריך ועשיר מקמח מלא ושמן זית. זה תמיד מרגיש על גבול הבלתי אפשרי להכין בצק פריך לקיש שלא עשוי מקמח לבן ותחליפי חמאה. אבל מסתבר שזה אפשרי ויש טריק! אני מאוד אוהבת טריקים בבישול ואפייה, משנה את החיים לפעמים.
אז איך אפשר להכין בצק פריך מקמח מלא ושמן זית? תופים…….. להקפיא את השמן! אה אה!
יותר נכון לומר כמעט להקפיא. אז עכשיו לפני הכל קומו מהר ולכו לשים חצי כוס שמן זית במקפיא. אנחנו לא צריכים שהשמן יקפא לחלוטין, חצי שעה במקפיא זה בול.
בנתיים בואו נתחיל עם שאר מרכיבי הבצק. אני ממליצה להעביר את 2 כוסות הקמח דרך מסננת דקה, לתת לו קצת להתאוורר אבל זה לא חובה.
לקמח המאוורר להוסיף 1/2 כפית מלח ולערבב מעט. בקערה נוספת לערבב 5 כפות מים קפואים עם כף חומץ.
להוציא את השמן המקפיא ובעזרת כפית להעביר את השמן בנגלות לקמח (זה יהיה כמו גלידה, זה מגניב).
לערבב עם כף עץ כשמתקבלים גושים.
להוסיף את המים כף כל פעם ולערבב טוב עם כף עץ עד שמתחיל להתגבש.
קיש טבעוני אספרגוס ופסטו
לא צריך להפוך את הבצק לגוש, עדיף להתעסק איתו כמה שפחות כדי לשמור על הפריכות.
אז ככה כמו שהוא להעביר אותו לנייר אפייה, לכסות בעוד נייר אפייה ולרדד טוב.
את הבצק המרודד להעביר לתבנית פאי 26 ס"מ או כל תבנית 24-26 אחרת שאתם אוהבים, ליישר ולהדק טוב לדפנות.
קיש טבעוני אספרגוס ופסטומהמם.
את התבנית להעביר למקרר עד שמכינים את המילוי.
דרך אגב, עכשיו יהיה זמן טוב להדליק תנור על 180 מעלות 🙂
אוקי מילוי- בקערה עמוקה להניח את הטופו ולמעוך בעזרת מועך פירה כזה (יש לזה שם?) אם יש לכם מעבד מזון אתם יכולים לעבד את הטופו במעבד עד לקבלת גושים קטנטנים.
לטופו להוסיף את שאר המרכיבים:
קיש טבעוני אספרגוס ופסטו
יאללה- לערבב!
לערבב… לערבב… לערבב… לא לשכוח את הלמטה…
עירבבתם טוב?
מצויין!

קיש טבעוני אספרגוס ופסטו
להוציא את התבנית מהמקרר, לחורר מעט את התחתית עם מזלג ולהעביר את המילוי לתבנית.
אני ממליצה לקשט בשמרי בירה, זה נותן טוויסט נחמד וזה מאוד יפה.
לאפות כ 35 דקות.
קיש טבעוני אספרגוס ופסטו
המילוי יהיה עדיין מעט רך (ממש מעט) וזה בסדר. למרות שזה יהיה קשה כי הבית פשוט יתמלא בריח מעולה של פסטו ובצק, תנו לקיש לשבת על השיש על רשת איזה רבע שעה ככה כדי להתקרר ולהתגבש.
אחרי רבע שעה לפחות אפשר להתחיל לחתוך ולזלול.
אם יש לכם זמן תנו לקיש אפילו יותר זמן להתגבש.
להגיש חם ועם חיוך גדול 🙂
קיש טבעוני אספרגוס ופסטו

קיש טבעוני אספרגוס ופסטו


הכנות
20 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

בצק

2 כוסות קמח מלא

1/2 כוס שמן זית (מומלץ לאחר חצי שעה במקפיא)

1/2 כפית מלח

1 כף חומץ

5 כפות מים קפואים

מילוי

6-8 גבעולי אספרגוס חתוכים לטבעות (או כל ירק אחר שאתם אוהבים)

100 גרם צנוברים (קלויים או לא)

1 חבילה טופו קשה

5 כפות פסטו טבעוני

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס שמרי בירה + 3 כפות לקישוט

מלח, פלפל גרוס על פי טעם

מה עושים

בצק

בקערה לערבב קמח (עדיף מנופה- דרך מסננת דקה) ומלח

בקערה נוספת לערבב 5 כפות מים קפואים עם כף חומץ

בעזרת כפית להעביר את השמן הכמעט קפוא בנגלות לקמח (זה יהיה כמו גלידה, זה מגניב)

לערבב עם כף עץ כשמתקבלים גושים, להוסיף את המים כף כל פעם ולערבב טוב עד שמתחיל להתגבש

להעביר את הבצק (כמו שהוא- לא ללוש לכדור) לנייר אפייה, לכסות בעוד נייר אפייה ולרדד טוב

להעביר לתבנית פאי 26 ס"מ או כל תבנית 24-26 אחרת שאתם אוהבים, ליישר ולהדק טוב לדפנות

להניח במקרר עד סיום הכנת המילוי

מילוי

בקערה עמוקה למעוך את הטופו לגושים קטנטנים (אפשר במעבד מזון אם יש)

להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב טוב וטוב

הכנה

להדליק תנור על 180 מעלות

להעביר את המילוי לתבנית עם הבצק ולהדק טוב לתחתית ולדפנות

לקשט בשמרי בירה

לאפות 35 דקות ולתת לקיש להתקרר רבע-חצי שעה לפני שחותכים



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים