קציצות ברוקולי טבעוניות


היי חברים! 

מה נשמע? איך עובר עליכם תחילתו של השבוע? אז קודם כל כמה סיפורים מהסופ"ש. 

במהלך הסופ"ש יצא לי להכין מכל מיני סיבות כמה קינוחים שהייתי צריכה לאלתר, חלקם די מהר. 

התוצאות היו פסיכיות. 

בין הדברים שהכנתי היתה עוגת מייפל ופקאן, עוגות שכבות בכוסות אישיות ועוגת רולדה- כן כן! 

את עוגת הפקאן הכנתי כשנשנוש למשתתפי הסדנא של יום שישי בבוקר. 

התגובות היו מעולות וזה ממש שימח אותי, היא גם יצאה כל כך יפה. מצופה בקרם ושקדים ורכה להפליא. 

בערך באותו הזמן חברים מהצפון הודיעו שהם באים אחרי ארוחת ערב לקפה ועוגה. 

ישר אחרי שנגמרה הסדנא, התחלתי להכין קינוח לערב. אלו חברים שאני מאוד מאוד אוהבת והתחשק לי לפנק. 

אז הכנתי 4 כוסות מלאות בשכבות של פירורים, קרם וניל ומלא מלא תותים. 

ובתוך כל זה, עוד יש ארוחת ערב אצל אבא של מתן. מה, לא נכין עוגה? בטח שנכין. 

אז גם הכנתי עוגת רולדה, עם בצק שוקולד ומילוי מייפל וניל קרמי בטירוף. 

למה אני מספרת לכם את כל זה? 

קציצות ברוקולי טבעוניות

דבר ראשון כי כפי שכבר הבנתם בקרוב יעלו מתכונים טעימים במיוחד לבלוג. 

והסיבה השניה היא שאחרי כל הכנת הקינוחים הזו הדבר האחרון שהתחשק לי להכין לבלוג היום זה משהו מתוק! 

זה הסתדר לי מעולה עם זה שבסקר האחרון שעשיתי בפייסבוק ובאינסטגרם, כמעט 80% מכם הצביעו לזה שהם מעדיפים וידיאו של מנות עיקיות מאשר קינוחים…

אז חשבתי וחשבתי, מה הכי מתחשק לי שהוא ההיפך מקינוח?

קציצות. קציצות זה מושלם. קציצות טבעוניות ונטולת גלוטן זה בכלל מעולה. 

וברוקולי? ברוקולי זה כבר לגמרי סוגר את הפינה. 

ואם כבר מתכון לקציצות ברוקולי, אז יאללה, שיהיה גם וידיאו 🙂 

הקציצות האלו מעולות, מתחבאים בתוכן צנוברים קלויים שהופכים אותן להיות מיוחדות ממש. 

וגם יש בונוס- טחינת שום שמיר. יאמי. 

תהנו. 

קציצות ברוקולי טבעוניות

קציצות ברוקולי טבעוניות


הכנות
10 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

קציצות (10-12 חתיכות) המרות והערות בתחתית המתכון

1 ראש ברוקולי גדול חתוך לראשים קטנים

 

1 שן שום כתושה 

 

1 כף קמח טפיוקה

 

2 כפות פתיתי שמרי בירה נטולי גלוטן

 

1/4 כוס צנובר טבעי או קלוי

 

1/2 עד 2/3 כוס קמח עדשים 

 

מלח פלפל ע“פי טעם

טחינה שום שמיר 

1/4 כוס טחינה גולמית 

 

1 כף מיץ לימון 

 

1/2 שן שום כתושה

 

1 כף שמיר קצוץ 

 

מלח ע“פי טעם 

 

כמה כפות מים

מה עושים

קציצות

בסיר גדול לבשל ראשי ברוקולי עד שמתרככים

לסנן טוב ולהעביר לקערה

בעזרת מזלג או מועך פירה, למעוך למחית גסה

מלבד קמח העדשים להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב

להוסיף קמח עדשים בהדרגה (לא בטוח שתצטרכו 1/2 כוס)

לערבב עד לקבלת תערובת בצקית יציבה מאוד ולא דביקה

הכנה ואפייה

להדליק תנור על 170 מעלות

לשמן ידיים ולהכין קציצות הדוקות

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 12-15 דקות- שימו לב לא לאפות יתר על המידה

טחינה שום שמיר

להניח את כל המרכיבים בקערית ולערבב טוב

להוסיף מים עד לקבלת מרקם רצוי

להגיש ליד הקציצות החמות

הערות והמרות:

  • במקום ברוקולי אפשר כרובית, אפונה, בטטה וכדומה
  • אפשר ברוקולי קפוא מופשר אבל שימי לב שהם ממש מלאים בנוזלים אז אולי תצטרכו יותר קמח
  • במקום קמח עדשים אפשר קמח חומוס אבל אני פחות ממליצה
  • אפשר להשתמש בקמחים אחרים (לא קמח קיטניה) עם תוצאה אחרת
  • במקום שמרי בירה אפשר שקד טחון אבל שמרי בירה מוסיפים המון (!)
  • במקום טפיוקה אפשר קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • לא חייב צנובר אבל זה לב המתכון בעיני…


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים