רוגלך טבעוני

2 לנובמבר, 2017

דלג למתכון רוגלך טבעוני

היי אהובים

כל מה שבא לי זה לדבר על המתכון הזה כי אני סופר מתרגשת ממנו אבל לפני זה כמה מילים על השבוע שלי. 

 

אתמול חל יום הטבעונות הבינלאומי ודווקא ביום הזה מצאתי את עצמי מופתעת ולא בקטע טוב. 

 

בסופ"ש הקרוב אנחנו נוסעים עם המשפחה שלי למצוקי דרגות. מינו אותי (באופן טבעי) לחפש מקום בו כולנו יכולים לאכול. 

 

קבוצה של טבעונים, צמחונים וכאלו שבכלל לא. 

 

חשכו עיני. 

 

לא משנה איפה חיפשתי פשוט לא היו שום אופציות שלא כוללת צ'יפס במסעדת בשרים. 

 

בגלל שיש כל מיני אחיינים, אי אפשר לנסוע למקומות רחוקים כמו ערד רק בשביל אוכל וממש ניסיתי ככול שביכולתי למצוא פתרון. 

 

לא מעט מקומות ענו לי- תביאו אוכל מהבית. 

 

מישהו אמרה לי- אני לא יודעת מה צמחונים אוכלים. (אפילו לא הגעתי להגיד שיש גם טבעונים). 

 

והמסקנה הכללית היא שאנחנו לא רק נביא אוכל מהבית אלא אפילו חלב סויה לקפה… 

 

זה לא שאני מצפה שכל העולם יהיה טבעוני כן (הלוואי..) אבל המון זמן לא הרגשתי ככה. 

 

זה נכון שתל אביב מאוד מפנקת אבל לא רק תל אביב ידידותית, יש עוד המון איזורים בארץ שאפשר לפחות לשרוד בהם. 

 

בכל מקרה- כשאני אחזור אני אדווח לכם מה היה בסוף ואיך שרדו להם שני טבעונים בים שכולו מלח. 

 

לפחות מלח זה טבעוני. 🙂 

 

טוב ועכשיו למתכון……..!!! 

 

רוגלך טבעוני

 

אני רוצה להשוויץ! 

 

זה המתכון הכי יפה שהכנתי אוור 🙂 🙂 🙂 

 

זה אחד המתכונים הכי טעימים שהכנתי ובתור מי שלא חובבת שוקולד, הפתעתי את עצמי. 

 

אני לא אשקר לכם- מי מכם שלא אוהב לאפות, לא אוהב להשקיע יותר מחמש דקות במטבח, טוסט בשבילו זה סרט והוא צריך לקחת יום חופש בשביל להכין סלט- זה לא המתכון בשבילכם…. 

 

תעתיקו ותשלחו לינק לאבא, אמא, סבתא, סבא או כל חבר שאוהב להכין ותבקשו מהם להכין לכם. 🙂 

 

אם כן בא לכם קצת שיעור אומנות ואם בא לכם לפנק מישהו תקשיבו- זה מטורף! זה כל כך טעים שאין מילים. 

 

שימו לב לכל ההערות שבתחתית המתכון בבקשה כדי שיצא לכם יפה יפה וטעים טעים. 

 

יוו הלוואי ומלא מכם יכינו! 

 

שיהיה סופ"ש מהמם ומתוק, לפחות כמו רוגלך טבעוני. 

 

רוגלך טבעוני

 

 

share on whatsapp

רוגלך טבעוני

הכנות

45 דקות

בישולים

30 דקות

מתי מוכן?

3 שעות כולל התפחה

מה צריך?

בצק (25 רוגלך פלוס מינוס)

יבשים

 

2 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה לבן) 

 

1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא (או חיטה מלא)

 

3 כפיות שמרים יבשים 

 

3 כפות סוכר קנים (או חום) 

 

1 כפית מלח

 

רטובים

 

1 כוס חלב סויה לא ממותק מעט חם (עוד קצת במידת הצורך) 

 

1/2 כוס שמן קוקוס מומס

 

1/2 כוס מחית בננות או רסק תפוחים 

מילוי 

1/2 כוס אבקת קקאו 

 

1/4 כוס שמן קוקוס

 

1/3 כוס סוכר קנים (או חום)

ציפוי

1-2 כפות סילאן

 

1-2 כפות מים

סירופ 

1/2 כוס חלב סויה או מים 

 

1/3 כוס סילאן או מייפל

 

מה עושים?

בצק 

בקערה לערבב מרכיבים יבשים 

 

להוסיף מרכיבים רטובים ולערבב טוב 

 

ללוש במשך 10 דקות רצוף בידיים או במיקסר וו 

 

להניח בקערה גדולה משומנת, לכסות ולהניח במקום חמים לשעה 

מילוי 

לערבב את כל המרכיבים בקערה

 

להניח במקרר לחמש דקות 

הכנה

לחלק את הבצק לשני חלקים שווים 

 

לרדד חלק אחד למלבן ארוך ורחב 

 

למרוח מילוי לאורך חצי מלבן  

 

לסגור את המלבן לאורך כמו ספר (החלק בלי המילוי מכסה את החלק עם המילוי) 

 

לרדד שוב דק דק (המילוי קצת ישפריץ פה ושם, זה בסדר)

 

לחתוך משולשים מהמלבן

 

לגלגל כל משולש מהחלק הרחב לכיוון השפיץ 

 

להניח כל רוגלך על תבנית מרופדת בנייר אפייה 

 

חוזר חלילה עם החלק השני של הבצק

 

לכסות את הרוגלך ולהניח במקום חמים 30 דקות 

ציפוי ואפייה 

להדליק תנור על 170 מעלות 

 

למשוח כל רוגלך במעט סילאן מעורבב עם מים

 

לאפות 25-30 דקות עד שזהוב ומהמם 

סירופ

לחמם את מרכיבי הסירופ בסיר קטן

 

עד שמסמיך ומצטמצם מעט  

 

ברגע שהרוגלך יצאו מהתנור למשוח כל אחד בסירופ בנדיבות רבה 

 

לקרר ולהגיש 

 

הם טעימים יותר יום אחרי 🙂 

הערות והחלפות: 

  • אפשר להכין רק עם קמח כוסמין מלא (או חיטה מלא) – אבל – זה לא יצא אותו דבר ויהיה דחוס מאוד
  • במקום סויה אפשר כל חלב טבעוני אחר 
  • לא להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל! 
  • במקום המילוי אפשר ממרח שוקולד 
  • ממליצה ליישר עם סכין את כל הקצוות ליצירת מלבן מושלם
    במיוחד לפני שחותכים את המשולשים- ככה יצא רולגך מהמם

תגיות: ,
Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat