רול קינמון טבעוני


היי חברים יקרים

טוב טוב טוב טוב! איזה שבוע מטורף אההההה! 

מה אני אגיד לכם- בתור מי שאין לה טלויזיה בבית, זה די מצחיק כמה כיף היה להיות בטלויזיה 🙂 

כל החוויה היתה פשוט נהדרת.

אם מישהו מכם לא יודע על מה אני מדברת אז לפני שאתם ממשיכים לקרוא גשו רגע לפייסבוק של הבלוג ונתראה פה חזרה עוד 6 דקות… 🙂 

אוקי אז עכשיו אחרי שכולנו יודעים במה מדובר- איזה כיף היה!!! 

טלויזיה זה ממש מצחיק וכיף, היה ממש מגניב לדבר על טבעונות וכולם שם היו ממש נחמדים, אבל יותר מהכל- אתם! 

תקשיבו, אתם ריגשתם אותי בקטע אחר בכלל, מה זה כל האהבה הזו? כמה תגובות, כמה לייקים, כמה שיתופים, כמה מילים יפות ומלאות באהבה.

אני חושבת שמה שהיה מדהים זה שהתגובות שלכם לא היו רק אצלי בעמוד אלא גם בעמוד הפייסבוק של העולם הבוקר!

איזה חמודים אתם, זה לא יאומן. 

רול קינמון טבעוני

כמה שחיממתם לי את הלב אתם לא מבינים בכלל. באמת אין לי מילים…

רק תודה, מלא מלא תודה.

היה לי כיף ומעניין ואני שמחה, מזה שמחה- מודה ומברכת על הבמה שניתנת לטבעונות בימינו 🙂

במשך ההכנות לתוכנית הבוקר הכנתי גם מתכונים שכבר קיימים בבלוג וגם עבדתי על מתכונים חדשים.

חלק מהם גם צילמתי וכתבתי וערכתי במחשבה שאני ארצה לשתף אתכם בהם.

והנה, המתכון הראשון יוצא לאור היום.

רול קינמון טבעוני, מושלם ורך עם ריח ממכר. פשוט נהדר ליד הקפה או התה או סתם ככה חמים וטעים.

תהנו מלא מלא ושוב- תודה!  

רול קינמון טבעוני

רול קינמון טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים כולל התפחה

מה צריך

בצק (10 רולים) המרות והערות בתחתית המתכון

יבשים

 

1 כוס קמח כוסמין מלא או חיטה מלא

 

1/4 1 כוסות קמח כוסמין לבן או חיטה לבן

 

1/2 1 כפיות שמרים יבשים

 

1/2 1 כפות סוכר חום 

 

1/2 כפית מלח

 

רטובים

 

1 כף מייפל 

 

3 כפות שמן (לא משנה איזה)

 

1/3 כוס רסק תפוחים 

 

1/2 כוס מים

מילוי

2 כפות קינמון 

3 כפות סוכר חום כהה 

1 כף רסק תפוחים 

ציפוי

3 כפות מייפל  

2 כפות מים חמים

מה עושים

בצק

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

מלבד המים, להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים

להוסיף מים בהדרגה ולערבב עד לקבלת בצק גמיש שאינו נדבק לידיים

לקמח ידיים ומשטח וללוש 10 דקות שלמות בידיים או במיקסר וו

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת ולכסות את הקערה בניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה וחצי עד שעתיים עד שמכפיל את נפחו

להוציא מהקערה וללוש עוד קצת על משטח מקומח

לרדד למלבן ישר בעובי 1/2 ס"מ

מילוי

לערבב את כל מרכיבי המילוי בקערית

הכנה ואפייה

להדליק תנור על 170 מעלות

למרוח מילוי על כל המלבן ולגלגל לרולדה הדוקה

בעזרת סכין חדה לחתוך את הרולדה לעשר רולים

להניח כל רול עלתבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה

להקפיד שיהיה רווחים גדולים ושהקצה המשחורר של הרול מתחבא מתחת לרול

לכסות במגבת ולהניח במקום חמים 20 דקות

להכניס לתנור ולאפות 25-30 דקות או עד שכהה ויציב- להזהר לא לייבש!

ציפוי

לערבב מייפל ומים חמים

ברגע שהרולים יצאו מהתנור לזלוף על כל רול ציפוי

לתת לנוח 5 דקות ולהגיש

עדיף לאכול באותו היום, יאמי



הערות והמרות:

  • אפשר רק קמח לבן (כוסמין או חיטה) עם קצת פחות מים
  • אפשר רק קמח מלא (כוסמין או חיטה) עם תוצאות הרבה פחות אווריריות
  • אפשר להמיר את רסק התפוחים בבננה/ טחינה/ קרם קוקוס באותה הכמות
  • אפשר להמיר את המייפל בסילאן או אגבה
  • במקום קינמון אפשר למלא בשוקולד, חלבה, או כל ממרח אחר שאתם אוהבים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים