שייק עוגת גזר

15 ליולי, 2015

דלג למתכון

עכשיו כשאני קוראת את הכותרת יכול להיות שעלול להתשמע ששייק עוגת גזר זו עוגת גזר שעשיתי ממנה שייק.. ולא כך הדבר! למרות שלא יפתיע אותי אם מישהו הכין פעם כזה דבר וזה היה להיט… אם זה באמת מה שהייתי עושה זו היתה יכולה הגירסה הטבעונית הבריאה לשייק עוגת גבינה ותותים… מכירים את זה?! כנראה שאם שאפשר לטגן סניקרס אפשר גם להכין שייק עוגת גבינה.
כך או כך אבל- לא מדובר פה בשייק שעשוי מעוגת גזר אלא בשייק בטעם ובהשראת עוגת גזר שזו אחת העוגות האהובות עליי.
חייבת להגיד שאני בעיקר אוהבת עוגות גזר עם ציפוי לבן יאמי כזה למעלה, מה שאין בהרבה מקומות בארץ וכנראה שעדיף שלא יהיה כי זה די מבטל את עניין העוגה הבריאה והופך את זה לחצי עוגת שחיטות, טוב לא חצי נו זה רק ציפוי, רבע עוגת שחיטות.
בכל אופן בשל אהבתי לציפוי הלבן של עוגת גזר הוספתי קצת שביבי קוקוס למעלה בשביל שהשייק יקבל אקסטרה אפקט עוגת גזר  🙂
שייק עוגת גזר
השייק מאוד קל להכנה, כנראה כמו כל שייק אחר ומה שתצטרכו בשבילו יהיה בעיקר גזר אחד גדול! אם אתם מכינים את השייק ליותר משני אנשים או שאתם ממש צמאים, תגדילו כמויות בהתאם
שייק עוגת גזר
בשביל לקבל את הסמיכות הרצויה השתמשתי בכ5 כפיות שיבולת שועל.
הטעם שלה לא מורגש, היא בריאה והיא נותנת את הסמיכות הרצויה על מנת להפוך את השייק לסמודי סמיך ולהנמע ממיץ דליל
שייק עוגת גזר
שאר המרכיבים בשייק הם מרכיבים שבאמת היינו משתמשים בהם להכנת עוגת גזר, קינמון, אגוז מוסקט, חלב שיבולת שועל וכו'. אתם יכולים להיות יצירתיים עם התבלינים, אני לא נסחפתי והתמקדתי בקינמון בעיקר.
אם אתם שמים אוגז מוסקט ממש תזהרו עם הכמויות, הוא מהמשתלטים, שימו 1/4 כפית בלחץ לא יותר. לאוהבי הג'ינג'ר אפשר להוסיף גם חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי או 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
שייק עוגת גזר
לגבי איזה חלב לבחור אני חושבת שכל חלב טבעוני יתאים תלוי כמה מתיקות תרצו. אני השתמשתי בחלב שיבולת שועל כי זה הסתדר לי טוב עם שיבולת השועל שמתכון אבל אני יכולה רק להניח שחלב שקדים גם יהיה מעולה ולמי שרוצה ללכת על טעם קוקוסי, גם חלב קוקוס יתאים.
להמתקה השתמשתי בסילאן, גם פה אתם יכולים לבחור איזה ממתיק נוזלי שאתם אוהבים, ממליצה להוסיף את הממתיק בהדרגה לטעום ולהוסיף עוד אם יש צורך.
להכנה יש לחתוך את הגזר לחתיכות בינונית ולהכניס לבלנדר עם כל שאר המרכיבים פלוס 4-5 קוביות קרח.
למי שאוהב שייק חלק וללא גבשושיות אפשר להשתמש בגזר מבושל (קר) כדי לקבל שייק אחיד יותר.
לערבל בבלנדר עד שמתקבלת עיסה אחידה וחלקה. לטעום ולתקן תבלינים על פי טעמכם האישי.
להעביר לכוסות, לקשט במעט קינמון ושביבי קוקוס ולשתות קר, תהנו 🙂
שייק עוגת גזר

share on whatsapp

שייק עוגת גזר

הכנות

5 דקות

בישולים

ללא

מתי מוכן?

עוד 5 דקות

מה צריך?

1 גזר גדול (חי או מבושל קר לתערובת חלקה יותר)

1 כוס חלב שיבולת שועל (או כל חלב טבעוני אחר)

5 כפיות שבולת שועל

1 כפית קינמון

1/5 כפית אגוז מוסקט

2 כפיות סילאן

5 קוביות קרח

שביבי קוקוס לקישוט

 

מה עושים?

לשים הכל בבלנדר ולערבל יחד 2-3 דקות

לקשט בשביבי קוקוס וקינמון ולשתות קר

וזהו…..!

תגיות:
Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat