שקשוקה טבעונית

3 ליולי, 2017

דלג למתכון

בוקר טוב 

ממש הרבה זמן לא העליתי פוסט ארוחת בוקר. 

 

לא רק שלא העליתי פוסט ארוחת בוקר כבר התחיל להיות לי לא נעים מכל העוקבים המקסימים שביקשו (וביקשו וביקשו) מתכון לשקשוקה. 

 

זה לא שלא רציתי להכין כזה מתכון.

 

וזה לא שאני לא מכינה לנו שקשוקה בערך על בסיס שבועי וזה שאני לא אוהבת שקשוקה, אני אוהבת מאוד. 

 

זה פשוט שתמיד היתה לי הרגשה שזה מין מתכון כזה שכולם… יודעים להכין…. 🙂 

 

סליחה סליחה נו, אני מבינה עכשיו שלא לכולם כזה קל להכין שקשוקה ואחרי שחברה נזפה בי קשות הבנתי שהגיע הזמן שיהיה כזה מתכון בבלוג. 

 

ואם כבר מתכון לשקשוקה טבעונית, אז שיהיה מנצח, שיהיה מפוצץ, שיהיה לא פחות ממדהים, נכון? 

 

שקשוקה טבעונית

הכנות שלב ראשון- רוטב

במחבת רחבה ועמוקה לטגן בצל גדול קצוץ עד שמזהיב 

 

להוסיף פלפל ירוק אחד חתוך לקוביות וגמבה אחת חתוכה לקוביות ולטגן יחד כמה דקות עד שמתרכך וצרוב

 

להוסיף בנגלות 4-5 עגבניות בשלות קצוצות, כל פעם עגבניה קצוצה אחת 

 

לטגן כל עגבניה 2-3 דקות ורק אז להוסיף את הבאה 

 

להוסיף שום ולערבב יחד כמה רגעים 

 

להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולערבב טוב

 

להוסיף מים במידת הצורך (בהדרגה, לא להטביע!) 

 

להנמיך או לכבות את האש ולכסות.

 

שקשוקה טבעונית

שלב שני- 'ביצים'

בבלנדר להניח: 

 

1/2 חבילה טופו קשה חתוך לקוביות 

 

2/3 כוס גרגירי תירס 

 

4 כפות קמח עדשים (או קמח חומוס) 

 

2 כף קמח תירס

 

1/2 כפית סודה לשתייה 

 

1/2 כפית כורכום

 

2 כפות שמרי בירה (לא חובה) 

 

1 כפית מלח שחור 

 

מלח על פי טעם 

 

1 כפית חומץ

 

להפעיל את הבלנדר ולהוסיף מים בהדרגה רק עד שהבלנדר מצליח לטחון, לא יותר

 

כמות המים תלויה ביכולות של הבלנדר, כמה שפחות מים יותר טוב.

 

שקשוקה טבעונית

שלב שלישי- הכנה

להעביר כפות של בלילה לרוטב העגבניות, בכל רחבי המחבת.

 

לכסות את המחבת ולבשל מכוסה על אש קטנה 10-15 דקות. 

 

להקפיד שלא נגמרים הנוזלים והתחתית לא נשרפת! 

 

ממליצה מידי פעם לשנות את המיקום של המחבת על הכירה כדי שלא רק המרכז יתבשל.

 

כשבלילת ה'ביצים' יחסית יציבה למגע, לכבות את האש.

 

שקשוקה טבעונית 

שלב אחרון- הגשה

אני ממליצה לתת לשקשוקה לעמוד 5 דקות לפני הגשה. 

 

חשוב לציין שה'ביצים' יתגבשו משמעותית לאחר שהשקשוקה תתקרר מעט. 

 

ממליצה להגיש עם טחינה, סלט ירוק קצוץ, זיתים ולחם בצד. 

 

שיהיה בתיאבון! 

 

שקשוקה טבעונית

 

 

 

 

share on whatsapp

שקשוקה טבעונית

הכנות

20 דקות

בישולים

15 דקות

מתי מוכן?

עוד 35 דקות

מה צריך?

רוטב

1 בצל גדול קצוץ

 

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות 

 

1 גמבה חתוכה לקוביות 

 

4-5 עגבניות בשלות קצוצות דק 

 

2 שיני שום גדולות כתושות 

 

2 כפות גדושות רסק עגבניות (עדיף אורגני)

 

1/2 עד 1 כפית מכל תבלין: כורכום, כמון, שבבי צ'ילי 

 

מלח, פלפל על פי טעם

 

מים על פי צורך

 

'ביצים'

1/2 חבילה טופו קשה חתוך לקוביות 

 

2/3 כוס גרגירי תירס 

 

4 כפות קמח עדשים (או קמח חומוס)

 

2 כף קמח תירס

 

1/2 כפית סודה לשתייה 

 

1/2 כפית כורכום

 

2 כפות שמרי בירה

 

1 כפית מלח שחור 

 

מלח על פי טעם 

 

1 כפית חומץ

 

מים על פי צורך (תלוי בבלנדר)

 

מה עושים?

רוטב

במחבת רחבה ועמוקה לטגן בצל על שמזהיב 

 

להוסיף פלפל וגמבא ולטגן יחד כמה דקות עד שמתרכך וצרוב

 

להוסיף בנגלות כל פעם עגבניה קצוצה אחת

 

לטגן כל עגבניה 2-3 דקות ורק אז להוסיף את הבאה 

 

להוסיף שום ולערבב יחד כמה רגעים 

 

להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולערבב טוב

 

להוסיף מים במידת הצורך (בהדרגה, לא להטביע!) 

 

להנמיך או לכבות את האש ולכסות 

 

'ביצים'

להניח את כל המרכיבים בבלנדר 

 

להפעיל ולהוסיף מים רק עד שהבלנדר מצליח לטחון, לא יותר

 

לעבד למשחה חלקה לחלוטין 

 

הכנה

להעביר כפות של בלילה לרוטב ברווחים בכל רחבי המחבת

 

לכסות את המחבת ולבשל מכוסה על אש קטנה 10-15 דקות 

 

להקפיד שלא נגמרים הנוזלים והתחתית לא נשרפת! 

 

מידי פעם לשנות את המיקום של המחבת על הכירה כדי שלא רק המרכז יתבשל

 

כשבלילת ה'ביצים' יחסית יציבה למגע, לכבות את האש 

 

להניח בצד כמה דקות להתייצבות ואז להגיש 

 

ה'ביצים' יתגבשו משמעותית לאחר שהשקשוקה תתקרר מעט

 

 

 

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat