בוריטו טבעוני

28 למאי, 2018

דלג למתכון בוריטו טבעוני

 

היי היי! 

 

טוב אז סיפור מצחיק… 

 

ישבתי וחשבתי והחלטתי והכנתי וצילמתי וערכתי וכתבתי לכם מתכון לבוריטו טבעוני. 

 

כל זאת כדי לגלות שהיום יום ההמבורגר הבינלאומי! 

 

חשבתי לדחות את הפוסט ליום חמישי, אולי להכין איזה מתכון להמבורגר טבעוני בזק כזה אבל לא. 

 

דווקא נחמד להעלות מתכון לבוריטו ביום ההמבורגר, תמיד הייתי מרדנית. 🙂

 

את המתכון הזה בחרתי להכין אחרי שיחה שהיתה לי בסופ"ש לגבי סוגי מטבחים וסוגי סדנאות.

 

בוריטו טבעוני

 

אתם יודעים כבר שאני תמיד אומרת שאין מספיק מסעדות איטלקיות טבעוניות בעולם (ובארץ בכלל) אבל לא רק איטלקי חסר פה.

 

מה עם איזה מסעדה מקסיקנית טבעונית שתעשה כבוד למטבח המעניין והמרענן הזה?

 

אני בטוחה שכבר סיפרתי לכם שאחת המסעדות האהובות עליי בלונדון היתה מסעדה מקסיקנית ואם היה אפשר לפתוח אחת כזו בתל אביב ושתהיה 100% טבעונית זה פשוט היה חלום.  

 

אבל עד אז…. 

 

אין בבלוג מספיק מתכונים טבעוניים מקסיקניים ובגלל שזה אחד המטבחים האהובים עליי, אני מתקנת את החסר! 

 

בשביל התחלה החלטתי ללכת על הקלאסי. 

 

בוריטו טבעוני

 

זה לא רק מתכון פשוט זה גם מתכון שאני מכינה בבית כל הזמן ואני הכי אוהבת לחלוק אתכם מתכונים כאלו. 

 

זה פתרון מעולה לארוחת צהריים טבעונית, ארוחת ערב טבעונית וגם אם אתם רוצים לקחת אתכם משהו לאכול במשך היום. 

 

רק תוודאו שאתם עוטפים טוב טוב 🙂 

 

חוץ מזה רציתי לספר לכם שסוף סוף החלטתי איזה מצלמה חדשה אני קונה (נראה לי… חחח) מה שאומר שבקרוב ערוץ היוטיוב הולך לעלות לאוויר ככה שלא רק שיהיו לכם מלא מתכונים בוידיאו, גם תוכלו לראות אותי בלייב הרבה יותר. איזה כיף! 

 

אז שיהיה לכם יום המבורגר (טבעוני) בינלאומי שמח ואני מקווה שתחגגו אותו עם בוריטו טבעוני. 

 

Lol. 

 

בוריטו טבעוני

share on whatsapp

בוריטו טבעוני

הכנות

15 דקות

בישולים

10 דקות

מתי מוכן?

עוד 25 דקות

מה צריך?

טורטיות 

5-6 טורטיות בגודל בינוני 

מילוי 

1 בצל פרוס לרצועות דקות

 

2 גמבות אדומות פרוסות לרצועות דקות 

 

150 גרם טופו קשה חתוך לרצועות 

 

1 כפית כל תבלין: פפריקה מעושנת, פלפל שחור גרוס, כמון, שום גבישי, נוזל מעושן (לא חובה) 

 

מלח על פי טעם 

סלסה

3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות 

 

1/2 בצל חתוך לקוביות קטנות 

 

1 כפית שבבי צ'ילי 

 

מלח, פלפל על פי טעם 

תוספות

1/2 אבוקדו מעוך לפירה 

 

1 כוס שעועית שחורה מוכנה לאכילה 

 

1 כוס גרגירי תירס 

 

שמנת חמוצה טבעונית (מתכון) 

 

5-6 כפות שמרי בירה (לא חובה)

להגיש בצד עם:

נאצ'וס, סלסה, גוואקמולה 

 

מה עושים?

טורטיות

לחמם את הטורטיות כמה רגעים בתנור / מיקרו 

מילוי 

במחבת לרחבה לטגן בצל עד שמזהיב כהה 

 

להוסיף גמבה ולהקפיץ עד שמתרכך 

 

להוסיף טופו ותבלינים ולהקפיץ יחד 1-2 דקות 

סלסה

לערבב את כל מרכיבי הסלסה בקערה 

 

לטעום ולהוסיף מלח על פי טעם 

הכנה 

להניח טורטייה על ריבוע נייר אפייה על משטח ישר 

 

למרוח אבוקדו במרכז (להשאיר 3 ס"מ רווח בחלק התחתון) 

 

להניח מעל רצועות טופו וגמבה 

 

לפזר מעל שעועית, תירס ושמרי בירה 

 

לזלוף מעל שמנת חמוצה

 

לקפל את החלק התחתון האמצעי קודם כל ואז את הצדדים 

 

לעטוף בנייר האפייה ולהדק טוב 

 

להגיש מיד עם נאצ'וס ותוספות בצד 

הערות והמרות:

  • אפשר להשתמש בטורטיות נטולות גלוטן 
  • אפשר עם שעועית אדומה במקום שחורה 
  • לרצועות הטופו והגמבה אפשר להוסיף צ'ילי קצוץ טרי (בשלב שמוסיפים את הטופו) 
  • אפשר להוסיף כוסברה / פטרוזיליה קצוצה

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat