גבינת צ‘דר טבעונית 


היי חברים

אני די מתרגשת מהמתכון הזה אז אני כנראה הולכת לחפור פה עכשיו ממש 🙂 

אתם פשוט לא מבינים מה עובר עליי! 

בניגוד לפסח, שאתם חייבים להודות שהוא פשוט סיוט מתמשך, בו נדדה שנתי בניסיונות למצוא תחליפים לכל מרכיב אפשרי בעולם ואיכשהו לעשות את זה טעים….

לקראת שבועות אני באטרף מסוג אחר. אני לא ישנה בלילה, אבל אתם יודעים למה? כי יש לי יותר מידי רעיונות למתכונים! 

איך מצליחים להכין את כל הדברים שאני רוצה להכין עד שיגיע ערב החג? 

וגם לא סיפרתי לכם אבל ביום רביעי אנחנו יורדים לסיני לשבוע מה שאומר שיש לי בדיוק שבוע להכין את כל המטעמים שאני זוממת להכין לכם. 

ומה שמצחיק בכל הסיפור הזה זה שהכל כל כך ספונטני. 

גבינת צ‘דר טבעונית 

כל בוקר יש לי רעיון חדש ואתמול מצאתי את עצמי מכינה 3 מתכונים טבעוניים שונים אחד אחרי השני… מי שעוקב אחרי בסטורי באינסטגרם ללא ספק חשב שאיבדתי את זה. 

ואתם יודעים מה עוד מצחיק? שהבלוג מלאאאאא במתכונים טבעוניים מדהימים שמתאימים לחג הזה ככה שבין כל המתכונים החדשים, אני גם הולכת להעלות לכם לקט מטורף.

יאאאאא. 

טוב רגע רגע, אבל בואו שניה נדבר על היום. 

אז מה שקרה היום זה, שפתאום חשבתי לעצמי… אמממ, כל המתכונים הטבעוניים לשבועות אלו מתכונים לעוגות טבעוניות, מתכונים לפשטידות טבעוניות, מתכונים לקנוחים טבעוניים כאלו ואחרים, פה ושם יש גם איזה מתכון טבעוני ללזניה או רביולי… 

אבל מה עם נגיד… פשוט גבינה טבעונית? 

גבינת צ‘דר טבעונית 

פשוט גוש של גבינה, שמנמנן, מגרה, מלא בטעם, סקסי ואירופאי להפליא. כזה ששמים על השולחן עם ענבים, קרקרים וכוס יין בצד? 

כזה שמזכיר לי את לונדון?! 

אז כזה. 

ועכשיו… אתם מכירים אותי נכון? אני לא רק רוצה שיהיה לכם טעים, אני רוצה גם שיהיה לכם קל. 

אז החלטתי שלא משנה מה, אני לא משתמשת בשום חיתול בד להכנת גבינות (שם גרוע ביותר אם אתם שואלים אותי), ואני לא מכינה מתכון טבעוני שלוקח 24 שעות של המתנה עד שיהיה מוכן ובקיצור- אני לא מסבכת את הדברים. 

אז נכנסתי למטבח ואמרתי לעצמי לא משנה מה, עוד שעה וחצי אני אוכלת את מה שאני מכינה. 

ומעשה שהיה כך היה. 

אוי אוי חברים, כמה שזה טעים, כמה שזה מרשים, כמה שזה מושחת ומפנק… קשה לתאר. 

גבינת צ'דר טבעונית בשלושה טעימים מדהימים, תזהרו זה מאוד מאוד ממכר. 

אני מתרגשת!!!! 

גבינת צ‘דר טבעונית 

גבינת צ‘דר טבעונית 


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד שעה קרור

מה צריך

גבינה (הערות חשובות בתחתית המתכון)

1 כוס / 150 גרם קשיו טבעי 

 

1 כוס / 150 גרם שקד פרוס קלוף 

 

3 כפות שמן זית

 

1/2 כוס פתיתי שמרי בירה 

 

1/2 עד 1 כפית פלפל לבן 

 

1/2 עד 1 כפית שום גבישי / אבקת שום 

 

2 כפיות מיץ לימון טרי

 

3/4 עד 1 כוס חלב סויה לא ממותק 

 

מלח על פי טעם 

ציפויים 

חופן שמיר קצוץ 

 

חופן אוכמניות / חמוציות מיובשות קצוצות 

 

תערובת: פלפל שחור גרוס, קצח, בזיליקום מיובש

מה עושים

גבינה

במעבד מזון (לא בלנדר) להניח את כל מרכיבי הגבינה (בלי הציפויים)

לתת למעבד לרוץ לפחות 5 דקות עד שמתקבלת תערובת סמיכה מאוד וחלקה

(להוסיף נגיעות חלב סויה רק אם המעבד ממש מתקשה עם המשימה)

להעביר לכלי מתאים, לסגור את הכלי ולהניח במקרר לשעה

הכנה וציפוי

להוציא את הגבינה מהמקרר וחלק לשלוש חתיכות שוות בגודלן

לשמן ידיים בשמן זית וליצור 3 צורות לבחירתכם, להדק טוב

לגלגל בציפויים עד שהגבינה מכוסה מכל כיוון

להניח במקרר מכוסה עד הגשה

הערות והמרות:

  • דבר ראשון- התוצאה הסופית היא גבינה רכה אך יציבה, שאפשר לחתוך בעדינות ולמרוח על קרקר- זו לא גבינה קשה!
  • שימו לב- התערובת צריכה להיות ממש ממש סמיכה, הרבה יותר מחומוס נגיד. משהו שאפשר לעשות ממנו כדור עוד לפני הקרור במקרר
  • תתנו למעבד מזון לעבוד עד שהתערובת חלקה לחלוטין, להוסיף ממש קצת חלב סויה אם מעבד המזון מתקשה
  • אם יש לכם מעבד מזון חלש אני ממליצה להשרות 4 שעות או לבשל את הקשיו והשקד במשך 20 דקות על אש גבוהה (שימו לב למדוד כמויות למתכון אחרי הבישול!)
  • הפלפל הלבן הוא הלב של המתכון הזה. אני ממליצה לשים כפית, אלא אם כן אתם ממש רגישים לטעמים ואז שימו חצי כפית. פלפל לבן אפשר למצוא בכל מקום שמוכר תבלינים
  • פתיתי שמרי הבירה קריטיים למתכון גם מבחינת טעם וגם מבחינת מרקם. אם אתם משתמשים באבקה שימו חצי כמות
  • אתם יכולים להכין כדורים מהגבינה (במקום 3 גושים) ואז לגלגל במגוון תערובות, תתפרעו


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים