מאפינס שוקולד טבעוני


היי כולם!

מה שלומכם? אז חלקכם בטח כבר יודעים מה עבר עליי השבוע עם המקרונים…. 

מי שעוקב אחרי באינסטגרם היה חלק בלתי נפרד מהתהליך ותודה לכולם על התמיכה הנפשית 🙂 

למי שלא יודע על מה אני מדברת…. הנה תקציר האירועים: 

אז ככה. לפני שלושה ימים בערך, החלטתי שאני רוצה להכין לבלוג מקרונים טבעוניים ורודים. 

יצאתי למשימה עם בטחון עצמי, לא מופרז אבל בהחלט הייתי די בטוחה שאני אצליח די מהר להכין ערימה יפה של מקרונים חתיכים. 

אבל……. 

המשימה הזו, התבררה להיות סיוט! 

למדתי ביומיים האחרונים כל כך הרבה על מקרונים שאני יכולה לכתוב מאמר. 

מאפינס שוקולד טבעוני

מי שעוקב אחריי עוד מימי לחם הטחינה, כבר מכיר אותי ויודע שברגע שהחלטתי שאני אצליח לעשות מתכון, אפשר להכריז על אי שפיות זמנית. 

ובדיוק כמו עם לחם הטחינה גם במקרה הזה, ביליתי יומיים וחצי בניסיונות, ניסויים, התייעצויות, החלפות, קניות (ועוד ועוד קניות), אפיות, קירורים, זילופים. 

והתוצאה? אין תוצאה!!!! אהההההההההה! 

מסתבר שמקרונים, טבעוניים או לא טבעוניים, זה אחד הדברים שהכי קשה להכין בעולם. 

האינטרנט מלא במדריכים, ואינסוף טיפים איך לא להרוס מקרונים כי מסתבר שהרבה יותר קל להרוס מקרונים מאשר להכין אותם טוב. 

כל כך הרבה דברים משפיעים על העוגיה הזו שזה לא יאומן. 

אז אחרי יומיים וקצת ולא פחות משבעה ניסיונות (כל ניסוי כזה לוקח 3 ומשהו שעות) החלטתי לנוח. 

מאפינס שוקולד טבעוני

די. כבר יום חמישי, אין מתכון לסופ"ש אני לא יכולה יותר להריח מי חומוס (המרנג של המקרונים הוא ממי חומוס) ותכלס פשוט בא לי להכין משהו כיף. 

אז ניקיתי וסידרתי והחזרתי הכל למקום, נשמתי עמוק וחזרתי למציאות אחרי יומיים של טירוף ופיניתי את המטבח להכנת דברים הרבה יותר כייפים. 

כמו נגיד, מאפינס שוקולד טבעוני עם 3 סוגים של שוקולד? כן כן כן. 

קשה לי לתאר לכם איך שמחתי לבוא לתנור אחרי 20 דקות ולראות את המאפינס האלו גבוהים כל כך, מלאים בחיים וביופי. 

לא עוד מקרונים שטוחים שלא עולים, היי מאפינס שוקולד טבעוני מהמם 🙂 

אז אם גם לכם בא להתפנק בסופ"ש ולאכול משהו ממש טעים שממש קל להכין, זכיתם. 

ולכל מי שתוהה לגבי המקרונים, זה ברור לכם שלא באמת ויתרתי כן? אני רק לוקחת כמה רגעים הפסקה 😛

סופ"ש מהמם לכולם. 

מאפינס שוקולד טבעוני

מאפינס שוקולד טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

מאפינס (10 מאפינס)

יבשים

 

1 כוס קמח כוסמין מלא (115 גרם) 

 

1 כוס קמח כוסמין לבן (110 גרם) 

 

1/2 כוס סוכר קוקוס (80 גרם) 

 

2 כפות כל מרכיב: סוכר חום, אבקת קקאו

 

1 כפית אבקת אפייה 

 

1/2 כפית כל מרכיב: סודה לשתייה, קינמון 

 

רטובים

 

1/3 1 כוסות חלב סויה לא ממותק 

 

1 כף מיץ לימון (או שתי כפיות חומץ)

 

1/2 כוס שמן 

 

1 כפית תמצית וניל 

הפתעות וקישוטים

10 קוביות שוקולד מריר/ חלב טבעוני איכותי 

 

1/3 עד 1/2 כוס שוקולד צ‘יפס מריר 

מה עושים

מאפינס

יבשים

להדליק תנור על 175 מעלות ולרפד תבנית מאפינס בנייר אפייה

לתוך קערה לנפות קמחים וסוכר קוקוס

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב עם טורף

רטובים

בקערה נוספת לערבב חלב סויה ומיץ לימון לתת לתערובת לשבת 2 דקות

לערבב טוב עם טורף עד קבלת קצף

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב עם טורף

הכנה ואפייה

להעביר בהדרגה תערובת יבשה לרטובה

להוסיף חצי מכמות השוקולד צ‘יפס (לא קוביות השוקולד עדיין) ולערבב רק עד שאחיד

להעביר כפות גדושות של הבלילה לגומות מאפינס, למלא עד הסוף

להטביע בכל מרכז מאפין קוביית שוקולד ולקשט בשוקולד צ‘יפס מעל

לאפות 20-25 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מהמאפין המרכזי

לקרר בתבנית 10 דקות ואז להוציא ולקרר לחלוטין לפני הגשה

הערות והמרות:

  • אפשר קמח חיטה במקום כוסמין (גם מלא וגם לבן)
  • אפשר רק קמח כוסמין/ חיטה מלא (אולי תצטרכו מעט יותר נוזלים)
  • אפשררק קמח כוסמין/ חיטה לבן (אולי תצטרכו פחות נוזלים)
  • את השוקולד צ'יפס אפשר להחליף בשוקולד צ'יפס טבעוני לבן או אגוזי לוז או כל משהו אחר טעים שאתם אוהבים
  • חשוב לא להשאיר את המאפינס להתקרר בתבנית אלא להוציא אחרי 10 דקות כדי שלא יצברו נוזלים ולחות


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים