פשטידת תירס טבעונית נטולת גלוטן

5 ליולי, 2018

דלג למתכון פשטידת תירס טבעונית נטולת גלוטן

 

שלום שלום 🙂

 

אוקי אז ככה, דבר ראשון המתכון לקסטה הטבעונית שעלה ביום שני היה פשוט הצלחה מסחררת.

 

תודה לכולכם על התמונות ששלחתם לי ואני ממש שמחה שנהניתם מהמתכון.

 

הוא באמת כל כך פשוט וכייפי שאי אפשר שלא להכין. 

 

חלק מכם אפילו שלחו לי תמונות ממש מקסימות של הפתיבר הטבעוני בכל מיני צורות- מהמם ומחמם את הלב. 

 

ובנתיים בזמן שאתם הכנתם לכם את הקסטה, אני כבר התחלתי להתארגן על המתכון ליום חמישי. 

 

בעקבות הקסטה שהחזירה אותי לילדות התעורר בי חשק להכין מאכלים שאמא היתה מכינה לנו כשהייתי ילדה. 

 

 

פשטידת תירס טבעונית נטולת גלוטן

 

אחד הדברים שעלו לי לראש היתה פשטידה, אבל מהפשטידות האלו שמערבבים הכל בקערה ובום לתנור. 

 

בלי בצק, בלי הרבה עבודה ובלי בלאגנים. כזו פשטידה התחשק לי. 

 

קלאסי נכון? אבל רגע…. עם איזה מילוי? לא הצלחתי לבחור והחלטתי לשאול אתכם מה אתם מעדיפים. 

 

רוב רובם של העוקבים (באינסטגרם) ביקש פשטידת תירס.

 

וברגע שהתחילו לשלוח לי הודעות עם בקשות לפשטידת תירס ידעתי שזה מה שגם אני רוצה. 

 

אבל חיכיתי שכולם יצביעו והתוצאות היו כאלו-

 

מקום ראשון- תירס 

 

מקום שני- ברוקולי 

 

מקום שלישי- תרד 

 

פשטידת תירס טבעונית נטולת גלוטן

 

עכשיו, אתם מכירים אותי ויודעים שאני לא אוהבת לאכזב אז החלטתי להכין מתכון לפשטידה טבעונית שאפשר לשנות את המילוי שלו בלי בעיה. 

 

אני הכנתי עם תירס אבל אפשר בקלות להכין כמעט עם כל ירק אחר. 

 

אני עדיין בעצמי לא מאמינה כמה זה היה קל להכין כזה מתכון בלי בצק, בלי גלוטן, וכמובן טבעוני. 

 

אני רוצה לשתף אתכם שהרעיון לדרך ההכנה של המתכון הגיע בכלל משבועות.

 

איך שבועות קשור ליולי? 🙂 

 

בשבועות הכנתי מתכון לעוגת גבינה טבעונית עם אורי שביט שהיא חברתי המהממת. 

 

את המתכון ביססנו כמעט לחלוטין על טופו משי. כמעט בלי קמח. זה עבד נהדר. 

 

כשהתחלתי לחשוב על הפשטידה פתאום היתה לי הברקה- אני יכולה ללכת על אותו קו מנחה אבל במקום מתוק- מלוח! אה!

 

ההצלחה מסחררת חברים! 10 דקות עבודה ויש לכם פשטידת תירס טבעונית נטולת גלוטן, יפייפיה ומפנקת. 

 

שיהיה סופ"ש מהמם. 

 

פשטידת תירס טבעונית נטולת גלוטן

share on whatsapp

פשטידת תירס טבעונית נטולת גלוטן

הכנות

10 דקות

בישולים

50

מתי מוכן?

עוד שעה

מה צריך?

פשטידה (תבנית מלבנית 30/20)

1 חבילה טופו משי 340 גרם (קרטון כחול firm) 

 

80 גרם טופו קשה חתוך לקוביות 

 

2 כפות קמח טפיוקה 

 

1/3 כוס קמח לבחירתכם- כוסמין מלא או לבן/ חיטה מלא או לבן/ שיבולת שועל/ תמי/ כרגיל

 

1 כפית אבקת אפייה 

 

1 כף חומץ או מיץ לימון 

 

1/2 כוס פתיתי שמרי בירה (הערה בסוף המתכון)

 

2 שיני שום 

 

2 כפות שמן 

 

מלח פלפל על פי טעם 

 

280 גרם גרגירי תירס מוכנים לאכילה 

קישוט 

1/3 כוס פתיתי שמרי בירה 

 

כמה כפות שמן 

 

מה עושים?

פשטידה 

להדליק תנור על 180 מעלות

 

מלבד גרגירי התירס והקישוט להניח את כל שאר מרכיבי הפשטידה בבלנדר (עדיף) או בלנדר מוט או מעבד מזון 

 

לעבד למשחה חלקה 

 

להעביר לקערה, להוסיף תירס ולערבב טוב 

 

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה וליישר 

קישוט ואפייה 

לקשט בפתיתי שמרי בירה ולזלוף מעל כמה כפות שמן 

 

לאפות 45-50 דקות עד שזהוב ויציב (לשכבה עליונה שחומה, להעביר את התנור לגריל בחמש הדקות האחרונות של האפייה)

 

לקרר לפחות שעה לפני שמגישים (הפשטידה תהיה יציבה יותר ומוצלחת יותר יום אחרי ההכנה) 

הערות והמרות: 

  • חלק מחברות שמרי הבירה מגדלות את שמרי הבירה על מצא של שעורה- לציליאקים יש לשים לב שעל שמרי הבירה כתוב נטול גלוטן!
  • שימו לב לגודל התבנית- זו לא תבנית גדולה אפשר תבנית קטנה יותר בשמחה אבל לתבנית גדולה יותר יש להכפיל כמויות ולהוסיף זמן אפייה 
  • תירס משימורים זה בסדר, תירס קפוא (שטוף טוב ומופשר לחלוטין) גם בסדר
  • את התירס אפשר להחליף בכל ירק אחר:
    בטטה, ברוקולי, כרובית וכדומה. 
    שימו לב- פטריות, קישואים ועלים ירוקים כמו תרד- יש לטגן/ לאפות לפני כדי להוציא מהם את כל הנוזלים!
  • לא ממליצה להחליף את טופו המשי שבמתכון- כל מרכיב אחר (כגון קשיו) יהפוך את הפשטידה להיות כבדה ודחוסה
  • את הטופו הקשה אפשר להחליף בקשיו מושרה באותה הכמות 
  • לשמרי הבירה אין תחליף במתכון הזה ואני מאוד מאוד (!) לא ממליצה לוותר עליהם 
  • במידה ואתם משתמשים באבקת שמרי בירה במקום בשבבים- נא לשים חצי כמות 
  • המתכון עובד טוב יותר עם קמחים לבנים, אפשר להשתמש בקמחים מלאים אבל התוצאה תהיה קצת דחוסה יותר 
  • אפשר להשתמש בקמחים נטולי גלוטן עם תוצאה קצת יותר צמיגית (קמחים נטולי גלוטן עשירים בעמלינים) 

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat