עוגת גבינה אפויה טבעונית


היי חברים… 

לפני שנתחיל לדבר על המתכון של היום, אתם לא מאמינים איזה סופ״ש עבר עלינו. ואיזה בוקר עובר עלינו היום. 

ביום שישי אחרי הצהריים מתן נסע להביא איזה משהו ובדרך מישהו נכנס בו בחתיכת בום רציני.

הסופ״ש שלנו הפך להיות נסיעות חוזרות ונשנות ומוקד חירום של קופת חולים, למוסכים, לגררים ומה לא… 

מתן בסדר, כמה מכות יבשות ושרירים תפוסים אבל בסה״כ אני כל כך שמחה שבזה זה נגמר.

האוטו לעומת זאת- טוטאל לוסט. 

וזה מצחיק כי קנינו אותו לפני חודשיים 🙂 עכשיו חזרנו מהמוסך אליו האוטו נגרר, בו אמרו לנו להפרד מהאוטו לשלום. 

אז אני כותבת לכם את המילים קצת מבולבלת, קצת בשוק עדיין ודי עייפה. 

אבל מה אני אגיד לכם, העיקר שאנחנו ביחד ובסדר ועם כמה שאנחנו רבים עם כל מיני גופים נודניקים מהבוקר, אנחנו עדיין צוחקים פה מלא 🙂 

אז זה אני, מה שלומכם?! 

עוגת גבינה אפויה טבעונית

אז עכשיו, בואו נדבר קצת על המתכון של היום. 

זוכרים שסיפרתי לכם על המפגש הכייפי שהיה לי עם אורי שביט, בעלת הבלוג המטורף טבעוניות נהנות יותר (למי שאיכשהו לא מכיר… (??) ) ? 

אז את המתכון הראשון בין שני המתכונים כבר העליתי בשבוע שעבר, ועכשיו אני רוצה שניגש לגולת הכותרת! 

יש כל כל הרבה סיבות למה העוגה הזו היא פשוט הצלחה מסחררת. ואני אפרט: 

דבר ראשון זה פשוט לא יאומן שהצלחנו בכזו קלות לטבען את המתכון הזה. 

שתינו (במיוחד אני) היינו ממש סקפטיות בתחילת העבודה. איך לעזאזל מכינים מתכון לעוגת גבינה אפויה טבעונית ממתכון שמבוסס על 8 גביעים של שמנת חמוצה?! 

הסיבה השניה שהמתכון הטבעוני הזה כל כך מוצלח היא שהוא ממש ממש פשוט להכנה. 

והסיבה השלישית היא הטעם. וואו. פשוט וואו אחד גדול. 

עוגת גבינה אפויה טבעונית

יום אחרי שהכנו את המתכון, כשצילמתי את העוגה, לקחתי את הביס הראשון מהעוגה ופשוט עצרתי הכל ורצתי לטלפון לשלוח לאורי הודעה. 

״תקשיבי את פשוט לא מאמינה כמה זה טעים״! 

והיא באה לטעום!!! 🙂 שתינו פשוט עמדנו במטבח וצחקנו והתחבקנו- הצלחה מסחררת. 

אז אם לא עשיתי לכם מספיק חשק אני אוסיף עוד כמה מילים: 

עוגת גבינה טבעונית אפויה- קרמית בטירוף, מתוקה וקטיפית, נטולת גלוטן, מרשימה וקלה כל כך להכנה. 

המתכון הטבעוני שלכם לקינוח לשבועות. 

איזה כיף! 

עוגת גבינה אפויה טבעונית

עוגת גבינה אפויה טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 6 שעות קרור

מה צריך

קלתית (תבנית קפיצית בקוטר 20 ס“מ)

2 כוסות שקד קלוי

 

2 כוסות שיבולת שועל דקה/ עבה (נטולת גלוטן במידת הצורך)

 

1/4 כוס סוכר חום/ קנים

 

4-6 כפות שמן קוקוס

מילוי שמנת טבעונית 

700 גרם טופו משי (קרטון כחול firm)

 

4 כפות מיץ לימון (מומלץ להוסיף גם גרידת לימון לחובבי הז‘אנר)

 

1 כפית תמצית וניל

 

3 כפות קמח (חיטה/ כוסמין/ אורז/ קוקוס)

פירות

1/2 1 כוסות קוביות אגס וענבים 

 

2/3 כוס סוכר חום / קנים

 

1/2 כוס קוביות מלון

קישוט

1 כוס קוביות פירות טריים

 

עלי נענע 

מה עושים

קלתית

במעבד מזון או בלנדר לטחון את השקדים, שיבולת השועל והסוכר עד לקבלת פירורים

להעביר לקערה ולהוסיף בהדרגה את שמן הקוקוס

לערבב עד לקבלת תערובת יציבה שאפשר לעשות ממנה כדור מהודק, יציב ולא שומני מידי

להעביר את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהדק טוב טוב, להניח במקרר

פירות

בקערה להניח את האגס הענבים והסוכר(בלי המלון) לערבב טוב עם הידיים עד שהסוכר נמס מעט

להניח בצד 10-15 דקות עד שהפירות מגירים נוזלים

מילוי

בכלי גבוה להניח את כל מרכיבי המילוי

בעזרת בלנדר מוט לעבד עד לקבלת קרם אחיד

להעביר את תערובת המילוי לקערת הפירות

להוסיף את המלון ולערבב בעדינות עד שכל הנוזלים מהפירות מתערבבים במילוי

הכנה

להדליק תנור על 180 מעלות

להוציא את התבנית מהמקרר ולהעביר אליה את תערובת המילוי והפירות

ליישר ולהכניס לתנור ל 25-30 דקות או עד שהעוגה שחומה בדפנות, סדוקה ויציבה

לקרר במקרר 6-8 שעות לפחות עד שיציב לחלוטין

לקשט בפירות טריים ועלי נענע ולהגיש

הערות והמרות:

  • העוגה לא מתאימה לטופו רך אלא רק לטופו משי
  • את שיבולת השועל והשקד אפשר להחליף בביסקווטים (למרות שאני אישית פחות בעניין)
  • את האגס אפשר להחליף בתפוח, את המלון בפפאייה/ קיווי


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים