פאי תאנים טבעוני

19 ליולי, 2018

דלג למתכון פאי תאנים טבעוני

 

היי יפים 

 

יש לי הרבה מאוד מה לספר לכם אז בבקשה להתרכז 🙂 

 

אז, ביום שלישי היתה יומולדת למתן. בתוכנית המקורית הוא לא היה אמור להיות בחופש מהעבודה ולכן אני תיכננתי תוכניות רק לערב. 

 

אבל אז ברגע האחרון ביום שני בערב הוא החליט שהוא לא הולך לעבודה- חדשות משמחות מאוד. 

 

אבל מה עושים? פתאום צריך לתכנן יום שלם של הפתעות. 

 

מזל שאנחנו גרים בתל אביב, בירת הטבעונית המושלמת בתבל 🙂 

 

אז מה עשינו במשך היום מבוקר ועד ערב? אכלנו אוכל טבעוני טעים!!!

 

את היום שלנו התחלנו באנסטסיה, הם הוציאו כמה מנות חדשות ככה שבכלל היה לנו שמח. 

 

אכלנו את השקשוקה הנהדרת שלהם ואיזה לאפה חדשה עם פטריות שהיתה מעולה ממש. 

 

משם המשכנו מעבר לפינה לקוקיז, לאכול כריך גלידה, כן כזה… שתי עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות ובאמצע מלאן גלידה טבעונית, ומסביב סוכריות צבעוניות… (חייבת לציין שזה לא ממש הקטע שלי אז מתן בעיקר היה אחראי על השלב הזה ביום). 

 

פאי תאנים טבעוני

 

משם הלכנו להפתעה הבאה שלי שהיא פדיקור- איזה פינוק! 🙂 

 

אחרי הפדיקור הלכנו לסו בינג שזה מקום חדש עם קינוחים קוראניים פסיכיים. 

 

ואז חזרנו לשכונה אבל כדי שלא יחסר בטעות משהו, עברנו בסוויט בוקס שזה המקום עם המאפים הטבעוניים הכי טובים בתל אביב וקנינו את הרול קינמון המדהים שלהם לנשוש אחר הצהריים. 

 

ועכשיו לגולת הכותרת- ארוחת הערב. 

 

לארוחת הערב הזמנתי לנו מראש מקומות במסעדת החושך במרכז נא לגעת בנמל יפו.

 

למי מכם שלא מכיר את המקום מסעדת החושך היא מסעדה בה אוכלים ארוחה של 4 מנות, בחושך מוחלט. 

 

כל המלצרים במקום הם כבדי ראיה או עיוורים. 

 

ציפיתי לחוויה מעניינת וקיבלתי חוויה מדהימה, מטורפת, מתאגרת ופשוט מומלצת בטירוף. 

 

הכל היה פשוט מעולה- המקום, המלצרים, האנשים והאוכל. 

 

התפריט הטבעוני נהדר והאוכל היה מוצלח ביותר. 

 

זה כל כך מוזר לאכול, ובכלל להתקיים בחושך מוחלט. 

 

פאי תאנים טבעוני

 

יש רק 5 מסעדות כאלו ברחבי העולם ואני ממש ממש ממליצה לכם ללכת. 

 

כמובן שיש לקחת בחשבון שזו לא מסעדה רגילה, לא מבחינת השירות ובעצם לא מבחינת שום דבר, צריך לבוא עם ראש פתוח ופשוט לזרום עם החוויה. 

 

אז לסיכום- היה לנו יום די מהמם וטעים. 

 

והיום אחרי שנרגעתי קצת מכל ההתרחשויות, התפניתי להכין את הפוסט לסופ"ש. 

 

הרבה מכם שולחים לי הודעות שאתם ממש מחכים לימי חמישי כדי לראות איזה מתכון טבעוני אני אעלה לכבוד הסופ"ש. 

 

אז הפעם, ממש חשבתי עליכם כשהכנתי את המתכון. חשבתי על שבת, ועל קינוח טבעוני מפנק, חשבתי על קיץ וכמה כיף זה לאכול קינוח טבעוני קר אחרי ארוחת יום שישי. 

 

אז מכל המחשבות האלו זו התוצאה- פאי תאנים טבעוני ללא אפייה וללא גלוטן על קרם פטיסייר טבעוני. 

 

יש לו ניחוח עדין של קינמון ווניל, הוא קר ומרענן ותראו כמה הוא יפה 🙂 

 

שיהיה לכם סופ"ש מקסים ותלכו למסעדת החושך בהזמנות הראשונה! 

 

פאי תאנים טבעוני

share on whatsapp

פאי תאנים טבעוני

הכנות

20 דקות

בישולים

ללא

מתי מוכן?

עוד שעתיים קרור

מה צריך?

קלתית (תבנית נשלפת 20 ס"מ)

5 תאנים מיובשות

 

5-6 תמרי מג'הול

 

2-3 כפות כוס סילאן / מייפל

 

1/2 כוס קוקוס טחון 

 

1/2 כפית קינמון 

 

1 כוס אגוזי לוז 

קרם פטיסייר טבעוני

170 גרם טופו משי 

 

1/4 כוס שמן קוקוס

 

1/4 כוס אגבה / מייפל

 

1/2 כפית קינמון 

 

1 כף מיץ לימון 

 

1 כפית תמצית וניל

קישוט

6-8 תאנים פרוסות 

 

חופן אוכמניות 

מה עושים?

קלתית

להניח את כל המרכיבים במעבד מזון 

 

לעבד לתערובת גסה ואחידה

 

להעביר לתבנית משומנת היטב, ולהדק טוב טוב לדפנות ולתחתית

 

להניח במקרר

קרם פטיסייר

בבלנדר או בלנדר מוט לעבד את כל המרכיבים למשחה חלקה

 

להוציא את התבנית מהמקרר, להעביר את הקרם על הקלתית וליישר

 

להחזיר למקרר לחצי שעה

קישוט והגשה

להוציא את התבנית מהמקרר

 

לקשט בפרוסות תאנים ואוכמניות ולהחזיר למקרר לשעתיים לפחות 

 

להוציא מהמקרר, לחלץ מהתבנית ולהגיש קר 

 

חשוב- לשמור בקרור כל עוד העוגה לא בהגשה

הערות והמרות:

  • את התאנים אפשר להחליף בכל פרי אחר שאתם אוהבים: אפרסק, תפוח, נקטרינה, מנגו וכדומה
  • את הטופו אפשר להחליף בקרם קוקוס 20% שומן ומעלה לאחר קרור והפרדה של החלק הקשה השומני בלבד – התוצאות יהיו שונות. 
  • את אגוזי הלוז אפשר להחליף בכל אגוז אחר
  • את התאנים המיובשות אפשר להחליף בכל פרי מיובש אחר 
  • את הקוקוס הטחון אפשר להחליף בשקד טחון / שיבולת שועל

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat