קסטה טבעונית עם פתיבר טבעוני


היי היי לכולם

מה שלומכם? היום עולה לבלוג פוסט משמח במיוחד.

מכל מלאן ההודעות שאני מקבלת מכם כל שבוע, אני חושבת שלפחות פעם בשבוע אני מקבלת הודעה עם בקשה למתכונים קלים להכנה.

ולפחות פעם בשבוע אני מקבלת הודעה עם בקשה למתכונים שמתאימים לילדים.

אני תמיד שמחה לקבל הודעות, בקשות ואפילו מתכונים שלמים עם עזרה בטבעון.

אבל מה הבעיה עם מתכונים לילדים? שאין לי ילדים 🙂

וברור לי שאתם חושבים נו אז מה? זה די ברור מה ילדים אוהבים לאכול לא? אז זהו שלא.

דבר ראשון יש לי אחיין מהמם כפי שאתם יודעים. והוא חי חיים בריאים מאוד ובשבילו תמר ועגבניית שרי זה קינוח לגטימי לחלוטין שמסב לו הרבה אושר…

קסטה טבעונית עם פתיבר טבעוני

דבר שני, אני פוגשת פה בסדאות המון המון אנשים, אמהות ואבות ולומדת מהן שכל ילד אוהב משהו אחר.

דבר שלישי, אני אודה שקצת קשה לי לוותר על המורכבות של המתכונים, על התבלינים ועל שלבי ההכנה.

אבל אבל אבל… זה לא אומר שלפעמים לא קורה שאני מכינה מתכון שלם ורק אחר כך חושבת- ווואו זה ממש מתאים לילדים.

או שמתחשק לי משהו שהייתי אוהבת כשהייתי ילדה ואז אני מקבלת השראה להכין כזה מתכון טבעוני.

וזה בדיוק מה שקרה היום- התחשק לי קסטה! קסטה קלאסית טובה כזו של פעם, בלי פינפונים ובלי פוזות- פשוט קסטה טבעונית.

התחלתי לעבוד על המתכון הזה כבר אתמול כדי שהיום הגלידה תהיה בול מוכנה.

וזה בדיוק מה שקרה ומה שהיה.

 קסטה טבעונית עם פתיבר טבעוני

כמו שאתם מכירים אותי, ברור לכם שגם הכנתי לכם מתכון לפתיבר מכוסמין מלא, טבעוני וקל להכנה כן? ברור.

התוצאה נהדרת, לקחתי ביס ונשלחתי ישירות לבריכה בכוכב יאיר בחופש הגדול.

ואם כבר מדברים על החופש הגדול, המתכון הזה נהדר לימים החמים האלו והוא מחזיק בהקפאה מלא זמן ואפשר להכין אותו עם הילדים ולעשות מזה פעילות.

אין פעם שאני לא עושה בייביסיטר על פאיו האחיין שלי ואנחנו לא מכינים ביחד מתכון. הוא סו שף מעולה 🙂

בקיצור, אז מה יש לנו כאן?

מתכון לפתיבר טבעוני מכוסמין מלא.

מתכון לגלידת וניל טבעונית.

מתכון לגלידת שוקולד טבעונית.

והכל ביחד- מתכון לקסטה טבעונית מושלמת.

בדיוק לחופש הגדול! (או סתם לקיץ או סתם כל יום, גם בחורף, לגיטימי לגמרי).

 קסטה טבעונית עם פתיבר טבעוני

קסטה טבעונית עם פתיבר טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
13 דקות
מתי מוכן
עוד 5 שעות (קרור)

מה צריך

ביסקווטים (6-7 קסטות)

1 כוס קמח כוסמין מלא

1/2 כוס קמח קוקוס (או כוסמין מלא)

1 כפית אבקת אפיה

1/3 כוס שמן קוקוס

3 כפות מייפל

1 כפית תמצית וניל

2-3 כפות חלב סויה / שקדים אורז 

גלידה

1/2 1 כוסות קרם קוקוס 18% שומן ומעלה (ממליצה להפריד- הסבר בתחתית המתכון)

2 בננות קפואות חתוכות 

1/4 כוס מייפל / אגבה 

1 כפית תמצית וניל 

2 תמרי מג‘הול עסיסים ללא חרצן (לא חובה)

1 כף קקאו

מה עושים

ביסקווטים

להדליק תנור על 180 מעלות 

בקערה לערבב קמח כוסמין, קמח קוקוס ואבקת אפייה

 

להוסיף שמן קוקוס, מייפל ותמצית וניל ולערבב 

להוסיף כף חלב סויה ולהתחיל ללוש 

להוסיף עוד כפות סויה רק במידת הצורך ועד קבלת בצק אחיד 

לרדד את הבצק בין שתי ניירות אפייה לעובי 1/2 ס“מ (או יותר תלוי מה אתם אוהבים) 

לחתוך למלבנים ולהעביר בעדינות (עדיף בעזרת תרבד) לתבנית מרופדת בנייר אפייה 

לחורר בעזרת מזלג 

לאפות 12-13 דקות, להוציא ולקרר לחלוטין 

גלידה

מלבד הקקאו, להניח את כל המרכיבים במעבד מזון

 

לעבד למשחה חלקה

 

לחלק לשתי קערות ולאחת להוסיף קקאו- לערבב טוב עד שאחיד 

לרפד כלי ארוך וצר יחסית (בגודל של הביסקוויטים) בנייר אפייה

למלא חצי מהכלי בגלידה וניל וחצי בגלידת שוקולד 

ליישר ולהדק טוב טוב, להכניס למקפיא ל 5 שעות לפחות 

הכנה 

להוציא את הגלידה מהמקפיא ולשחרר מהכלי 

לחתוך למלבנים בגודל הביסקווטים 

להכין כריך משני ביסקוויטים ומלבן גלידה (הביסקווטים ידבקו לגלידה תוך כמה רגעים כשהיא תתחיל לימוס מעט)

להגיש מיד או להחזיר למקפיא

 

יאמי 

הערות והמרות:

  • את קרם הקוקוס אני ממליצה להפריד- להניח ק.שימורים או קרטון של קרם קוקוס במקרר כמה שעות, לפתוח בעדינות ולהוציא רק את החלק השמן הקשה ולא את הנוזל השקוף. כמות הקרם הקשה בכל קופסא משתנה לפי החברה ויכול להיות שתצטרכו 2 קופסאות כדי לקבל 1 וחצי כוסות קרם קשה
  • במקום בננה אפשר 2/3 כוס קשיו מושרה ללילה (עם תוצאות כבדות ופחות אוורירית)
  • במקום קרם קוקוס אפשר רק בננות או שילוב של בננה וקשיו (שוב- זה יהיה דחוס וכבד יותר עם קשיו)
  • במקום כוסמין מלא אפשר חיטה מלא, כוסמין לבן או חיטה לבן 
  • לא חייב תמר אבל זה מוסיף מתיקות וסמיכות


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים