מלבי טבעוני


בוקר טוב 🙂 

יש לי מלא מה לספר לכם! 

קודם כל אתמול היה יום כייפי במיוחד. 

התחלתי את הבוקר שלי בארבע שעות של צחוקים, פיטפוטים, קניות בשוק, אפייה וצילומים עם אורי שביט המהממת. 

עבדנו יחד על פרוייקט נהדר בשבליכם לשבועות. 

אורי הביאה איתה ספרי בישול מהילדות וביקשה ממני לעזור לה לטבען מתכונים מהעבר שלה. 

הספרים כמובן בעריכה משעשעת של שנות השמונים והמתכונים בניסוחים ישנים נושנים, ובואו נגיד שלא הפסקנו להתגלגל פה מצחוק. 

אני כמובן ארחיב על הנושא בפוסט החגיגי שיצא לכבוד החג. 

בכל מקרה… כפי שאתם בטח יודעים עוד יומיים יום העצמאות. 

מלבי טבעוני

השנה אני חייבת להגיד לכם שבניגוד לבדרך כלל שאני מאוד מכוונת מטרה ויודעת ישר מה אני הולכת להכין לכל חג (או לפחות יודעת אם זה יהיה קינוח או מנה עיקרית…) החג הזה התבלבלתי לגמרי! 

התחלתי לעבוד על פוסט מתכונים טבעוניים ליום העצמאות כבר לפני שבוע ומשהו. 

הכוונה הראשונית שלי היתה לעשות לכם מדריך לעבודה עם סייטן, ובאמת שהאמנתי מכל הלב שאני אצליח איכשהו לחבב את חומר בגלם הבלתי אפשרי הזה. 

אבל לא. כמו בכל ניסיון קודם, סייטן הוכיח את עצמו להיות אחד מחומרי הגלם הכי לא נעימים לעבודה או לעיכול בעולם! 

ולכן, החלטתי לוותר (אחרי שביניתי והכנתי 3 מתכונים!) 

ואז החלטתי שאני אכין  מתכון לקינוח טבעוני קליל כזה, משהו כייפי שאפשר לקחת בקופסא לפיקניק. 

והאמת היא שהכנתי מתכון טבעוני מדהים (ממש ממש ממש מדהים). וכבר כמעט שהתכוונתי להעלות אותו היום. 

אבל אז אתמול בערך בשעה שש בערב, התגנבה לראשי מחשבה. 

ניסיתי להדוף אותה, ניסיתי להתעלם ממנה, ניסיתי להסביר לה שכבר ערב ושתעזוב אותי בשקט. אבל זה היה אבוד. 

התמונה לא יצאה לי מראש, התחושה לא הרפתה וידעתי שאין ברירה. בא לי להכין מלבי!!! 

מלבי טבעוני

הכל התחיל כי נטלי (חברתי ואהובתי היקרה עוגיו.נט) העלתה באינסטגרם משהו לגבי מלבי. ומשם זה כבר היה אבוד. 

כדי לא לצאת לגמרי פסיכית התקשרתי למתן ושאלתי אותו- בייב, מה יותר מתאים ליום העצמאות, הקינוח שהכנתי או מלבי?

הוא לא חשב אפילו שניה וישר ענה- מלבי.

ישששששש! 

אז בשבע בערב אתמול, התחלתי להכין מלבי, הכל מתועד דרך אגב בסטורי באינסטגרם כולל סקר חשוב שעשיתי בנושא 🙂 

והנה התוצאה- מושלם.

ואתם יודעים מה הדבר הכי טוב במלבי הזה- הוא לא מקרם קוקוס! 

כן כן, הוא באמת קליל, לא כבד ולא 'משמין' כמו שאומרים והוא בא עם סירופ פירות יער ושקדים קלויים וטעם נהדר של וניל וורדים. 

אוי אוי אוי, איך אני שמחה על ההחלטה. 

אז חברים, אני אהיה פה קצת בשקט ביומיים הקרובים בגלל יום הזכרון ולכן כבר מעכשיו מאחלת- שיהיה לכם חג עצמאות שמח- לכם באופן אישי. שיהיה לכם חופש להיות מי שאתם, להרגיש נוח בתוך עצמכם ושכל מה שסביבכם יזרום באותו התדר. 

אוהבת ובתיאבון 🙂 

מלבי טבעוני

מלבי טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וחצי קרור

מה צריך

מלבי (3-4 מנות אישיות) 

350 גרם טופו משי

 

2/3 כוס חלב סויה לא ממותק 

 

1/2 1 כפיות תמצית וניל 

 

1/2 1 כפות מי ורדים 

 

1/2 כוס סירופ אגבה

 

1/2 1 כפות קמח טפיוקה /קורנפלור + 1/3 כוס מים 

סירופ

1/4 1 כוס לקט פירות יער 

 

5 כפות סירופ אגבה 

 

1/2 כוס מים 

קישוט

שקדים מרוסקים 

 

קוקוס קלוי

מה עושים

מלבי

בקערית קטנה לערבב יחד מים וטפיוקה עד שאחיד, להניח בצד

בעזרת בלנדר מוט לעבד את כל שאר המרכיבים למשחה חלקה

להעביר לסיר קטן על אש בינונית

להוסיף את תערובת הטפיוקה ולבשל תוך כדי ערבוב 4-5 דקות עד שמסמיך מאוד

להעביר לכלי הגשה (להשאיר מקום לסירופ)

לקרר לחלוטין במקרר

סירופ

להניח את כל המרכיבים בסיר קטן

לבשל 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שמצטצמם ומסמיך

להעביר את הסירופ על המלבי ולהניח במקרר עד שמתקרר ויציב

לקשט בשקד קלוי וקוקוס קלוי ולהגיש

הערות והמרות:

  • את הטופו אפשר להחליף בקרם קוקוס
  • את פירות היער אפשר להחליף בתותים/ מנגו/ אפרסק וכו'
  • את סירופ האגבה אפשר להחליף בסוכר חום/ קנים


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים