עוגת מייפל טבעונית

21 ליוני, 2018

דלג למתכון עוגת מייפל טבעונית

 

היי אהובים

 

מה נשמע ואיך עבר השבוע שלכם?

 

השבוע שלי עמוס עמוס עמוס.

 

אני יודעת שחפרתי ממש הרבה על המצלמה החדשה שלי אבל יש לזה באמת סיבה טובה.

 

את המצלמה קניתי לא רק כדי לשדרג את איכות התמונות שבבלוג.

 

אחת הסיבות העיקריות שבחרתי במצלמה הזו היא היכולת המדהימה שלה לצלם וידיאו.

 

אתם בטח זוכרים שלפני כמה חודשים הוצאתי כמה וכמה סרטוני אוכל כייפים בסגנון טייסטי.

 

וזה נכון שהתגובות היו מדהימות וזה נכון שקיבלתי ממש הרבה מחמאות וזה נכון שהסרטונים היו באמת סוג של איכשהו סבבה…

 

אבל….

 

עוגת מייפל טבעונית

 

 

הם לא באמת היו סבבה! חחח 😮

 

חלק מכם כבר מכיר אותי אני מניחה, מי שעוקב אחרי הרבה זמן וקורא את הפוסטים בוודאי קצת למד להכיר אותי ואת תכונות האופי שלי…

 

אז אתם יודעים שמאוד קשה לי כשמשהו הוא לא איך שאני מצפה מעצמי שהוא יהיה, או איך שדימיינתי שאני אעשה אותו. 

 

אם יש מתכון בבלוג שאחרי כמה זמן אני מרגישה שאני לא בטוחה לגביו, אני בדרך כלל מורידה אותו עד שאני משפרת. 

 

ובכלל, התמונות העיצוב, הסטיילינג, העריכה, בגלל שהכל אני עושה לבד אני יכולה להציב לעצמי סטנדרט באיזה גובה שנראה לי לנכון ובדרך כלל מה שנראה לי לנכון זה הר. 🙂 

 

 

עוגת מייפל טבעונית

 

אז אתם מבינים שלצלם וידיאו עם מצלמה שלא בנויה לזה ולהוציא וידיאוים באיכות נמוכה ממש שלא נראים טוב היה בשבילי סיוט.

 

באמת שסיוט… בסופו של דבר הבנתי (בעזרתם האהובה של חברים טובים ומתן) שאני יותר סובלת מזה מאשר נהנית והחלטתי שעד שאני לא קונה מצלמה חדשה אני מניחה לזה בשקט.

 

ועכשיו…. קניתי מצלמה חדשה!!! אז השבוע שלי היה מלא באפס מקום בלצפות במיליון מדריכים, סרטונים, טוטוריאלס, ועוד ועוד לא רק על המצלמה אלא גם על ערוצי יוטיוב ואיך וכמה ולמה.

 

ביליתי ואני עדיין מבלה שעות בלבנות תוכנית של איך הערוץ יראה, איזה תכנים יהיו בו ולו"ז של מתי אני מצלמת לפחות את ההתחלה…

 

דרך אגב, תודה לכל מי שענה בפייסבוק ובאינסטגרם על השאלות שלי לגבי איזה סרטונים אתם תרצו שיהיו בערוץ, עזרתם לי מאוד!

 

 

עוגת מייפל טבעונית

 

איפשהו בכל הטירוף הזה, הגיע אמצע השבוע ואני התחלתי לחשוב על מתכון לסופ"ש.

 

התחשק לי להכין עוגה טבעונית לשבת. משהו כזה קלאסי לסופ"ש, קינוח טבעוני לארוחת שישי ולקפה של שבת בצהריים.

 

ישר עלתה לי לראש עוגה בחושה טבעונית וידעתי גם איזו עוגה זו הולכת להיות.

 

אני כבר ממש ממש הרבה זמן רוצה להעלות מתכון לעוגת מייפל טבעונית. כי זו אחת העוגות הטבעוניות האהובות עליי.

 

אני כמובן עשיתי אותה מרשימה ועם מלא קישוטים והשילוב פה של השקדים עם המייפל זה לא יאומן.

 

אם אין לכם סבלנות לכל המסביב אתם יכולים לעשות אותה גם בתבנית מלבנית וגם באינגליש כמובן.

 

תהנו, ושיהיה סופ"ש מהמם לכולכם!

 

עוגת מייפל טבעונית

 

  

 

share on whatsapp

עוגת מייפל טבעונית

הכנות

25 דקות

בישולים

35 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה

מה צריך?

עוגה (תבנית גוקלהוף 22 ס"מ) 

רטובים 

 

1/4 1 כוסות חלב סויה לא ממותק 

 

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

 

1/4 כוס שמן 

 

1/3 כוס סירופ מייפל 

 

2 כפיות תמצית וניל 

 

יבשים

 

2 כוסות קמח כוסמין מלא (או חיטה מלא)

 

1/2 כוס סוכר קוקוס (או חום אבל ממליצה על קוקוס במתכון הזה)

 

2 כפיות אבקת אפייה

 

1/2 כפית קינמון

 

1/4 כפית אגוז מוסקט 

ציפוי 

100 גרם אבקת סוכר 

 

2-3 כפות קרם קוקוס / חלב סויה / שקדים 

קישוט  

1 כוס שקדים פרוסים (100 גרם)

 

1/3 כוס סוכר חום

 

3 כפות מייפל 

 

2 כפות קרם קוקוס 

מה עושים?

עוגה

רטובים

 

להדליק תנור על 165 מעלות 

 

בקערה לטרוף יחד חלב סויה ולימון 

 

להניח בצד 2-3 דקות 

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולטרוף טוב 

 

יבשים

 

בקערה נוספת לנפות קמח וסוכר קוקוס 

 

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב עם מזלג או טורף 

 

להעביר בהדרגה תערובת יבשה לרטובה ולערבב עד שאחיד 

 

להעביר לתבנית קוגלהוף משומנת היטב 

 

לאפות 35-40 דקות עד שיציב וזהוב וקיסם (עדיף שיפוד כדי שיגיע למרכז העוגה) יוצא נקי ממרכז העוגה

 

לקרר לחלוטין (!!) לפני שהופכים את התבנית

ציפוי 

בקערית לערבב אבקת סוכר וקרם קוקוס 

 

לשפוך על העוגה הקרה 

קישוט  

על מחבת נונסטיק על אש לקלות שקדים פרוסים תוך כדי ערבוב עד שזהוב כהה

 

להעביר לקערה

 

על אותה מחבת להמיס סוכר חום ומייפל 

 

להוסיף קרם קוקוס ולבשל כמה רגעים תוך כדי ערבוב עד שאחיד 

 

לכבות את האש, להוסיף את השקדים ולערבב טוב

 

לתת לתערובת להתקרר מעט

 

לקשט את העוגה מעל הציפוי כשהשקדים עדיין חמימים ולהגיש מיד

 

ממליצה מאוד להגיש עם מייפל בצד ולזלוף מייפל על כל פרוסה 

הערות והמרות: 

  • אפשר תבנית קפיצית 22-24 ס"מ או מלבנית 15/27 או אינגליש 22 גבוהה
  • במקום מייפל אפשר אגבה (זה הרבה יותר מתוק)  
  • במקום שקדים אפשר פקאנים או קשיו 
  • במקום קמח כוסמין מלא אפשר קמח חיטה מלא או כוסמין לבן / חיטה לבן (יכול להיות שתצטרכו פחות נוזלים) 

 

 

תגיות: ,
Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat