עוגת מאצ'ה ושוקולד טבעונית


היי היי 

מה שלומכם? השבוע עובר עליי שבוע מלא בהרפתקאות.

ההכנות למתכונים לשבועות בעיצומן, בין לבין יש לי 3 סדנאות השבוע (למען האמת ממש לפני רגע סיימתי אחת).

ובין כל זה ביקור בחוויה אורגנית בה אולי אני אתארח כשפית אורחת (!!) ועוד כל מיני דברים מגניבים שקורים.

תוך כדי אני כמובן מכינה את המתכונים השבועיים לבלוג. 

אז לקראת המתכון של היום החלטתי לעשות משהו אמיץ. 

   עוגת מאצ'ה ושוקולד טבעונית

לפני שהחלטתי סופית אם להעלות מתכון טבעוני לעוגת מאצ'ה, התייעצתי אתכם באינסטגרם. 

להפתעתי הרבה רובכם הצביע בעד עוגה שכזו ורק חלק מכם הצביע שזה נשמע לו מוזר. 

זה מאוד שימח אותי כי כבר מלא זמן אני רוצה להעלות קינוח מאצ'ה טבעוני. 

ותסכימו איתי שיחסית לזה שגרתי שנתיים ביפן, זה די מחדל שאין פה אחד כזה. 

למי שלא מכיר, מאצ'ה זו אבקת תה ירוק. ביפן קיימת מסורת שלמה ומרתקת סביב התה הירוק. 

וכפועל יוצר מזה, זה אחד הטעמים היותר נפוצים ביפן לגלידות, עוגות, ציפויים, קרמים ועוד ועוד. 

בהתחלה כשגרתי שם הייתי די בשוק מהעניין (ומאוד הרבה מאוד עיניינים) ובאמת שלא הבנתי את הקונספט הזה בכלל. 

היום אני ממששששש ממש אוהבת קינוחי מאצ'ה. לא רק הטעם אלא גם הצבע המהמם. 

עוגת מאצ'ה ושוקולד טבעונית

אבל, בגלל שאחרי הכל אנחנו בארץ, כשחשבתי איזה קינוח להכין ידעתי שאני אצטרך להיות עדינה… 

אז המחשבה הטבעית היתה לעדן פה את העניינים עם שוקולד! 

תה ירוק ושוקולד זה שילוב נהדר וביפן אפשר למצוא המון קינוחים בסגנון. כמובן שלא טבעוניים בעליל. 

זה ממש כיף להצליח להכין מתכון לקינוח יפני טבעוני שיוצא טעים ומיוחד כמו המקור ואני ממש שמחה לחלוק אתכם את העוגות האישיות החמודות האלו. 

לכל מי שלא רגיל לטעם של תה בקינוח שלו- שמרו על ראש פתוח. 

זה ממש טעים ברגע שמתרגלים לרעיון וזה כל כך יפה! 

אני ממליצה לקנות מאצ'ה איכותית, תוצרת יפן. אומנם יקר יותר אבל כל כך הרבה יותר טוב וטעים. 

אני מקווה שתנסו ותהנו. 

ולמי פה שחובב מאצ'ה, איזה כיף!!! 🙂 

שיהיה יום מקסים וירוק לכולם. 

נשיקות. 

עוגת מאצ'ה ושוקולד טבעונית

עוגת מאצ'ה ושוקולד טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד שעה קרור

מה צריך

קלתית (4 תבניות פאי אישיות 8 ס"מ) 

1 כוס שיבולת שועל 

 

1 כוס קשיו טבעי 

 

2-3 כפות סוכר חום / קנים

 

70 גרם שוקולד מריר מומס

 

2-3 כפות שמן קוקוס

מילוי

50 גרם שוקולד לבן טבעוני מומס או חמאת קקאו מומסת (שימו לב להערות!)

 

50 גרם קשיו טבעי (1/3 כוס)

 

180 גרם טופו משי 

 

1/3 עד 1/2 כוס סירופ מייפל או אגבה (פחות במידה ומשתמשים בשוקולד לבן)

 

1 כפית תמצית וניל 

 

1 עד 2 כפיות אבקת מאצ׳ה 

 

2 כפיות אבקת קקאו 

 

מה עושים

קלתית

בבלנדר להניח קשיו, שיבולת שועל וסוכר

לעבד לאבקה גסה

להעביר לקערה להוסיף את השוקולד המומס

לערבב טוב טוב עד לקבלת תערובת אחידה

להוסיף שמן קוקוס בהדרגה עד לקבלת תערובת יציבה ממש (שאפשר לעשות ממנה כדור קטן אחיד ויציב)

להעביר לתבניות פאי משומנות היטב ולהניח במקרר

מילוי

מלבד הקקאו והמאצ'ה- להניח את כל שאר המרכיבים בבלנדר

לעבד לבלילה חלקה

לחלק את הבלילה לשתי קעריות

לקערית אחת להוסיף קקאו ולשניה מאצ'ה

לערבב טוב טוב כל קערית עד לצבע אחיד

לטעום ולהוסיף מייפל במידת הצורך

הכנה והגשה

להוציא את התבניות מהמקרר

להעביר כפית תערובת מאצ'ה לכל תבנית ולידה כפית תערובת קקאו

חוזר חלילה עד שנגמר המקום בתבנית

בעזרת קיסם לערבב קצת את הבלילות

להכניס את התבניות למקרר לשעה לפחות להתייצבות

להוציא מהמקרר 10 דקות לפני הגשה



הערות והמרות:

  • אם אתם משתמשים בשוקולד לבן במקום חמאת קקאו שימי רבע מכמות המייפל שלא יצא לכם מתוק מידי
  • את הקשיו בקלתית אפשר להחליף בשקד
  • את הקשיו במילוי אפשר להחליף בקרם קוקוס 20% שומן

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים