פשטידת פקאן ובצל טבעונית

19 למרץ, 2018

דלג למתכון פשטידת פקאן ובצל טבעונית

 

שבוע מהמם חברים. 

 

פסח מתקרב בצעדי ענק וכל המטבח שלי גועש ורוחש סביב החג. 

 

ולא כי אני מארחת השנה, אלא כי אני רוצה שיהיו לכם כמה שיותר מתכונים לחג 🙂 

 

השנה אנחנו הולכים לחגוג את ליל הסדר אצל ההורים שלי, עם כמעט כל המחותנים, כמו שאמא שלי קוראת להם. 

 

מה שאומר שלצערי הרב ביותר (!) זה לא הולך להיות ליל סדר טבעוני. לא כמו שהיה שנה שעברה אצלי בבית. 

 

אבל, אני כמובן ממונה על מנות עיקריות טבעוניות ועל קינוחים טבעוניים וברור לכם שאני הולכת להפציץ כן?

 

פשטידת פקאן ובצל טבעונית

 

גם הבלוג מלא במתכונים טבעוניים לפסח וגם יש לי המון רעיונות חדשים למתכונים טבעוניים נטולי גלוטן שיתווספו לבלוג בשבועיים הקרובים. 

 

אז כמו שנה שעברה, גם השנה אני עושה בבלוג מרתון פסח טבעוני. 

 

כל שבוע שני מתכונים שונים שהם חלק מסויים בארוחה- תוספת עיקרית וכו. 

 

כשגולת הכותרת היא כמובן הקינוח הטבעוני שהולך לעלות בחמישי הקרוב…. חכו חכו. 

 

שבוע שעבר עלו התוספות והסלטים- קציצות הכרישה הנהדרות והסלטים בטח כולכם יודעים, היה הפוסט המטורף האחרון שהכיל בתוכו 9 מתכונים שונים. 

 

והנה הגענו למנה העיקרית.

 

פשטידת פקאן ובצל טבעונית

 

חשבתי וחשבתי בימים האחרונים מה להכין כמנה עיקרית טבעונית לליל הסדר לבלוג השנה. 

 

היה בא לי משהו שיהיה שילוב מנצח בין- טעים בטירוף, קל ממש להכנה ושכולם יגידו וואו. 

 

והיום בבוקר החלטתי. 

 

בחרתי להכין מה שבאנגלית קוראים לו meat loaf ובארץ אין לו ממש שם. 

 

התוצאה יצאה פשוט מושלמת והחלטתי לקרוא למתכון הזה – פשטידת פקאן ובצל טבעונית. כי זה מה שהיא. 

 

היא נהדרת, כל כך קלה להכנה, מלאה בטעמים עשירים ובציפוי מייפל מעושן שעושה אותה למושלמת. 

 

אני ממש שמחה עם המתכון הזה, מקווה שתאמצו לכם את המתכון לא רק לחג אלא גם לכל השנה כי הוא פשוט מעולה. 

 

נתראה יום חמישי עם ה- קינוח!!! 

 

פשטידת פקאן ובצל טבעונית

 

share on whatsapp

פשטידת פקאן ובצל טבעונית

הכנות

10 דקות

בישולים

40 דקות

מתי מוכן?

עוד 50 דקות

מה צריך?

פשטידה (תבנית מלבנית 22 ס“מ) 

1 בצל גדול קצוץ דק

 

2 שיני שום כתושות 

 

1/2 2 כוסות אורז מלא או לבן מבושל עפ“י ההוראות שעל האריזה

 

1/2 1 כוסות פקאנים טבעיים

 

3 כפות רסק עגבניות אורגני 

 

1 כפית כמון 

 

1 כף כל מרכיב: פפריקה מעושנת, סילאן 

 

1 כפית נוזל מעושן- לא חובה 

 

3 כפות קמח טפיוקה / קורנפלור / קמח אורז 

 

מלח פלפל על פי טעם 

ציפוי 

2 כפות כל מרכיב: רסק עגבניות, פפריקה מעושנת

 

3 כפות מייפל / סילאן

 

4 כפיות רוטב סויה (לאוכלי קטניות + שימו לב שאין בו חיטה למי ששומר חמץ) או 1 כפית מלח

 

מה עושים?

פשטידה 

להדליק תנור על 180 מעלות 

 

במחבת לטגן בצל עד שמזהיב כהה

 

להוסיף שום, לערבב כמה רגעים ולכבות את האש

 

מלבד הבצל והשום במעבד מזון להניח את כל שאר מרכיבי הפשטידה (בלי הציפוי) 

 

לעבד לתערובת גסה שנראית כמו בורגול

 

להוסיף את הבצל והשום ולערבב עם כף

 

להעביר לתבנית לחם או כל תבנית מלבנית גבוהה, מרופדת בנייר אפייה 

 

להדק טוב טוב טוב טוב (!!) עם הידיים עד שהתערובת ממש דחוסה והדוקה 

ציפוי 

לערבב את כל המרכיבים בקערית 

 

למשוח חצי מכמות את הציפוי על התערובת שבתבנית בנדיבות 

 

את שאר הציפוי להניח בצד

אפייה והגשה

להכניס לתנור ולאפות 35-40 דקות עד שיציב ושחום 

 

לקרר לפחות חצי שעה לפני שמוציאים מהתבנית 

 

לפני הגשה למשוח את שארית הציפוי על הפשטידה 

 

להגיש חם

הערות והמרות:

  • חשוב- מאוד ממליצה להכין באותו היום שמגישים ולא לאפות מראש ואז לחמם מחדש לפני הגשה כי היא תתייבש
  • במקום האורז לדעתי זה גם יעבוד טוב עם גרגירי חומוס / קינואה (מוכנים לאכילה) למי שאוכל קטניות
  • שימו לב לדחוס ממש ממש טוב כדי שהפשטידה תחזיק יפה 
  • לא להתפתות להתעסק עם הפשטידה כשהיא חמה, לחכות שהיא תהיה פושרת
  • אני לא ממליצה להחליף את הפאקנים כי הם נותנים טעם נהדר לפשטידה

 

 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat