פאי אפרסקים טבעוני

9 ליולי, 2018

דלג למתכון פאי אפרסקים טבעוני

 

היי יפים! 

 

מה נשמע? איך עבר עליכם הסופ"ש? 

 

אצלי האמת שהיה עמוס מאוד. 

 

ביום שישי היתה בבוקר סדנא, כרגיל. אחרי שהסדנא נגמרה התארגנו מהר ונסענו לאזכרה של סבתא שלי. 

 

חזרנו אחרי הצהריים ואז היתה ארוחת ערב ואז בשבת היינו כל היום בריטריט בודהיסטי, כמו שאנחנו עושים מידי כמה שבועות. 

 

חזרתי בשבת מהריטריט לקראת ערב, אומנם מאוד מרוצה אבל באמת שעייפה. 

 

פאי אפרסקים טבעוני

 

אבל הנה התחיל לו שבוע חדש ומלא בהרפתקאות חדשות בבלוג ואני כבר מתרגשת לקראת כל המתכונים שהולכים להצטרף לכאן. 

 

הרבה מכם (ממש הרבה האמת) שואלים אותי מאיפה יש לי רעיונות למתכונים לבלוג בלי סוף? 

 

הרבה דברים נותנים לי השראה למתכונים והרעיונות באים מכל כך הרבה כיוונים, אבל לפעמים הם פשוט באים מהסופר 🙂 

 

יש פעמים שכבר שבוע לפני שאני מתחילה לעבוד על מתכון אני יודעת מה אני הולכת להכין ויש ימים כמו היום, שממש לא. 

 

פאי אפרסקים טבעוני

 

היום קמתי בבוקר ולא היה לי מושג מה הולך לעלות לבלוג. אז הלכתי לשוק ולסופר הקטן שליד הבית כדי לקבל השראה. 

 

זה תמיד עובד! כשהגעתי לסופר עשיתי סיבוב ופתאום הרחתי ריח מדהים של אפרסקים. 

 

תוך כמה רגעים כבר היתה לי שקית של אפרסקים ביד והייתי בדרך הביתה. 

 

עכשיו מי מכם שמכיר אותי בטוח חושב לעצמו עכשיו…. אפרסקים?? אבל את אלרגית לאפרסקים! 

 

אז זהו ש… כבר לא! 

 

מגיל 9 הייתי אלרגית לאפרסקים ומגיל 20 נוספו במשך בערך עשור עוד מלא סוגים של פירות שנהייתי אלרגית עליהם. 

 

ואז, בשנה האחרונה, מכמה סיבות עיקריות, האלרגיה שלי לפירות פשוט הלכה ונעלמה לה לאט לאט.

 

פאי אפרסקים טבעוני

 

והיום כשראיתי את האפרסקים חשבתי לעצמי- יאאאא פעם ראשונה מתכון עם אפרסקים בבלוג?! איזה מדהים. 

 

עד שהגעתי הביתה כבר ידעתי בדיוק מה אני הולכת להכין – גאלט אפרסקים טבעוני. 

 

אני כבר הרבה זמן רוצה להכין גאלט טבעוני לבלוג אז זה רק הגיוני שאם כבר אז כבר 🙂 

 

בקיצור מה שיש לנו כאן זה פאי אפרסקים טבעוני עם בצק פריך מכוסמין מלא, קינמון ועוד הרבה הפתעות. 

 

ועזבו את כל זה- פשוט תראו איזה יפה הוא! 

 

שיהיה בתיאבון. צ'או. 

 

פאי אפרסקים טבעוני

share on whatsapp

פאי אפרסקים טבעוני

הכנות

20 דקות

בישולים

50 דקות

מתי מוכן?

עוד שעה ועשר דקות

מה צריך?

בצק 

1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא 

 

1/3 כוס שמן קוקוס מוצק (שהיה בקרור עד שהתגבש)

 

1 כף סוכר קוקוס / חום

 

1/2 כפית קינמון 

 

קורט מלח

 

5-6 כפות מי קרח (מים עם קוביות קרח) 

מילוי

5-6 אפרסקים חצויים ופרוסים (לא דק מידי) 

 

1/2 1 כפות קמח טפיוקה / קורנפלור

 

1/2 כפית קינמון

 

2 כפות סוכר קוקוס / חום 

 

1 כפית מיץ לימון 

קישוט 

2 כפות אגבה / מייפל / סילאן 

 

1 כף סוכר חום 

 

קורט קינמון 

מה עושים?

בצק 

במעבד מזון עם להבי הלישה (או עם מזלג) לערבב קמח, קינמון, סוכר ומלח 

 

להוסיף את שמן הקוקוס ולערבב עד שמתקבלים כדורונים 

 

כשהמעבד עובד (או עם מזלג כאמור) להוסיף מים כף כל פעם 

 

עד שמתקבלים גושים גדולים 

 

להעביר למשטח העבודה וללוש בעדינות לכדור אחיד

 

לעטוף טוב ולהניח במקרר לשעה לפחות (איזה מעצבן זה מתכונים כאלו נכון??) 

מילוי 

לערבב את כל המרכיבים בקערה עד שכל האפרסקים מכוסים בבלילה 

הכנה 

להדליק תנור על 180 מעלות 

 

להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד בין שני ניירות אפייה לעיגול גדול בעובי 1/2 ס“מ

 

(אם הבצק נקרע פה ושם, לחבר חזרה עם הידיים ולרדד שוב)

 

להניח את הבצק המרודד עם נייר האפייה על תבנית אפייה 

 

להניח על הבצק פרוסות אפרסקים בצורה מעגלית ולהקפיד להשאיר שוליים רחבים ללא אפרסקים

 

לקפל את שולי הבצק מעל האפרסקים

קישוט ואפייה

למשוח את הבצק המקופל באגבה / מייפל ולפזר מעל הבצק והאפרסקים סוכר וקינמון 

 

לאפות 45-50 דקות עד שזהוב ויציב (בואו לבדוק מה המצב אחרי 35 דקות) 

 

לקרר לפחות חצי שעה לפני הגשה 

הערות והמרות: 

  • את קמח הכוסמין אפשר להחליף בקמח חיטה מלא או לבן 
  • לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן אבל יכול להיות שקמח נטול רב תכליתי יעבוד פה
  • את האפרסקים אפשר להחליף בנקטרינה, תותים, מנגו, תפוחים, אגסים וכדומה 

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat