עוגת אננס טבעונית

2 לאוגוסט, 2018

דלג למתכון עוגת אננס טבעונית

 

שלום יפים ויפות, מה שלומכם? 

 

תקשיבו אני בעומס שלא יאומן. 

 

איכשהו הזמן עובר כל כך מהר ועוד שניה אנחנו נוסעים להודו. 

 

אומנם יש עוד חודש (ושלושה ימים…) אבל מה זה חודש? יש לי כל כך הרבה מה לעשות עד אז. 

 

זו פעם ראשונה שאני נוסעת לכל כך הרבה זמן ולמקום שאי אפשר לסמוך על האינטרנט בו. 

 

שנה שעברה אומנם הייתי שבועיים וקצת בניו יורק אבל בניו יורק אתה בהחלט יכול להיות מחובר. 

 

וגם, שבועיים זה ממש לא חודש וקצת. 

 

עוגת אננס טבעונית

 

אז מה זה בעצם אומר? זה אומר שיש לי חודש, להכין את כל הפוסטים שיעלו בחודש הבא, פלוס הפוסטים של החודש הזה, פלוס תמונה לאינסטגרם כל יום, פלוס ערוץ יוטיוב. אהההההההה! 

 

בין כל זה יש לי 9 סדנאות החודש ואני גם צריכה להתכונן לזה שאנחנו נוסעים לחודש- למצוא מישהו שישכיר את הדירה, להתכונן נפשית להגיד ביי לחתולים, וגם רגע רגע- להתכונן לזה שנוסעים להודו! 

 

זו אומנם תהיה פעם תשיעית שלי בהודו אבל הודו, כמו שרק (רק רק!) הודו יכולה להיות, לוקחת אותך כל פעם למסע אחר שאתה לעולם לא יכול לצפות. 

 

כמה היא מיוחדת וכמה אני מתגעגעת אליה. אחרי שקצת ירגע הטירוף והעומס יגיע מקומה של ההתרגשות העצומה מהנסיעה. 

 

בכל מקרה אז השבוע שלי עבר בעשייה אינסופית אבל נהדרת. 

 

ומה עולה היום? או, יאמי יאמי! 

 

עוגת אננס טבעונית

 

היום עולה מתכון שהיה ממש הבזק של השראה על הבוקר אתמול. 

 

קפצתי לקנות משהו בחנות ירקות וראיתי ערימה של אננסים. 

 

עכשיו אננסים זה בעייתי. כי מצד אחד זה מאוד טעים ומתוק אבל מצד שני, הם מאוד בעייתים בקינוחים. 

 

משהו במרקם שלהם ובסירופיות שלהם פשוט עושה בלאגן בעוגות. 

 

אבל אז חשבתי, רגע, אולי אני לא אשלב את האננס ממש בתוך בצק? אלא יעשה איזו עוגת קרם שכבות? אמממ כן, זה! 🙂 

 

מה שקרה זה הדבר המדהים הבא- עוגת אננס טבעונית ללא גלוטן עם בצק פירורים, קרם קוקוס ואננס ומעל כל זה אננסים מקורמלים משגעים. 

 

עוגת טבעונית מושלמת לקיץ- קרה ומפנקת. 

 

ועזבו את כל זה תראו איזה יפה היא, לא יאומן. 

 

שיהיה לכם סופ"ש מתוק ומהמם כמו אננס 🙂 

 

עוגת אננס טבעונית

share on whatsapp

עוגת אננס טבעונית

הכנות

25 דקות

בישולים

5 דקות

מתי מוכן?

עוד שעתיים קרור

מה צריך?

קלתית (תבנית קפיצית 22 ס"מ) 

1/2 1 כוסות שקד קלוי 

 

1 כוס שיבולת שועל (נטולת גלוטן במידת הצורך)  

 

1 כוס קוקוס טחון (או עוד שיבולת שועל) 

 

1/3 כוס סוכר קוקוס / חום 

 

1/4 עד 1/3 כוס שמן קוקוס 

מילוי

1/2 3 כוסות קרם קוקוס 20% שומן ומעלה (לא צריך להפריד את הקרם) 

 

2 פרוסות אננס 

 

1/2 כוס סירופ אגבה 

 

1/4 1 כפיות אבקת אגר אגר 

קישוט

6 פרוסות אננס 

 

1/4 כוס קרם קוקוס 

 

1/3 כוס סוכר קוקוס / חום 

מה עושים?

קלתית 

בבלנדר להניח שיבולת שועל, קוקוס טחון ושקד קלוי 

 

לעבד לאבקה גסה 

 

להעביר לקערה, להוסיף שמן קוקוס בהדרגה עד לקבלת תערובת שאם מנסים לעשות ממנה כדור קטן הכדור מחזיק טוב

 

להפריד 1/2 כוס מהקלתית ולהניח בצד (לקישוט מאוחר יותר של החלק העליון של העוגה)

 

להעביר את יתר הקלתית לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהדק טוב טוב לתחתית 

 

להניח במקרר 

מילוי

בסיר קטן (בלי אש) לערבב אגר אגר ו 1/2 כוס קרם קוקוס 

 

בבלנדר להניח את שאר קרם הקוקוס (3 כוסות) ואת כל שאר המרכיבים ולעבד לבלילה חלקה לחלוטין  

 

להעביר לסיר עם האגר אגר, להדליק את האש ולבשל עד להרתחה (חשוב שהמילוי ירתח) 

 

להוציא את התבנית מהמקרר ולהעביר את המילוי על הקלתית, להחזיר למקרר לשעתיים לפחות

קישוט

על מחבת להמיס קרם קוקוס וסוכר קוקוס 

 

להניח את פרוסות האננס ולתת לאננס להצרב טוב טוב ולהשחים משני הצדדים, להוריד מהאש

 

להוציא את התבנית מהמקרר לאחר שעתיים

 

לפזר את 1/2 כוס הקלתית ששמרנו בדופן העוגה ולהניח מעל פרוסות אננס צרובות 

 

להחזיר למקרר לחצי שעה, לחלץ מהתבנית ולהגיש קר 

הערות והמרות:

  • את האננס אפשר להחליף באפרסק ואולי גם מנגו יעבוד פה טוב
  • אפשר להשתמש באננס מקופסא (קפוא זה גם בסדר אבל הוא חתוך ולא עגול) 
  • במקום שיבולת שועל אפשר ביסקוויטים 
  • במקום קרם קוקוס אפשר טופו משי אבל עם תוצאות קצת שונות בטעם ובמרקם (מין הסתם)

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat