עוגת ויקטוריה טבעונית


היי לכולם.

מרגיש לי שאי אפשר פשוט להתחיל לדבר ככה סתם.

כאילו לא העליתי פה עכשיו את התמונות הכי פסיכיות בעולם לעוגה הטבעונית הכי פסיכית בעולם 🙂

אז אולי כדי שאני אתחיל בעצם ממה גרם לי לקום היום בבוקר ולהכין את הפאר הזה.

כמו שכתבתי לכם בפוסט הקודם, שבועות זו תקופה ממש כייפית בשבילי.

כל רגע יש לי עוד רעיון ועוד איזה מתכון טבעוני צץ לי בראש ובאמת שאין לי רגע דל.

אני חושבת שאם היה שבועות כל השנה הבלוג היה עולה על גדותיו ממתכונים לבנים ויפים.

עוגת ויקטוריה טבעונית

יש משהו בחגיגיות הזו שפשוט ממכר וגורם לי לרצות להיות עם המצלמה ביד כל היום.

עכשיו, אני יודעת שלא הכנתי הרבה מלוחים חדשים השנה לבלוג וזה משתי סיבות.

הראשונה היא ששנה שעברה הכנתי מלא מתכונים טבעונים מלוחים לבלוג לשבועות (היה הכל, רביולי טבעוני, לזניה טבעונית, קישים טבעוניים ועוד ועוד)

והשניה היא שאני פשוט לא מצליחה להתשלט על עצמי עם כל הקינוחים המהממים האלו!

אתמול כבר אמרתי לעצמי שדי. אני מעלה לקט שבועות וזהו… העליתי כבר שתי עוגות, גבינות קשות, בלקט יהיו גם המון מלוחים ועוד קינוים טבעונים משנה שעברה.

יש לי נסיעה לסיני לארגן, יש לי סדנא למחר לארגן…. די, לא צריך עוד עוגה.

האומנם……….?! חחחחח

עוגת ויקטוריה טבעונית

כנראה שלא. היום בבוקר, בזמן שאני ומתן חיכיתי בתור לקבל את הרכב החלופי שלנו מהביטוח (שמונה בבוקר, רחוב המסגר, ללא ספק סטואציה מעוררת השראה קולינרית), התחלתי להרגיש משהו שאני מכירה כבר טוב מאוד.

משם ועד לעוגה הזו שעמדה פה על השיש עוד לפני ארוחת הצהריים, הדרך היתה מהירה וקלה.

פשוט ראיתי אותה בראש וידעתי שהיא חייבת להיווצר, להתקיים, שאני חייבת להכין אותה, לתת לה שם, לצלם אותה.

איזה סיפוק. כי מה שיש פה זו לא רק עוגה טבעונית מהממת, זה קינוח טבעוני מרשים וקל להכנה, זה קינוח טבעוני לשבועות שיפיל את כולם מהכיסא וזה פשוט כל כך טעים!

עשרה מרכיבים פשוטים ואיזו הצלחה.

בבקשה תקראו את כל ההערות בתחתית המתכון כי יש שם כמה טיפים חשובים.

אוהבת אתכם 🙂

עוגת ויקטוריה טבעונית

עוגת ויקטוריה טבעונית


הכנות
25 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים

מה צריך

בצק (3 תבניות קפיציות 22 ס“מ)

רטובים

1/2 2 כוסות חלב סויה לא ממותק

2 כפות חומץ / מיץ לימון

1 כוס שמן 

2 כפית תמציות וניל 

יבשים

1/2 3 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

3 כפיות אבקת אפייה

 

1 כוס סוכר קנים / חום

קורט מלח

קרם 

1/2 1 ליטרים קרם קוקוס 20% שומן ומעלה מקוררים 4-5 שעות במקרר (הערות חשובות מאוד בתחתית המתכון!)

1 כוס אבקת סוכר (אפשר להכין לבד מסוכר קנים במטחנה או בלנדר)

קישוט 

500 גרם דובדבנים טריים 

מה עושים

בצק 

רטובים 

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לטרוף יחד חלב סויה וחומץ עד לקבלת קצף יציב 

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולטרוף טוב 

יבשים 

לתוך קערה לנפות קמח 

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב עם מזלג 

להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב עד שאחיד 

לחלק לשלוש תבניות משומנות היטב (הערות חשובות בתחתית המתכון) 

לאפות 25-30 דקות או עד שזהוב וקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין במקרר לפני שמכסים בקרם

קרם 

בעדינות לפתוח את קופסאת/ קרטון קרם הקוקוס ולהוציא רק את החלק העליון הקשה 

למדוד 1/2 1 ליטר (6 כוסות מדידה) של החלק הקשה בלבד ולהעביר לקערה 

בעזרת מקציף חשמלי להקציף את קרם הקוקוס עד שתפוח ויציב 

להוסיף אבקת סוכר ולהקציף עד שאחיד 

להניח במקרר לפחות עשר דקות 

הכנה

להעביר את הקרם לשקית חזקה עם חור בינוני בפינה 

להניח עיגול אחד של בצק על צלחת ההגשה 

לזלוף קרם על הבצק ולקשט בדובדבנים 

להניח מעל עוד עיגול של בצק וחוזר חלילה

לשמור בקרור עד עשר דקות לפני הגשה

הערות והמרות:

  • שימו לב- אתם לא חייבים לעשות עוגה בשלוש שכבות- אפשר לאפות את הבצק בתבנית מלבנית של לפחות 40 ס“מ ומעל קרם ודובדבנים.
  • אם אתם כן עושים שכבות, תכינו את השכבות ישר על הכלי שאיתו אתם מתכוונים להגיש ותוודאו לפני שהוא יכול להכנס למקרר עם גובה העוגה.
  • זו לא עוגה שנוח להוריד ולהעלות אותה לכלים כשהיא בשכבות- קחו בחשבון 🙂
  • אם אין לכם שלוש תבניות קפיציות אלא רק אחת, תחלקו את המתכון לשלוש ותכינו מחדש לכל נגלה (לא להכין מראש כמות משולשת כי הבלילה תעמוד המון זמן ותהרס)
  • חשוב מאוד- כמות קרם הקוקוס במתכון מתייחסת רק לחלק הקשה שלאחר הפרדה בקרור- זאת אומרת שבפועל תצטרכו יותר מ 1/2 1 ליטרים של קרם
  • מכל הניסיונות שלי עד היום עם להקציף קרם קוקוס, הקרם שעובד הכי טוב הוא Aroy-D בקרטון הלבן!!! (לא ירוק ולא שימורים) הקרטון הזה מגיע בגודל של 1 ליטר ויוצא ממנו כמעט ליטר שלם של קרם קשה ויציב להפליא (אני קונה בשוק לוינסקי בדרגון אבל יש בעוד המון מקומות וגם אונליין)
  • בזמן הכנת הקרם חשוב לשמור על סביבת עבודה קרה ככול האפשר. אם במהלך הכנת הקרם אתם מתעכבים מאיזו סיבה, תניחו אותו חזרה במקרר אפילו אם זה רק לכמה רגעים 
  • אם אין לכם כוח לכל העניין הזה עם השקית, פשוט תעבירו כפות גדושות של קרם ותסדרו ממש קצת ובעדינות, שישארו ערימות יפות  
  • אם השקית שלכם לא מכילה את כל כמות קרם בנגלה אחת, שימו חצי ואת החצי שנשאר בקערה חזרה למקרר
  • כשאתם לוחצים על השקית כדי להוציא את הקרם תנסו לא ללחוץ על הקרם עצמו כדי לא לחמם אותו, אלא פשוט לסובב את החלק העליון של השקית עד שהקרם יאלץ לצאת מהצד הפתוח


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים