לחמניות באן טבעוניות

4 ליוני, 2018

דלג למתכון לחמניות באן טבעוניות

 

שלום לכולם

 

מה שלומכם? איך היה הסופ"ש? 

 

חלק מכם בטח יודעים שבסופ"ש האחרון היינו בצפון אצל חברים מאוד מאוד טובים. 

 

היה לי סופ"ש נהדר. כל כך כיף לנסוע לשקט של הצפון ליומיים, להרגע עם הנוף של ההרים ועם האוויר הנעים. 

 

ובמיוחד להיות עם חברים שהם כמו משפחה. 

 

בילינו שעות בלדבר, לצחוק, להשלים פערים ולספר חוויות מהחודשים האחרונים בהם לא התראינו. 

 

היה מזג אוויר נהדר ובשבת העברנו חצי יום על שפת הנחל עם נשנושים והרבה אהבה. 

 

באמת שלא התכוונתי להגיד אבל…. אבל… קצת התגעגעתי לתל אביב! 

 

הסיבה העיקרית שהתגעגעתי לפה זה תכלס האוכל.

 

לחמניות באן טבעוניות 

 

כמעט כל פעם שאני יוצאת מהעיר לכמה ימים אני מרגישה את אותו הדבר- אני חיה בבועה. 

 

בועה טבעונית ונהדרת 🙂 

 

בשבת בבוקר שאלתי את העוקבים באינסטגרם מה הם ממליצים לאכול באיזור עמק החולה. 

 

וכמובן שאתם מהממים והמון שלחו לי הודעות עם המלצות.

 

אבל הרבה מכם גם שלחו לי הודעות שאמרו- תכלס אין הרבה. 

 

זה העציב אותי קצת. כי אומנם אני מודעת לזה שטבעונות עדיין נחשבת ל'טרנד', בתל אביב אני לא מרגישה את זה. 

 

הריי אני חיה ונושמת את הסצינה הטבעונית בתל אביב, ואני חלק ממנה על בסיס יומיומי. 

 

יצאתי בתחושה חזקה שה'טרנד' הטבעוני חייב להתרחב ולהגיע לכל פינה בארץ ואני לחלוטין מאמינה לשם זה הולך! 

 

לחמניות באן טבעוניות

 

בכל מקרה בסופו של דבר באמת לא מצאנו משהו לאכול (לא חומוס…..) ואת ארוחת הערב כבר אכלנו בתל אביב. 

 

אז אלו הסיפורים שלי מהסופ"ש. 

 

ועכשיו למתכון של היום- יאמי יאמי. 

 

דבר ראשון שאני רוצה להגיד זה שזה אחד המתכונים עם הכי הרבה הוראות אוור! אבל זה לא אומר שזה מתכון מסובך… אז לא להבהל. 

 

דבר שני, מי מכם כמוני שחובב באנים מושבע, הולך ממש להנות מהמתכון הזה. 

 

הבאנים הטבעוניים האלו חמודים כל כך, רכים וטעימים והמילוי מיוחד ממש. 

 

הם יוצאים ממש כייפים והרגשתי שאני ביפן כשעשיתי את הביס הראשון. 

 

תודה לכל מי שהצביע בסקר באינסטגרם לגבי מה להכין (זה או פסטה פסטו) וכל מי שהצביע לפסטה- זה יעלה בשבוע הקרוב גם. 🙂 

 

יאללה, יום מהמם שיהיה! 

 

לחמניות באן טבעוניות

share on whatsapp

לחמניות באן טבעוניות

הכנות

30 דקות

בישולים

שעה וחצי התפחה

מתי מוכן?

עוד שעתיים

מה צריך?

באנים (10 חתיכות)

1/2 2 כוסות קמח לבן 

 

3 כפיות שמרים יבשים 

 

1 כפית מלח 

 

2 כפיות סוכר חום 

 

3/2 כוס מים חמימים

 

3 כפות שמן 

טופו 

400 גרם טופו קשה חתוך גס

 

1/4 כוס רוטב סויה

 

1/4 כוס שמן סומסום

 

1/4 כוס סירופ מייפל

 

2 כפות טחינה גולמית 

 

1/2 כוס שבבי שמרי בירה

 

2 כפות רסק עגבניות

 

1 כף משחת מיסו (לא חובה)

 

1 כפית מכל תבלין: פפריקה מעושנת, פלפל שחור גרוס

 

1 כפית נוזל מעושן או עוד כף פפריקה מעושנת

תוספות

כרוב סגול, צ‘ילי טרי, בוטנים מרוסקים, בצל ירוק, כוסברה, נבטים, מלפפון וכו‘

מה עושים?

באנים

בקערה גדולה לערבב קמח, שמרים, סוכר ומלח 

 

להעביר שמן וחצי מכמות המים לקמח ולערבב עם כף עץ

 

להוסיף את שארית המים בהדרגה ורק במידת הצורך 

 

ללוש 12-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי 

 

להניח בקערה גדולה משומנת ולכסות במגבת

 

להניח במקום חמים למשך שעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו (אני שמה בתנור על 30 מעלות) 

טופו

מלבד הטופו לערבב את כל המרכיבים בקערה 

 

להוסיף את הטופו ולערבב טוב 

 

להעביר לקופסא סגורה ולהניח במקרר 

 

לפני הגשה לחמם מעט על מחבת על אש נמוכה

הכנה

להוציא את הבצק מהקערה וללוש מעט 

 

לרדד לעובי 1/2 ס“מ ולקרוץ עיגולים בקוטר 3 ס“מ מהבצק 

 

למשוח כל עיגול במעט שמן, לקפל לחצי (כשהשמן בצד הפנימי הסגור) ולרדד מעט כל חצי עיגול בעזרת מערוך 

 

לכסות ולהניח במקום חמים 30 דקות 

 

אידוי והגשה

לחורר נייר אפייה במלא חורים ולהניח על מאדה 

 

להניח את הבאנים ברווחים על נייר האפייה (2-4 באנים תלוי בגודל המאדה) 

 

להניח את המאדה על סיר עם מים רותחים ולסגור את המאדה 

 

לאדות 10 דקות על אש בינונית (לא להציץ באמצע- זה יהרוס את הבאנים)

 

להוריד מהסיר (לא לפתוח עדיין את המכסה) ולתת לבאנים לנוח במאדה עוד 5 דקות 

 

למלא בכל טוב ולהגיש חם 

הערות והמרות: 

  • חשוב לא לפתוח את המכסה של המאדה בזמן האידוי וחמש דקות אחרי
  • את הטופו אפשר להחליף בסייטן/ פטריות 
  • אפשר להקפיא אחרי האידוי (אחרי שהתקרר) 

 

 

תגיות:
Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat