עוגת תותים וגבינה טבעונית


היי היי! 

אני מתרגשת ממש. זו התקופה בשנה שאני הכי אוהבת. 

האביב בשיאו, וחג שבועות, החג האהוב עליי מכל החגים, מתקרב. 

אני יודעת שכבר סיפרתי לכם את זה בעבר, אבל זה פשוט כל כך מתקשר אצלי לחג הזה שאני חייבת לספר שוב. 

כשהייתי קטנה אצלנו בבית, חג שבועות היה חג מאוד מיוחד. 

זה החג האהוב על אמא שלי ומאז שהייתי ילדה היא לימדה אותנו שחג השבועות זה חג האהבה. 

כל החג לבשנו לבן ואני זוכרת את ההתרגשות הזו של ללכת עם אמא לשדה לקטוף שיבולים. 

עוגת תותים וגבינה טבעונית

את היופי הזה של לסדר את השיבולים הזהובות בכל פינה בבית ואת התחושה הזו של התחדשות ואהבה באוויר. 

וכמובן האוכל… אני גדלתי על בלינצ'סים עם גבינה, קינמון וצימוקים ויש לי הרגשה די גדולה שמתכון טבעוני שכזה הולך לעלות מאוד בקרוב לבלוג… 🙂 

והשנה יש לי עוד סיבה להתרגשות והתחדשות. 

לפני שבוע, אחרי מלא זמן שאנחנו מפלרטטות עם הרעיון של להכין יחד מתכון, נפגשתי עם אורי שביט, בעלת הבלוג המדהים- טבעוניות נהנות יותר

לפני המפגש דיברנו וניסינו להחליט איזה מתכונים נכין. 

מתוך כל הצחוקים והפיטפוטים פתאום עלה הרעיון של מתכונים לשבועות. 

משום מקום אורי שלפה שני ספרים מהילדות שלה והכריזה- את תעזרי לטבען מתכונים שאבא שלי היה מכין לי כשהייתי ילדה! 

עוגת תותים וגבינה טבעונית

ואתם מכירים אותי- רק תתנו לי אתגרי טבעון ואני שם. 

קבענו לנו דייט ונפגשנו על הבוקר בשוק לוינסקי ליד הבית שלי כדי לעשות את הקניות למתכונים. 

כשהגענו אליי הביתה כבר היתה לנו תוכנית שלמה וקפצנו למטבח להתחיל לעבוד. 

אחחחח כמה כיף זה להכין מתכונים עם בלוגרים ועמיתים למקצוע. 

לא הפסקנו לצחוק, לדבר, לחלוק חוויות, לתת עצות ולשמוע סיפורים ותוך כדי זה התהוו פה במטבח שתי עוגות טבעוניות מטורפות! 

היום אני הולכת לחלוק אתכם את המתכון הראשון וחכו חכו מה עוד בדרך לשבוע הבא…. 🙂 

אז חברים- מתכון טבעוני מדהים לעוגת גבינה טבעונית עם ריבת תותים, בהשראת הספר "עוגות לכל עת" של נירה שויאר. 

זה כל כך טעים!!!!! 

יאללה לכו להכין. 

עוגת תותים וגבינה טבעונית

עוגת תותים וגבינה טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים קרור

מה צריך

קלתית (תבנית פאי נשלפת 20 ס“מ)

3/4 1 כוסות קמח לבן, כוסמין או חיטה

 

1/3 כוס מים

 

1/3 כוס שמן קוקוס

 

קורט מלח

קרם

200 גרם טופו משי

 

2 כפות מיץ לימון טרי

 

1 כפית תמצית וניל

 

8 תותים גדולים, שטופים ופרוסים

ריבת תותים

17 תותים גדולים, שטופים ושלמים (בלי העלה)

 

1/2 כוס מים

 

1/3 כוס סוכר חום / קנים 

 

1 כף קמח טפיוקה / קורנפלור + 1/4 כוס מים

מה עושים

קלתית

להדליק תנור על 180 מעלות

להניח את כל מרכיבי הבצק במיקסר וו/ מעבד מזון/או בקערה

לעבד או ללוש עד לקבלת בצק רך ואחיד

להעביר את הבצק לתבנית ולרדד על התחתית והדפנות

בעזרת מזלג לחורר מעט את הבצק

להכניס לתנור לאפות 15-18 דקות או עד שיציב וזהוב מעט

קרם

להניח את כל מרכיבי הקרם בכלי גבוה

בעזרת בלנדר מוט לעבד לקרם חלק, להניח בצד

ריבת תותים

בקערית לערבב יחד סוכר, טפיוקה ו-1/4 כוס מים עד לקבלת תערובת חלקה

להניח את התותים השלמים בסיר בינוני ולהוסיף 1/2 כוס מים

להביא לרתיחה ולהנמיך את האש

להוסיף את תערובת הטפיוקה לסיר עם התותים

לבשל תוך כדי ערבוב כ 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת סמיכה

להוריד מהאש מהאש ולקרר מעט עד שמתמצק

הכנה והגשה

להוציא את התבנית מהתנור

להעביר את קרם הגבינה לתבנית על הבצק החם

לפזר מעל תותים פרוסים

ליצוק מעל את ריבת התותים כך שהתותים השלמים מפוזרים יפה בכל רחבי הפאי

לקרר במקרר שעתיים לפחות לפני הגשה

הערות והמרות:

  • את התותים אפשר להחליף במנגו, אפרסק, קיווי, דובדבנים ועוד
  • את הסוכר אפשר להחליף באגבה / מייפל



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים