אוזני המן טבעוניות מקמח כוסמין


היי חברים

אוקי אז בואו נתחיל בדבר הכי חשוב שיש לי להגיד לכם. 

אני לא אוהבת אוזני המן. 😮

מרגיש לי חשוב לציין את זה בתחילתו של פוסט עם מתכון לאוזני המן, רק שכולנו נהיה פה על אותו דף ושאף אחד לא יגיד שלא אמרתי 😛

אז רגע, למה אנחנו נמצאים פה במתכון לאוזני המן אחרי הוידוי הנוראי שלי?! 

כי… אני אומנם לא אוהבת אוזני המן אבל הרבה מאוד מכם ממש אוהבים. 

ומתחילת פברואר אני מקבלת מכם המון המון הודעות, בכל המדיות החברתיות, שבבקשה בבקשה בבקשה בבקשה תכיני מתכון לאוזני המן טבעוניות. 

חלקכם אפילו כל כך חמודים שזכרתם משנה שעברה שאני לא אוהבת אוזני המן וקיבלתי מכם הודעות חמודות בסגנון- למרות שאת לא אוהבת… פליז! 

אוזני המן טבעוניות מקמח כוסמין

אז אתמול הלכתי לישון והרגשתי מין תחושה כזו לא ברורה. משהו הפריע לי. 

התהפכתי ימינה ושמאלה במיטה עד שבסוף הבנתי. 

הבלוג לי, החמוד והמקסים שהוא הבייבי שלי, שאני כל כך אוהבת, הוא כבר מזמן לא רק הבית שלי. 

עם מעל ל 130,000 כניסות בחודש ואלפי עוקבים ברשתות החברתיות, הבלוג שלי הפך בשנתיים האחרונות להיות בית לעוד הרבה אנשים מקסימים ויפים שהם העוקבים שלי- אתם! 

ואז ידעתי שעל הבוקר אני קמה וישר למטבח. 

וזה בדיוק מה שקרה. לפני שמתן אפילו יצא לעבודה היום בבוקר, כבר כל המטבח היה בהתרחשות. 

ואל תשכחו שזו פעם ראשונה שאני מכינה אוזני המן 🙂

רציתי להכין אוזני המן גם עם בצק שוקולד וגם עם בצק וניל ואז באה לי הברקה- שילוב! 

אז המתכון הזה הוא בעצם מתכון לאוזני המן טבעוניות מנומרות, הן יצאו כל כך חמודות שזה לא יאומן. 

הן גם 50% מקמח כוסמין מלא שזה פשוט תענוג. והמילוי… אוי יאמי יאמי יאמי. 

בבקשה תקראו את כל ההערות בתחתית המתכון, לתוצאות מושלמות. 

תהנו, איזה כיף.

אוזני המן טבעוניות מקמח כוסמין

אוזני המן טבעוניות מקמח כוסמין


הכנות
30 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

מילוי (22-25 אוזניים) הערות והמרות בתחתית המתכון

50 גרם שוקולד מריר 

2 כפות מייפל

1/4 כוס חלב סויה (או כל חלב טבעוני אחר)

1 כף אבקת קקאו

1/2 כפית תמצית וניל

2/3 כוס אגוזי מלך טחונים דק 

בצק

יבשים

1 כוס קמח כוסמין מלא או חיטה מלא 

1 כוס קמח כוסמין לבן או חיטה לבן 

1 כפית אבקת אפייה 

רטובים

1/2 כוס שמן קוקוס רך (לא מוצק, לא לגמרי נוזלי) 

1/3 כוס + 1 כף סירופ מייפל 

1 כף חלב סויה 

1 כפית תמצית וניל 

תוספת

1/2 כפית אבקת קקאו 

מה עושים

מילוי

לחמם שוקולד, חלב סויה, מייפל ותמצית וניל במחבת נונסטיק קטנה

כשהשוקולד נמס לחלוטין להוסיף קקאו ואגוזים טחונים ולערבב טוב

להניח במקרר

בצק (שימו לב להערות בסוף המתכון)

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

להוסיף מרכיבים רטובים ולערבב בעזרת כף עד לקבלת גושים

ללוש עד רק שאחיד והשמן מעורבב לחלוטין בבצק, לא ללוש יתר על המידה

לחלק את הבצק לשניים

לחצי אחד להוסיף 1/2 כפית קקאו וללוש עד שהצבע אחיד

הכנה

לחתוך את הבצק הבהיר ואת הבצק הכהה לחתיכות

להניח בערימה על משטח העבודה

ללוש קצת רק עד שאחיד ונראה דלמטי

לרדד את הבצק בין שתי ניירות אפייה לעובי 1/2 ס“מ

לקרוץ עיגולים מהבצק

להניח במרכז כל עיגול 1/2 כפית מילוי (לא להעמיס!)

לקפל את העיגול בעזרת 4 אצבעות (אגודל ואצבע)ככה שנוצרת צורת אוזן המן

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהדק טוב טוב את החיבורים *

להכניס למקפיא לחצי שעה- לא לוותר על השלב הזה

אפייה והגשה

להדליק תנור על 170 מעלות

להעביר את התבנית ישר מהמקפיא לתנור החם

לאפות 13 דקות או עד שיציב (לא לאפות יתר על המידה- בין 12 ל 14 דקות)

לקרר לחלוטין ולהגיש, אפשר לקשט באבקת סוכר לפני הגשה



הערות והמרות:

  • שימו לב- הבצק מאוד עדין ורגיש- אם נוצרים חורים פה ושם בזמן עיצוב האוזן, לצבוט ולסגור את החורים שנוצרו
  • אפשר רק קמח לבן כוסמין או חיטה
  • אפשר רק קמח מלא כוסמין או חיטהעם תוצאות הרבה יותר דחוסות- שימו לב שתצטרכו יותר נוזלים
  • אפשר כל מילוי אחר שאתם אוהבים
  • אפשר לוותר על הקקאו בבצק ולעשות רק אוזניים לבנות
  • במקום מייפל אפשר אגבה
  • לא ממליצה להחליף את שמן הקוקוס- הוא לא מורגש בטעם לא לדאוג
  • לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן אבל לדעתי יש סיכוי שיעבוד 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים