בוקר טוב
אתמול בלילה לפני שהלכתי לישון, נתקלתי בתמונה של קערת סמודי ורודה עם כל מיני פירות יפים.
כמעט קמתי מהמיטה והלכתי למטבח להכין לי אחת כזו, ממש באותו הרגע.
אני מאוד אוהבת סמודי לארוחת בוקר, בדרך כלל ירוק עם ספרולינה אבל כל דבר ורוד קונה אותי ברגע.
קמתי בבוקר מרוגשת ומוכנה להכין לעצמי ארוחת בוקר טבעונית, ורודה, מתוקה ומזינה.
ובאמת כבר בתשע התייצבתי אצל מחמוד הירקן לראות איזה ירקות ורודים יש לו להציע לי.
מיליתי סלסלה והגעתי הביתה מחוייכת ושמחה.
והנה התוצאה לפניכם:
הכנות- שלב ראשון, איזה פירות?
השלב הראשון בהכנת סמודי מוצלח הוא לא להתהלב יותר מידי 🙂
ולמה אני מתכוונת?
יותר מידי פירות ושילובים מורכבים מידי, לא מיטיבים עם הסמודי אלא רק מכבידים עליו ומעמיסים על הטעם.
תבחרו לכם כמה פירות, לא יותר משלושה לטעמי.
לשלושת הפירות שבחרתם תוסיפו אגוז אחד או שניהם.
אם הפירות שבחרתם לא מאוד מתוקים, בחרו לכם גם ממתיק.
שלב שני- בלנדר
בשביל סמודי טוב, צריך בלנדר.
אין צורך בבלנדר טוב ויקר, כל בלנדר יכול להכין סמודי מעולה, חלקם פשוט יצטרכו קצת עזרה.
אם אתם הולכים על הקומביציה שלי אז בבלנדר להניח:
2 בננות חתוכות קפואות
3 תותים חתוכים קפואים
1 תמר מג'הול (ללא גרעין)
1 כף סירופ אגבה
1 חופן פאקנים
1/2 כוס חלב שקדים (בלנדרים חלשים יותר יצטרכו קצת יותר נוזלים)
לתת לבלנדר לרוץ ולרוץ.
יכול להיות שתטצרכו לעצור רגע וקצת לערבב, תלוי בבלנדר.
בסופו של דבר, תתקבל לכם תערובת יפה וורודה שמאוד מזכירה גלידה.
יאמי.
שלב אחרון- קישוטים
אם מתחשק לכם לפנק את עצמכם, או מישהו שאתם אוהבים, אני ממליצה לקשט.
קערת סמודי מקושטת תגרום לכל אחד לחייך ולהרגיש מיוחד, גם אם הכנתם אותה לעצמכם- אתם תחייכו 🙂
אני קישטתי ככה:
חופן שבבי קוקוס
חופן חתיכות קוקוס קלוי
2 פאקנים שבורים
1 תות חתוך לקוביות
כמה חתיכות אננס מיובש
2 פרחי פריחת הדרים מהעץ ליד מחמוד הירקן
בוקר טוב כבר אמרנו?
אני התחלתי את היום שלי עם הקערה הזו.
תנו לדמיון שלכם לרוץ, תכינו איזה שילובים שנראים לכם, קשטו באיזה קישוטים שאתם אוהבים.
ומה שהכי חשוב, שיהיה לכם בוקר מהמם!