GIFT CARD התחבר/י

ארטיק פסיפלורה ויוגורט טבעוני


היי כולם 🙂 

אמא שלי ביקשה ממני שאני אספר לכם את הסיפור כמו שהוא היה אז אני מספרת! 

בשבוע שעבר, כמו שכבר סיפרתי לכם, נפגשנו כל המשפחה לפיקניק. 

כהרגלם של ההורים שלי, הם הביאו איתם פירות מהעצים שבמושב, והפעם, פסיפלורה. 

בגינה יש להם עץ (שיח?!) פסיפלורה ענקי שכל שנה מניב כמויות לא נורמליות של פרי, שההורים שלי כמובן לא יכולים לאכול לבד. 

אז בכל הזדמנות שיש, בתקופה הזו של השנה, כולנו מקבלים שקיות עמוסות פסיפלורות מתוקות ויפות. 

ארטיק פסיפלורה ויוגורט טבעוני

הפסיפלורות שלי, נחו פה במטבח כמה ימים ולא החלטתי מה להכין איתן. 

ואז אמא שלי שלחה לי הודעה- מה את עושה עם הפסילורות שנתנו לך? אני חייבת רעיונות מה לעשות עם כל הפרי הזה! 

אז קמתי מיד והתחלתי להכין, ומה שיצא כך יצא- ארטיק פסיפלורה עם יוגורט קוקוס טבעוני והפתעות גרנולה מתפצפצות. 

עכשיו אני רק צריכה לעשות איכשהו משלוח לאמא שלי 🙂 

תהנו!

ארטיק פסיפלורה ויוגורט טבעוני

נ.ב

לכל מי שנבהל, כן, הפורמט של גוף הפוסט השתנה… 🙂

ההערות שלי על ההכנות, המרות, החלפות וכו' עברו בצורה מסודרת ומאורגנת לתחתית המתכון.  

משתדרגים!

ארטיק פסיפלורה ויוגורט טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
שעתיים קרור

מה צריך

יוגורט (8 ארטיקים) 

1/2 1 כוסות קרם קוקוס 18% שומן ומעלה

2-3 כפות מיץ לימון סחוט 

2-3 כפות סירופ אגבה (או כל ממתיק אחר נוזלי) 

פסיפלורה

4 פסיפלורות ללא הקליפה

גרנולה וקישוטים

1/2 כוס תערובת גרנולה לבחירתכם

חופן גוג'ברי / צימוקים / חמוציות 

מה עושים

יוגורט

בקערית לערבב טוב קרם קוקוס, לימון ואגבה

הכנה

לשפוך כף גדושה יוגורט לתבנית ארטיק (חוזר חלילה 8 תבניות)

לדפוק טוב טוב את התבנית על משטח העבודה, ליישור והידוק

לשפוך כף גדושה פסיפלורה מעל היוגורט

למלא ביוגורט עד 3/4 גובה התבנית ושוב, לדפוק

למלא גרנולה וקישוטים ברבע הנותר ולתקוע מקל, להדק

להכניס למקפיא לשעתיים לפחות או עד שקפוא לחלוטין

לאכול קרררררר

הערות והחלפות:

  • לארטיק קרמי במיוחד אפשר להשתמש בחלק השומני בלבד של קרם הקוקוס-
    לשים פחית או שתיים של קרם קוקוס במקרר לכמה שעות
    לפתוח את הפחית ולהוציא רק את החלק הקשה העליון בכמות של 1/2 1 כוסות
  • את הפסילפורה אפשר להחליף בכל פרי אחר מעוך למחית
  • את האגבה אפשר להחליף בכל ממתיק נוזלי אחר
  • לפינוק מירבי, אפשר לזלוף סילאן על כל ארטיק לפני הגשה (כמו בתמונות, יאמי)


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים