אז מה את אוכלת וזה
השבוע התגלגלתי לסיטואציה שלא הייתי בה הרבה זמן- ארוחת צהריים עם אנשים שלא מבינים או זורמים עם טבעונות.
אני משתדלת לצמצם את מעגל האנשים בחיי לאנשים שמסוגלים להכיל טבעונות, או לכל הפחות להבין את המשמעות של טבעונות גם אם לא לקחת חלק.
אבל מידי פעם, כמו כולם, אני מוצאת את עצמי מתמודדת עם הצד האחר. עם הסטרואטיפ: אלו שלא מבינים מהי ומדוע טבעונות, ולכן מובכים, ולכן נוטים ללעוג ברוח 'טובה' במטרה להקל על הקונפליקט הפנימי שלהם.
אחרי כמה הערות בסגנון- 'אוי מסכנים אין לכם מה לאכול', 'אז מה אתם אוכלים' 'אוי לא הכנו כלום מיוחד- למה לא אמרתם?!'
הרגשתי שעם כל הכוונה הטובה, אני נושכת את השפה התחתונה באי נוחות ניכרת.
חזרתי הביתה וידעתי דבר אחד- השבוע אני מכינה משהו מרשים ושאף אחד לא ירחם עליי בבקשה. תודה 🙂
בננה בופי
אז למה בנופי פאי טבעוני?
השנה תהיה השנה הראשונה מזה כמה שנים טובות שאני לא אהיה בהודו בחורף.
כבר כמה שנים שאני כמו עוד הרבה כמוני מכל רחבי הגלובוס, מגיעים לכמה חודשים לחופים המדהימים של גואה. לכמה חודשים נוצר שם עולם שלם מיוחד במינו. קשה לי להסביר את זה. צריך לנסוע וצריך להשאר וצריך לחזור שוב ושוב כדי להבין את הקסם של היקום המקביל הזה.
וכהרגלה של הודו, כל היום או אוכלים או מדברים על מה הולכים לאכול, בדרך כלל בזמן שאוכלים.
ומה אוכלים חוץ מקארי, סמוסה ושות'? בנופי פאי!
מתן, המצחיקול הזה, החליט שהשם הנאה יותר לבנופי פאי הוא- בננה בופי. וכך היה ועד עכשיו אנחנו קוראים לפאי המושלם הזה- בננה בופי.
זה השתרש עד כדי כך שכשהיינו ברישיקש פעם אחרונה, אני ביקשתי מהמלצר 2 בננה בופי! חחחח!
הכנות שלב ראשון- בצק
להכנת הבצק נשתמש בביסקווטים מחיטה מלאה. אפשר גם מחיטה לבנה ואפשר גם ללא גלוטן אם מצאתם כאלו בלי ביצים…
אוקי, דבר ראשון לפרק 150 גרם ביסקוויטים לגורמים! כמה שיותר קטן יותר טוב.
אפשר לפרק אותם במעבד מזון, או בשקית חזקה סגורה ולדפוק עם מערוך, או כל רעיון מקורי אחר שיש לכם.
אחרי שהביסקוויטים שבורים קטן קטן, להעביר אותם לקערה ולהוסיף:
1/2 כוס שמן קוקוס
3-4 כפות סילאן
3-4 כפות מייפל / אגבה
לערבב לערבב לערבב עד שכל הביסקווטים החליפו צבע לצבע כהה יותר.
להעביר לתבנית פאי 18 או 20 ס"מ ולרפד טוב טוב דפנות ותחתית. ממליצה בעזרת כוס עם תחתית כבדה. להניח במקרר בנתיים.
שלב שני- טופי
את הטופי נכין מ… תמרים! לא בדיוק טופי אבל בריא יותר וטעים בדיוק אם לא יותר מטופי תעשייתי.
בחרו לכם 7-10 תמרי מג'הול רכים מאוד מאוד. להוציא את החרצן ולחתוך לחתיכות קטנות.
להעביר לכלי עמוק ולהוסיף:
3-4 כפות מים רותחים
2 כפות שמן קוקוס
2 כפיות תמצית וניל
בעזרת בלנדר מוט לעבד את התמרים לממרח רך. הממרח צריך להיות 'מריח'… זאת אומרת שאפשר למרוח אותו. לא גוש.
אם התמרים שבחרתם לא רכים מספיק, תוסיפו עוד מים רותחים בהדרגה.
להוציא את התבנית מהמקרר ולמרוח את הטופי בעדינות על הבצק.
מעל הטופי לפזר עיגולים של בננות בשלות.
אפשר אפילו שתי שכבות אם אתם אוהבים מלא בננות.
להחזיר את התבנית למקרר.
שלב שלישי- קרם
אני מאוד מאוד אוהבת את הקרם הזה- כי הוא עשוי רק ממרכיב אחד. בלי תוספות, בלי סוכר, רק קוקוס. שמנמן ואיכותי.
להכנת קרם לבן ויפה צריך להתכונן קצת מראש ולשים 1 או 2 קופסאות שימורים של קרם קוקוס 17% שומן ומעלה במקרר לחמש שעות לפחות.
כשהקרם נמצא בקירור החלק השומני מתגבש בחלק העליון של קופסאת השימורים והחלק הנוזלי נשאר למטה.
אנחנו צריכים רק את החלק השומני הקשיח.
בזהירות לפתוח את קופסאת השימורים ולהעביר בעזרת כף את החלק השמן הקשה לקערה. את הנוזל שנשאר אפשר להקפיא במגש של קרח ולהשתמש בשייקים 🙂
בעזרת מקציף חשמלי להקציף את הקרם עד שמתקבל קרם אחיד ואוורירי.
להוציא את התבנית מהמקרר ולשפוך את הקרם על הטופי.
שלב אחרון- קישוטים
עכשיו כשכל השכבות מוכנות אפשר לקשט.
אני קישטתי בטבעת של פרוסות בננה בשלה.
מעל כל זה גירדתי שוקולד מריר בעזרת מגרדת.
הגשה
הפאי מוכן להגשה מידי.
אם אתם לא מגישים מיד, לכסות בנייר כסף ולשמור במקרר עד להגשה.
ממליצה לאכול באות היום או יום אחרי.
כשאתם מגישים, בעדינות (!!) לשחרר את הפאי מהתבנית.
לחתוך פרוסות נדיבות ולהגיש קר.