GIFT CARD התחבר/י

בראוניז טבעוני שוקולד ואגוזים


ט"ו בשבט ועוד

שלום שלום. 
כשהייתי קטנה, בכוכב יאיר, כל שנה היינו הולכים בגן ובבית הספר, לשתול עצים ברחבי היישוב. 
כוכב יאיר היה ישוב חדש, הכל עוד היה בבנייה והעצים רק התחילו לגדול ברחבי הישוב.  
אז כשהלכנו לשתול עץ בט"ו בשבט היתה ממש הרגשה נחמדה שאנחנו מקשטים את הבית שלנו. 
יש לי המון תמונות בכל מיני גליאים, תמיד בגשם, עם אחותי ואחי וההורים, שותלים עץ ברחבי כוכב יאיר 🙂 
עם השנים ט"ו בשבט די נעלם לו. אני מניחה שכשגרים בחו"ל זה לא בדיוק חג שממש מצויין וגם בכללי זה מרגיש לי יותר חג שילדים חוגגים. 
השנה החלטתי להכין משהו לכבוד ט"ו בשבט גם כי אני אוהבת עצים וגם כי עלו בי זכרונות נעימים מפעם. 
אז הפשלתי שרוולים וזה מה שיצא- בראוניז טבעוני שוקולד ואגוזים. 

בראוניז טבעוני שוקולד ואגוזים

הכנות שלב ראשון- בראוניז טבעוני

נתחיל מלהדליק תנור על 160 מעלות. 
בקערית לערבב 2 כפות פשתן טחון עם 6 כפות מים ולהניח בצד. זה למעשה הדבק שלנו.
אפשר להמיר את הפשתן בצ'יה וגם בקורנפלור עם אותה כמות מים. 
בקערה עמוקה לערבב טוב 1/4 כוס חמאת שקדים, 1/3 כוס מייפל ו 1/2 סוכר חום.
להוסיף 1/4 כוס שמן קוקוס ולערבב טוב.
להוסיף אבקת קקאו בשלוש נגלות של 1/4 כוס כל נגלה ובין כל נגלה לערבב טוב. 
להוסיף 1 כפית תמצית וניל ותערובת פשתן ומים ולערבב טוב. 
להוסיף 1/4 כוס קמח מלא ולערבב טוב.
להוסיף 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר ולערבב- שימו לב, התערובת תהיה סמיכה מאוד וכהה מאוד. 

 

בראוניז טבעוני שוקולד ואגוזים

הכנות שלב שני- אפייה וציפוי

את הבלילה להעביר לתבנית מלבנית קטנה (מקסימום 30 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה.
כמו שאמרתי הבלילה תהיה מאוד סמיכה ותוכלו ממש לרדד אותה עם הידיים על התבנית.  
להכניס לתנור ל 18-20 דקות עד שיציב אך עדיין רך.
להוציא מהתנור ולקרר בתוך התבנית לחלוטין לפני שמתחילים לצפות.
אחרי שהבצק התקרר להוציא מהתבנית, להשאיר על נייר האפייה.
בסיר אן מארי להמיס שוקולד מריר.
לשפוך את השוקולד המומס על הבצק, ליישר ולהכניס למקרר ל 5 דקות- לא יותר.

 

בראוניז טבעוני שוקולד ואגוזים  

שלב אחרון- קישוט

אחרי 5 דקות, להוציא את הבצק המצופה מהמקרר.
בעזרת סכין חדה לחתוך 12 ריבועים שווים בגודלם.
לקשט באגוזים כיד הדימיון ולהחזיר למקרר ל 10 דקות. 

 

בראוניז טבעוני שוקולד ואגוזים

הגשה

לאחר 10 דקות במקרר אפשר להגיש את הבראוניז.
אם לא מגישים ישר, להעביר לכלי סגור ולשמור במקום קריר אבל לא חייב במקרר. 

 

בראוניז טבעוני שוקולד ואגוזים

חג שמח ובכלל

הקינוח הזה שימח אותי במיוחד.
הוא קל להכנה אבל ממש מרשים וטעים. 
אני מקווה שתהנו ממנו בלי שום קשר לט"ו בשבט. 
כמובן שאפשר להכין גם ללא האגוזים ואז זה סתם בראוניז טבעוני מושלם 🙂 

בראוניז טבעוני שוקולד ואגוזים

בראוניז טבעוני שוקולד ואגוזים


הכנות
10 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

בצק (12 חתיכות) 

1/4 כוס חמאת שקדים (או בוטנים חלקה, עדיף אורגנית) 

1/3 כוס מייפל / אגבה / סילאן 

1/2 כוס סוכר חום 

1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי 

3/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת

1 כפית תמצית וניל 

2 כפות פשתן טחון + 6 כפות מים (אפשר להמיר בצ'יה או קורנפלור) 

1/4 כוס קמח מלא (אפשר להמיר בקמח לבן, קמח כוסמין, קמח שיבולת שועל)

1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

ציפוי 

100 גרם שוקולד מריר 

שלל אגוזים לבחירתכם 

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 160 מעלות

בקערית לערבב פשתן ומים ולהניח בצד

בקערה עמוקה לערבב טוב חמאת שקדים, מייפל וסוכר חום

להוסיף שמן קוקוס ולערבב טוב

להוסיף אבקת קקאו בשלוש נגלות ובין כל נגלה לערבב טוב

להוסיף תמצית וניל ותערובת פשתן ומים ולערבב טוב

להוסיף קמח ולערבב טוב

להוסיף שוקולד צ'יפס מריר ולערבב

התערובת תהיה סמיכה וכהה מאוד

להעביר לתבנית מלבנית קטנה (מקסימום 30 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה ולרדד

להכניס לתנור ל 18-20 דקות עד שיציב אך רך

להוציא מהתנור ולקרר בתוך התבנית לחלוטין לפני ציפוי

ציפוי

להוציא את הבצק האפוי מהתבנית (להשאיר על נייר האפייה)

בסיר אן מארי להמיס שוקולד מריר

לשפוך את השוקולד המומס על הבצק וליישר

להכניס למקרר ל 5 דקות-לא יותר!

להוציא מהמקרר ובעזרת סכין חדה לחתוך 12 ריבועים שווים בגודלם

לקשט באגוזים כיד הדימיון ולהחזיר למקרר ל 10 דקות

לאחר 10 דקות אפשר להגיש או לחלופין להעביר לכלי סגור ולשמור במקום קריר



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים