ט"ו בשבט ועוד
שלום שלום.
כשהייתי קטנה, בכוכב יאיר, כל שנה היינו הולכים בגן ובבית הספר, לשתול עצים ברחבי היישוב.
כוכב יאיר היה ישוב חדש, הכל עוד היה בבנייה והעצים רק התחילו לגדול ברחבי הישוב.
אז כשהלכנו לשתול עץ בט"ו בשבט היתה ממש הרגשה נחמדה שאנחנו מקשטים את הבית שלנו.
יש לי המון תמונות בכל מיני גליאים, תמיד בגשם, עם אחותי ואחי וההורים, שותלים עץ ברחבי כוכב יאיר 🙂
עם השנים ט"ו בשבט די נעלם לו. אני מניחה שכשגרים בחו"ל זה לא בדיוק חג שממש מצויין וגם בכללי זה מרגיש לי יותר חג שילדים חוגגים.
השנה החלטתי להכין משהו לכבוד ט"ו בשבט גם כי אני אוהבת עצים וגם כי עלו בי זכרונות נעימים מפעם.
אז הפשלתי שרוולים וזה מה שיצא- בראוניז טבעוני שוקולד ואגוזים.
הכנות שלב ראשון- בראוניז טבעוני
נתחיל מלהדליק תנור על 160 מעלות.
בקערית לערבב 2 כפות פשתן טחון עם 6 כפות מים ולהניח בצד. זה למעשה הדבק שלנו.
אפשר להמיר את הפשתן בצ'יה וגם בקורנפלור עם אותה כמות מים.
בקערה עמוקה לערבב טוב 1/4 כוס חמאת שקדים, 1/3 כוס מייפל ו 1/2 סוכר חום.
להוסיף 1/4 כוס שמן קוקוס ולערבב טוב.
להוסיף אבקת קקאו בשלוש נגלות של 1/4 כוס כל נגלה ובין כל נגלה לערבב טוב.
להוסיף 1 כפית תמצית וניל ותערובת פשתן ומים ולערבב טוב.
להוסיף 1/4 כוס קמח מלא ולערבב טוב.
להוסיף 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר ולערבב- שימו לב, התערובת תהיה סמיכה מאוד וכהה מאוד.
הכנות שלב שני- אפייה וציפוי
את הבלילה להעביר לתבנית מלבנית קטנה (מקסימום 30 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה.
כמו שאמרתי הבלילה תהיה מאוד סמיכה ותוכלו ממש לרדד אותה עם הידיים על התבנית.
להכניס לתנור ל 18-20 דקות עד שיציב אך עדיין רך.
להוציא מהתנור ולקרר בתוך התבנית לחלוטין לפני שמתחילים לצפות.
אחרי שהבצק התקרר להוציא מהתבנית, להשאיר על נייר האפייה.
בסיר אן מארי להמיס שוקולד מריר.
לשפוך את השוקולד המומס על הבצק, ליישר ולהכניס למקרר ל 5 דקות- לא יותר.
שלב אחרון- קישוט
אחרי 5 דקות, להוציא את הבצק המצופה מהמקרר.
בעזרת סכין חדה לחתוך 12 ריבועים שווים בגודלם.
לקשט באגוזים כיד הדימיון ולהחזיר למקרר ל 10 דקות.
הגשה
לאחר 10 דקות במקרר אפשר להגיש את הבראוניז.
אם לא מגישים ישר, להעביר לכלי סגור ולשמור במקום קריר אבל לא חייב במקרר.
חג שמח ובכלל
הקינוח הזה שימח אותי במיוחד.
הוא קל להכנה אבל ממש מרשים וטעים.
אני מקווה שתהנו ממנו בלי שום קשר לט"ו בשבט.
כמובן שאפשר להכין גם ללא האגוזים ואז זה סתם בראוניז טבעוני מושלם 🙂