שששש… אל תגלו להם
לאחרונה מתחשק לי להכין מאכלים ממרכיבים לא צפויים.
בתור מי שפעם לא אכלה משהו אם נגעה בו עגבניה (לדוגמא) עשיתי כברת דרך ארוכה למקום הליברלי שאני נמצאת בו היום.
לדוגמא אני חושבת שעוגיות על בסיס אבוקדו זה גאוני (ויש בכוונתי להכין כאלו לבלוג מאוד בקרוב), מי חומוס בכל דבר מתוק פחות או יותר זו המצאת השנה (שעברה) והיום נוסף עוד מרכיב חביב לרשימה שלי- שעועית אדומה.
באמת שאני יכולה להבין למה על פניו השילובים האלו של אבוקדו, מי חומוס ושעועית עם קינוחים יכול להיות קצת מאתגר, בעיקר תפיסתית, לחלק מהאנשים.
האמת היא שזה לא לגמרי נכון להגיד ששעועית אדומה נכנסה רק היום אצלי לרשימת הדברים שמהם אפשר להכין קינוחים. ביפן, ישנם המון מאכלים מסורתיים מתוקים משעועית אזוקי (שהיא דומה לשעועית אדומה אך קטנה ומתקתקה יותר), בניהם Dorayaki שהיה האהוב עליי ביותר כשגרתי ביפן.
אז דווקא על הרעיון של להכין בראוניז משעועית אדומה קפצתי מיד בלי שום הסתיגויות ואני מאוד שמחה על כך.
הכנות שלב א'
אני שמחה לחלוק איתכם את המתכון הזה כי הוא כל כך פשוט. הוא לא רק פשוט אלא גם חסכוני שכזה.
לא צריך אפילו קערה בשבילו, כל ההכנות נעשות במעבד המזון. פשוט תענוג לסיים מתכון ויש רק כלי אחד לשטוף.
אז בואו נתחיל, שטיק טק תוכלו גם אתם להנות מהמתיקות והרכות הנהדרת של הבראוניז.
ההכנה היחידה למעשה שצריך היא השריית השעועית ובישולה. אם יש לכם קופסאת שימורים זכיתם, אם לא, תצטרכו להשרות את השעועית ללילה.
עבר לילה? יש, בוקר טוב! בואו נמשיך ונבשל את השעועית עד ריכוך…:)
אוקי, עכשיו עוד מה צריך כדי להכין את הבראוניז?
כפי שתוכלו לראות בתמונה הנחמדה שהכנתי לכם פה למעלה, המרכיבים הבסיסים לבראוניז פשוטים ביותר.
כאמור 1 וחצי כוסות שעועית מושרית ומובשלת, 2 כפות קקאו לא ממותק, חצי כוס שיבולת שועל, וחצי כוס שוקולד צ'יפס.
את המרכיבים מלבד השוקולד צ'יפס יש לשים במעבד המזון ולהוסיף:
הכנות שלב ב'
כפי שאתם שוב יכולים לראות בתמונה הנחמדה למעלה, לשעועית יש להוסיף- תמצית וניל, אבקת אפייה, מלח, שמן קוקוס, סוכר ומולסה.
אני כן ממליצה על המולסה אם יש לכם בהישג יד.
היא גם בריאה וגם מוסיפה טעם עשיר מאוד שנותן טוויסט מעולה לבראוניז.
אבל, אתם יכולים להמיר בכיף בסילאן או מייפל.
את המרכיבים האלו יש לעבד טוב טוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (ישארו מעט גבשושים כאלו משיבולת השועל, זה בסדר).
אחרי שהתערובת אחידה, אפשר לקפל פנימה את השוקולד צ'יפס ולערבב מעט עם כף עץ.
את התערובת להעביר לתבנית מלבנית 24-26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, להדק ולשטח.
שלב אחרון
להכניס לתנור מחומם על 180 מעלות ל 16-18 דקות.
הבראוניז יהיו יציבים אך מעט רכים- זו הטקסטורה הנכונה וזה הזמן להוציא מהתנור.
תקפידו לא לאפות יתר על המידה אחרת התערובת תתייבש. גם אם הבראוניז מעט רכים הם יתגבשו ויתייצבו כשהם יתקררו אז לא לדאוג.
לאחר 16-18 (גג) להוציא את התבנית מהתנור ולקרר על רשת עשר דקות.
אחרי עשר דקות, בעדינות (!) למשוך את נייר האפייה מהתבנית אל הרשת.
לקרר עד שיציב וקר לגמרי ורק אז…. לחתוך!
מאמינים?!
איזה מהממים הם! הם כל כך רכים וטעימים שזה לא יאומן 🙂
אתם יכולים לשמור אותם במקרר בכלי אטום (אטום באמת לא צלוחית עם ניילון נצמד….) לפחות שבוע והם ישמרו טוב.
אני הגשתי אותם לחברים שבאו לאכול אצלינו ארוחת ערב ושאלתי אותם מה המרכיבים הניחושים היו:
חרובים. קוקוס. קשיו. שקדים.
מוזר, אף אחד לא אמר שעועית… חיחיחי 🙂