היי 🙂
אני כבר הרבה זמן זוממת להעלות את המתכון הזה.
לא רק כי הוא מהמם, וטעים ומוצלח ממש אלא כי אין יום שמישהו מכם לא מבקש ממני מתכון לגבינות.
ובאמת שתמיד טוב עוד מתכונים לגבינות טבעוניות בבלוג.
להגיד לכם את האמת, נמנעתי מלהעלות את המתכון הזה כי תמיד מרגיש לי שאנשים מפחדים מאגר אגר.
אני חושבת שזה קצת כמו שמרים, יש מין פחד כזה שזה לא יעבוד.
אבל מניסיוני, אגר אגר תמיד עובד, והוא כל כך מוצלח, מושלם בכל דבר שניסיתי להכין איתו.
אז אמרתי לעצמי יאללה, אם אני למדתי לא לפחד משמרים אולי אני אעזור לכם לא לפחד מאגר אגר.
והמתכון הזה, מושלם בשביל להתחיל!
הכנות שלב ראשון- קשיו
את 1/2 1 כוסות הקשיו שבמתכון צריך או להשרות או לבשל.
אם אין לכם בלנדר מטורף, בישול נוטה לרכך את הקשיו יותר מאשר השרייה…
אם בחרתם לבשל, תרתיחו את הקשיו במשך 20 דקות רצוף.
אם בחרתם להשרות, אז 8 שעות לפחות.
שימו לב- למדוד כוס וחצי אחרי השרייה! לפני השריייה זה בדרך כלל כוס וקצת.
הכנות שלב שני- עיבוד
את הקשיו המושרה להניח בבלנדר ולהוסיף:
1 כוס חלב סויה לא ממותק (או כל חלב טבעוני אחר)
1/2 כפית מכל תבלין: כורכום, פפריקה מעושנת, שום גבישי
1 כפית משחת מיסו (או רוטב סויה)
2 כפות שמרי בירה
מלח על פי טעם
לעבד למשחה חלקה לחלוטין.
הכנות שלב שלישי- אגר אגר
בקערית לערבב טוב 1/4 2 כפיות אגר אגר עם 1/2 כוס חלב סויה
להעביר למחבת קטנה ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.
שימו לב- האגר חייב לרתוח כדי להתחיל לעבוד!
להוסיף למחבת את התערובת מהבלנדר ולבשל יחב דקה שתיים תוך כדי ערבוב.
הכנות שלב אחרון- קרור
להעביר את התערובת מיד לכלי מתאים.
בשלב הזה אפשר להוסיף כל מיני תוספות נחמדות שאתם אוהבים.
אני הוספתי צ'ילי לאחת מהגבינות.
להכניס למקרר לשעתיים לפחות.
לפרוס ולהגיש 🙂