
שמחה מאוד לשתף איתכם את הפוסט הזה, בתור מי שפעם אהבה מאוד גבינת עיזים התוצאה של המתכון הזה שימחה אותי מאוד.
אני לא מתיימרת לומר שיש לגבינה הזו טעם של גבינת עיזים אורגינלית, אני גם לא חושבת שהייתי רוצה שזה יהיה הטעם כי אחרי כל כך הרבה שנות טבעונות אני לא בטוחה שאני כל כך אוהבת טעם של גבינה, אבל יש משהו בשילוב הטעמים, אני חושבת שזה בעיקר בגלל שהוספתי צנוברים, שנותן לממרח טעם עדין מאוד של גבינת עיזים שממנו מאוד נהניתי.
אם תבחרו להגיש/לאכול את הגבינה בגירסה שמוצגת כאן במתכון יהיה לכם גם ככה קשה להפריד את הטעמים כי הרי הטעם של הטפנד הוא כל כל חזק שבאמת קשה להגיד בדיוק מה מזכיר טעם הגבינה.
אני שמרתי לי גם גבינה בלי טפנד זיתים ומאוד נהניתי ממנה על טוסט יום אחר כך. היא יצאה קלילה ומוצלחת ואני ממש שמחה לחלוק איתכם את המתכון ומקווה שתהנו
אז כמו כמעט בכל מתכון של גבינה טבעונית אם רוצים להגיע לטקסטורה הכי חלקה שרק ניתן, צריך לתכנן טיפה מראש ולהשרות את האגוזים.
אפשר להכין את הגבינה גם עם אגוזים לא מושרים אבל היא לא תהיה חלקה בשום צורה שהיא וזה משהו שצריך לקחת בחשבון. יש שזה לא מפריע להם, אני מעדיפה לא להרגיש ממש את הטקסטורה האגוזית ולכן ממליצה להשרות.
השרייה של שעתיים תספיק במתכון הזה וגם אין בעיה להשרות את הקשיו ואת הצנוברים באותו הכלי. תנו להם לנוח במים בטמפרטורת החדר שעתיים לפחות עד שהם מתרככים ואז תשטפו ותסננו- זהו עכשיו אתם יכולים להתחיל להכין את המתכון.
את כל המרכיבים מלבד המים יש להכניס למעבד מזון לעבד יחד על מהירות גבוהה, להוסיף את המים בהדרגה ולעצור מידי פעם לגרד את הצדדים לכיוון הלהבים.
זה יקח בערך 10 דקות עד שהתערובת תהיה חלקה לחלוטין, סבלנות! 🙂
ולאוהבי שיעור היצירה, החלק הבא הוא בשבילכם: כדי ליצור את שתי שכבות הנחמדות הצטיידו לכם בשתי קעריות קטנות וניילון נצמד. את הקעריות תרפדו בניילון נצמד כך שהניילון מכסה את כל הקערית ונשאר אקסטרה בצדדים.
בקערית אחת למלא 3/4 וקערית אחת 1/4 גבינה, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעתיים לפחות
בנתיים להכין טפנד זיתים, זה לא יקח שעתיים אלא יותר בכיון החמש דקות אבל יש לנו זמן פנוי להעביר עד שהגבינה מתייצבת אז ננצל חמש דקות ממנו לטובת הטפנד הטעים.
את כל מרכיבי הטפנד לשים במעבד מזון ולעבד יחד כ 5 דקות כד לקבלת טקסטורה ממרחית טפנדית. אמממ אוקי יש עוד 1:55 לחכות לגבינה…
אז נריץ את הזמן לעתיד- הגבינה מוכנה יש! להכין צלוחית קטנה עם 2-3 כפיות שמן זית ואורגנו מיובש.
שיעור יצירה 2- להוציא את הקעריות מהמקרר, בעדינות למשוך את הניילון הנצמד ולשחרר את שכבת הגבינה הגדולה יותר.
להניח על הצלוחית ולמרוח כפית או שתיים טפנד. מעל אלו להניח את שכבת הגבינה הקטנה. לקשט בעוד טפנד מעל ולהגיש ישר עם קרקרים או לחם גדנים טעים כזה. את מה שנשאר אם נשאר, תשמרו בכלי אטום במקרר
אם ממש בא לכם להכין את המתכון אבל אתם קצרים בזמן, אתם יכולים להכניס את הקעריות למקפיא במקום למקרר אבל אתם צריכים ממש להשגיח שהגבינה לא תקפא אלא רק תתייצב אחרת זה לא הכי טעים.. גלידת גבינת עיזים מלוחה זה לא הכי מגניב…. 🙂
בתאבון מקווה שנהניתם כמוני!