השבוע עברה שנה מאז שאני ומתן חזרנו לארץ. שנה. זה כל כך מוזר איך הזמן עובר אה?
הזמן הזה עף. איך מתחילים אפילו להכיל את כל מה שהשנה הזו הביאה איתה. חיים מוזרים, משוגעים, גדושים, עמוסים, מאתגרים ומרתקים.
אז עברה שנה מאז שחזרנו מה שאומר שגם עברה שנה מאז הביקור האחרון שלנו ביפן.
אני מתגעגעת ליפן כל הזמן ובמיוחד בקיץ. השבועיים שבילינו שם קיץ שעבר היו מהמאושרים בחיי. כל פעם שאני נזכרת בטיול הזה, איך נחתנו בטוקיו ישר מניו דלהי, אני מתרגשת. איך חיכיתי לראות את מתן מתאהב והוא בהחלט התאהב, בדיוק כמו שאני התאהבתי לפני 13 שנה, בפעם הראשונה שנסעתי לשם.
אז לכבוד שנה בארץ ושנה מהביקור האחרון ביפן, הכנתי שני דברים השבוע. הראשון הוא הפתעה שאני כבר ממש ממש רוצה לחלוק איתכם אבל צריכה לחכות רק עוד כמה ימים:) השני זה הפוסט הזה בו הכנתי לכם מנה טבעונית יפנית מקסימה ופשוטה להכנה, כדי שגם אתם תוכלו להנות מהטעמים המעולים שיש ליפן להציע.
הגיוזה, דמפלינס יפניים הם תכלס טבעוניים במקור, הם כמובן מגיעים גם במילוי בשרי אבל כמעט בכל מקום ביפן יש את המילוי הצמחוני שהוא בעצם טבעוני. כך שלא צריך לשנות כלום במתכון. באופן כללי יש הרבה מתכונים יפניים שהם במקורם טבעוניים, רק צריך לחפש מאחורי כל אלפי המנות עם הבשר והדגים 🙂
הכנה
להכנת בצק הדמפלינס נצטרך… קמח, מלח ומים. זה כל הסיפור.
אם כך בקערה לערבב 1/2 1 כוסות קמח, 100 מ”ל מים רותחים, ו 1/2 כפית מלח. מה שהולך להתקבל אלו הרבה גושים שממש לא נראים כאילו הם יהפכו יום אחד לבצק אחיד.
אל דאגה אחרי בערך 7-10 דקות של לישה, הבצק יתאחד ויהפוך גמיש להפליא.
לאחר שהבצק אחיד ויציב, לכדרר לכדור ולהניח בקערה מכוסה במטלית לחה לחצי שעה.
בנתיים נכין את המילוי.
אתם יכולים להיות יצירתיים עם המילוי, אני הלכתי על מילוי מסורתי ומאוד פשוט של כרוב, גזר, בצל ירוק וג'ינג'ר.
השלב הראשון בהכנת המילוי יהיה להוציא את הנוזלים מהכרוב. כרוב (כמו תרד, פטריות וחציל) אוגר בתוכו המון נוזלים, מה שמקשה על הבישול איתו במנות מסויימות. כדי להוציא את הנוזלים מהכרוב, יש לקצוץ חצי כרוב לבן דק דק, לפזר עליו מעט מלח ולהניח בתוך מגבת על מסננת בערך רבע שעה.
אחרי חצי שעה יש לסגור את המגבת עם הכרוב בפנים ופשוט לסחוט! אתם תהיו בהלם כמה נוזל יוצא ממנו (אני לפחות הייתי).
להעביר את הכרוב הסחוט לקערה ולהוסיף גזר מגורד, בצל ירוק קצוץ דק, 1 כף ג'ינג'ר מגורד וכף רוטב סויה.
אוקי, עכשיו אחרי שהבצק כבר מוכן והמילוי מוכן אפשר להתחיל באומנות. ביפן כמו ביפן כל מנה דורשת מידה מסויימת של יצירה ופיתוח כישורים מוטוריים 🙂
אז, להוציא את הבצק מהקערה ולהעביר למשטח עבודה מרופד בנייר אפייה. לרדד את הבצק ולחתוך עיגולים בעזרת שבלונה.
לרדד בעזרת מערוך שוב כל עיגול בנפרד על מנת שהבצק יהיה דק למידי.
להחזיק כל דיסקית בכף היד ולמלא בכפית של מילוי.
אם הבצק יבש מאוד אפשר להבריש את הקצוות במעט מים, זה יעזור להדבקה.
שלב הבא-
לסגור את הדיסקית באמצע-
שלב הבא-
לסגור צד אחד.
שלב אחרון-
לסגור צד שני.
חמוד!!!
עכשיו, אתם יכולים להקפיא אותם בכלי סגור פחות או יותר לנצח, או להכין אותם ישר.
כך או כך דרך ההכנה היא זהה:
מתחילים בטיגון קל על מחבת נונסטיק-
בזהירות מוסיפים מעט מים לשמן הרותח וישר מכסים (זה יעשה הרבה רעש ויקפוץ לכל כיוון אבל זו הכוונה)
מאדים עם מכסה עד שהמים נעלמים והגיוזות הפוכות מעט שקופות.
שלב אחרון- לטגן שוב.
אין צורך להוסיף שמן, פשוט לתת לגיוזות להצרב עוד דקה שתיים במחבת ולהגיש מיד.
יאמי.
ביפנית אומרים Itadakimas זו ברכה שמשמעותה- תודה לכל אדם או ברייה שהביאו את האוכל הזה אליי. מקסים.
אם אתם רוצים ללמוד להכין איתי אוכל יפני, אתם מוזמנים לסדרת סדנאות בישול אוכל יפני טבעוני שאני מעבירה מאמצע יולי, צרו קשר לפרטים 🙂
שיהיה לכולכם סופ"ש מדהים!