שלום חברים!
אז כפי שאולי שמתם לב, אני מתעסקת בעיקר בעובדה שחם לי.
אומנם מנסה להיות בסדר עם זה ואומנם מתן טוען שלא כזה חם, אבל לי חם בטירוף.
אז השבוע אכלתי בעיקר דברים קרים ומרעננים, כל הקפה הפך לאייסקפה וסיימתי כבר 2 בקבוקי סודה קפואים לבד.
ואז נמאס לי 🙂 פתאום התחשק לי אוכל מבושל, אוכל חם, אוכל שהיה בתנור.
בדיוק ברגע הנכון חברה שפגשתי לקפה הפקירה בידי שקית של דלעת ערמונים בטענה שאין לה מה לעשות עם זה.
חזרתי הביתה שמחה על הזמן שבילינו יחד ועם מחשבה אחת בראש-
לי בטוח יש משהו לעשות עם דלעת ערמונים.
מבט מהיר במקרר, והתחלתי לרקוח את מה שיצא האמת, די מושלם.
דלעת ערמונים ממולאת בגבינה טבעונית בארבע טעמים שונים. יא-מי!
הכנות שלב ראשון- גבינה
במחבת רחבה לטגן בצל קצוץ עד שמזהיב כהה.
במעבד מזון להניח:
1/2 חבילה טופו קשה
1/2 חבילה טופו משי firm (או עוד 1/2 חבילה טופו קשה)
2 כפות שמן זית
2 כפות שמרי בירה (או שקד קלוי טחון)
3 כפות חמאת קקאו מומסת (לא חובה, זה פשוט עושה את הגבינה שמנה יותר)
1 כפית גדושה משחת מיסו בהיר (או שמרי בירה/ שקד קלוי טחון)
מלח ופלפל שחור גרוס על פי טעם
לעבד למשחה חלקה, להוסיף בצל מטוגן ולערבב עם כף.
שלב שני- מילויים
בעזרת סכין חדה, לחצות 4 דלעות ערמונים ולרוקן את כל הגרעינים.
לחתוך מעט את החלק התחתון של כל חצי כדי שהדלעת תוכל לעמוד ישר.
להעביר כף גדושה של גבינה לכל אחד מחצאי הדלעת.
שלב שלישי- תוספות
התוספות שאני בחרתי להוסיף הן:
שום שמיר– 1/2 שן שום + כמה עליי שמיר קצוצים
זיתי קלמטה– 3 זיתי קלמנטה קצוצים
עגבניות מיובשות– 2-3 עגבניות מיובשות קצוצות + חופן צנוברים
פלפל קלוי– 1/2 פלפל קלוי חתוך לקוביות + חופן גרעיני דלעת
להוסיף תוספת לכל חצי דלעת ולערבב טוב בעזרת כפית.
שלב אחרון- אפייה
להדליק תנור על 180 מעלות.
להניח את חצאי הדלעת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לזלוף מעל שמן זית ולכסות את התבנית בנייר כסף.
להכניס לתנור החם ולאפות 40-45 דקות, או עד שהדלעת רכה לחלוטין.
להוריד את נייר הכסף בזהירות ולאפות עוד 5 דקות.
הגשה
אני ממליצה לתת לדלעת להתקרר מעט לפני הגשה, לפחות 5 דקות.
לאחר 5 דקות אפשר להגיש.
מומלץ עם סלט ירוק ובסלמי ויניגר בצד.
מושלם.