פיית הירקות
בכל שבוע, בלילה שבין שני לשלישי, מגיעה אליי הביתה פיית הירקות.
היא לא באמת פיה, אבל ככה אני ומתן קוראים לה.
כנראה שזו אפילו לא בהכרח בחורה אבל בשבילי היא פיית הירקות. ולמה…?
כי היא באה בלילה כשכולם ישנים, בשקט בשקט ומשאירה לי על סף הדלת, קרטון מלא עד אפס מקום בירקות אורגניים שנקטפו ממש באותו היום.
אני קמה בימי שלישי ומיד רצה לדלת לראות מה השאירה הפיה.
אני כל כך אוהבת את יום שלישי בבוקר, הירקות האורגניים האלו, הטריים והיפים, בשלל צבעים וגדלים, מלאים בחול בריח של אדמה.
אני מסתכלת עליהם וחושבת לעצמי- וואו, כמה דברים יפים אני הולכת להכין השבוע 🙂
אז השבוע, פיית הירקות הביאה לי בין היתר, 2 קילו סלק. 2 קילו!
הסלקים החמודים ישבו פה 4 ימים וחיכו שאני אמצא לי איזה רעיון מבריק מה להכין איתם.
והיום הגיע היום.
קמתי בבוקר וידעתי, אני הולכת להכין המבורגר טבעוני עסיסי, מסלק!
הכנות שלב ראשון
בסיר גדול להניח 2-4 סלקים.
לכסות במים, לסגור את הסיר ולבשל עד שמתרכך.
מתחת לזרם מים קרים לקלף את הסלק.
בעזרת מעבד מזון או מגרדת, לקצוץ את הסלק דק מאוד. הכמות למתכון היא 2 כוסות אחרי שקוצצים.
להעביר לקערה.
הכנות שלב שני
במחבת רחבה לטגן בצל סגול גדול קצוץ עד שמזהיב.
להעביר לקערה עם הסלקים.
במעבד מזון לטחון יחד 1 כוס שיבולת שועל דקה ו 2/3 כוס גרעיני חמנייה.
להעביר לקערה עם הסלקים.
להוסיף-
1 כוס קינואה אדומה מבושלת
1/2 1 כוסות קמח עדשים
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית כמון
מלח פלפל על פי טעם
הכנות שלב שלישי
להדליק תנור על 180 מעלות.
מהתערובת להכין בורגרים גדולים ועבים.
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
הכנות שלב אחרון
להכניס את התבנית לתנור ולאפות 45 דקות.
הבורגרים מוכנים כשהם יציבים וכהים.
תתנו להם לנוח לפחות עשר דקות לפני שמגישים כדי שהם יתייצבו סופית.
הגשה
אני ממליצה להגיש עם לחמניה טובה.
להוסיף ירקות- עגבנייה, חסה, מלפפון חמוץ.
לפנק ברטבים- קטשופ אורגני, מיונז טבעוני, חרדל וכדומה.
אתם יכולים להקפיא את ההמבורגרים לפני או אחרי אפייה.
בתיאבון 🙂
באמת כל מה שנשאר זה לקחת ביס.
אז תודה לפיית הירקות שלי על 2 קילו סלק.
נשארו לי עוד בערך 10 סלקים ואני כבר חושבת מה הדבר הבא שאני הולכת להכין איתם.
יאמי.