וג'יבורגר, צ'יפס בטטה ומיונז חצילים!!!

10 לאוקטובר, 2015

דלג למתכון וג'יבורגר צ'יפס בטטה מיונז חצילים

בורגר-מניה

בתור מי שגדלה צמחונית ומימיה לא אכלה המבורגר (!!) הסיפור שלי עם וג'יבורגרים לא כל כך ברור.
למרות שמעולם לא אכלתי המבורגר 'אמיתי' (או אולי בזכות זאת…?) אני ממש אבל ממש אוהבת המבורגרים טבעוניים למינהן.
המצב הזה מאוד מעיק עליי כשהולכים למסעדה טבעונית (באמת, אני מאוד מסכנה 😉 ) כי על אף שיש לי כוונות ממש טובות ואני מקדישה את הזמן הראוי לקרוא את כל התפריט, בתשעים אחוז מהפעמים אני אבחר… בהמבורגר. זה כזה ברור שזה מה שהולך לקרות שיש שאפילו צוחקים עליי כשאני טורחת להסתכל בתפריט 🙂 מה לעשות, זה פשוט הכי טעים!
זה לא רק ההמבורגר עצמו, זו גם העובדה שעם ההמבורגר מקבלים עוד כל מיני הפתעות כמו צ'יפס, רטבים, סלט, לחמניה… קיצור יאמי!
יש כמה מסעדות טבעוניות בהן אכלתי ברחבי העולם שבאמת הייתי טסה לשם שוב רק בשביל ההמבורגר, כי כשמסעדה טבעונית משקיעה בהמבורגר כל ביס הוא פשוט מצויין ומלא בטעם נהדר.
היום אם כך החלטתי להכין מתכון בהשראת אהבתי להמבורגר טבעוני. הגדלתי לעשות והכנתי לא רק המבורגר אלא את כל ההפתעות הנלוות שאני כל כך אוהבת!

 

וג'יבורגר צ'יפס בטטה מיונז חצילים

מיונז חצילים

הפוסט הזה טומן בחובו למעשה שלושה מתכונים שונים. אני אתחיל בפירוט ההסברים על פי הסדר בו אני הכנתי את המנות. אתם יכולים כמובן להכין את המנות באיזה סדר שבא לכם (אם אתם מכינים את כולן) אבל זה הסדר שהיה לי הכי הגיוני מבחינת התור לתנור 😉
נתחיל במיונז. הרעיון להכין מיונז מחצילים עלה משיטוט באינטרנט בחיפוש אחר משהו אחר לחלוטין. בזמן שקראתי מאמר על המטבח הטבעוני במזרח אירופה הכותב הזכיר כבדרך אגב רוטב חצילים בסגנון מיונז- האישונים שלי התרחבו בשמחה והגלגלים בראש התחילו לעבוד! אז הנה בפניכם מיונז מחצילים.
נתחיל בלחתוך לאורך חציל אחד בינוני, את החציל למשוך בשמן זית ולעטוף בנייר כסף. להכניס לתנור לאפות בין 30-40 דקות עד שהחציל רך מאוד במרכז. להוציא את החציל ולקלף את נייר הכסף

 

וג'יבורגר צ'יפס בטטה מיונז חצילים

 

בעזרת כף להוציא את ליבת החציל ללא הקליפה (את הקליפה נאלץ לזרוק לפח) ולהניח בבלנדר.
להוסיף לחציל שן שום, מיץ לימון ומלח ולעבד טוב יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה, לא חייב לעבד בפולסים אבל יש לשים לב שהשום אכן מצטרף לחגיגת הערבול ולא מתחבא לו איפשהו שלם לחלוטין בתור הבלנדר.
לאחר שמתקבלת עיסה אחידה להשאיר את הבלנדר על מהירות נמוכה ולהוסיף בהדרגה שמן זית עד שהתערובת משנה את צבעה לצבע בהיר.
לתת למיונז להתקרר מעט ואז להעביר לכלי אטום ולהניח במקרר 10 דקות בערך להתייצבות

 

וג'יבורגר צ'יפס בטטה מיונז חצילים

וג'בורגר

בזמן שהמיונז מתייצב לו במקרר אפשר להכין את הוג'יבורגר.
במעבד מזון לעבד יחד בפולסים בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה, אורז וגרגירי חומוס. חשוב מאוד לא לעבד יותר מידי. התערובת צריכה להיות קצוצה, להקפיד לא לעבד לכדי עיסה.

 

וג'יבורגר מיונז חצילים צ'יפס בטטה

 

את התערובת הקצוצה להעביר לקערה עמוקה ולערבב טוב עם שאר מרכיבי הוג'יבורגר.
אתם יכולים לטעום ממש מעט מהתערובת כדי לבדוק אם התבלון מוצא חן בעיניכם ולהוסיף עוד תבלינים במידת הצורך.
אחרי תיקונים ותוספת לתיבול אם היו, להרטיב מעט את הידיים וליצור בורגרים רחבים ועבים.
הגודל תלוי בכם, אני הלכתי על הגודל הסטנדרטי, זה שמתאים בול ללחמניה. המתכון מספיק לשמונה קציצות בגודל הזה.
את הבורגרים להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אני ממליצה למשוח מעט שמן מתחת לכל קציצה גם כדי לוודא מאה אחוז שהן לא ידבקו וגם כי זה מוסיף קריספיות שאני באופן אישי אוהבת.
להכניס לתנור ולאפות על 180 מעלות כ 40-45 דקות או עד שהבורגרים יציבים ושחומים.

 

וג'יבורגר מיונז חצילים צ'יפס בטטה

צ'יפס

עכשיו תלוי בכם, מה שאני עשיתי זה שהכנתי את הצ'יפס בזמן שהבורגרים היו בתנור ואז צירפתי את התבנית של הצ'יפס לתנור מעל התבנית של הבורגרים וכך שניהם היו מוכנים בערך באותו הזמן.. אבל- זה ממש תלוי בתנור שלכם ובצורה שבה הוא מפזר חום! אם לא ניסיתם לאפות בשכבות בתנור שלכם לפני זה, אולי עדיף שתחכו עד שהבורגרים יהיו מוכנים ואז תאפו את הצ'יפס או שקחו סיכון קטן ונראה מה יהיה 😉
להכנת הצי'פס יש לחתוך בטטות לרצועות ארוכות ולפזר את הרצועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בקערית לערבב שמן זית, שום כתוש ותבלינים ואת התערובת הזו לשפוך מעל רצועות הבטטה.
בעזרת הידיים לערבב טוב כך שכל הרצועות מכוסות בתבלינים. לאפות על 180 מעלות כ 20 דקות לערך או עד שהבטטות שחומות ופריכות.

 

Hamburger-frise

השילוש הקדוש

ועכשיו לחלק הכי כייפי! לשלב את כל מה שהכנו למנה אחת מדהימה!
בחרו לכם לחמניה שאתם אוהבים, מלאו אותה בירקות שאתם הכי אוהבים (עגבניות, מלפפון חמוץ, חסה, עלי בייבי וכו' וכו'…) מרחו בנדיבות מיונז חצילים ואי אילו רטבים אחרים שאתם אוהבים, הניחו לכם וגי'בורגר עסיסי וסגרו את הלחמניה.
שימו בצלחת עם ערימת צ'יפס בטטה ותתחילו ל-א-כ-ו-ל!!! 🙂

 

Hamburger-plate.up

share on whatsapp

וג'יבורגר, צ'יפס בטטה ומיונז חצילים!!!

הכנות

30 דקות

בישולים

שעה וחצי

מתי מוכן?

שעתיים

מה צריך?

מיונז חצילים

1 שן שום קטנה

מיץ מחצי לימון

1 חציל בנוני

1/4 כוס שמן זית

 

וג'יבורגר (8 קציצות)

1/2 כוס קמח חומוס + 3 כפיות

1/2 כפית אבקת אפייה

3 כפיות קמח טפיוקה או קורנפלור

1 קופסאת שימורים גרגירי חומוס (או כל קטניה לטעמכם)

1 כוס אורז אדום מבושל (או כל אורז לטעמכם)

1 שן שום

1 בצל

חופן פטרוזליה

חופן כוסברה

4 כפיות רסק עגבניות

1 כפית גדושה פפריקה מעושנת

1 כפית כמון

מלח פלפל גרוס

3 כפיות שמן זית


צ'יפס בטטה

2 בטטות

2 שיני שום כתושות

3-4 כפיות שמן זית

1 כפית פפריקה

1 כפית שביבי צ'ילי

מלח, פלפל גרוס

מה עושים?

מיונז חצילים

להדליק תנור על 180 מעלות

לחתוך לאורך את החציל למשוך בשמן זית ולעטוף בנייר כסף

להכניס לתנור לאפות בין 30-40 דקות עד שהחציל רך מאוד במרכז, להוציא מהתנור ולקלף את נייר הכסף

בעזרת כף להוציא את ליבת החציל ללא הקליפה ולהניח בבלנדר

להוסיף שן שום, מיץ לימון ומלח ולעבד טוב יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה

כשהבלנדר על מהירות נמוכה להוסיף בהדרגה שמן זית עד שהתערובת משנה את צבעה לצבע בהיר

לתת למיונז להתקרר מעט, להעביר לכלי אטום ולהניח במקרר 10 דקות בערך להתייצבות

 

וג'יבורגר

להדליק תנור על 180 מעלות

במעבד מזון לעבד יחד בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה, אורז וגרגירי חומוס עד לקבלת תערובת קצוצה (לא עיסתית!)

להעביר לקערה עמוקה ולערבב טוב עם שאר מרכיבי הוג'יבורגר

להרטיב מעט את הידיים וליצור בורגרים רחבים ועבים

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מעט שמן מתחת לכל קציצה

לאפות כ 40-45 דקות או עד שהבורגרים יציבים ושחומים

 

צ'יפס בטטה

להדליק תנור על 180 מעלות

לחתוך בטטות לרצועות ארוכות

לפזר על תבנית מרופדת בנייר אפייה

בקערית לערבב שמן זית, שום כתוש ותבלינים

לשפוך מעל רצועות הבטטה ולערבב טוב כך שכל הרצועות מכוסות בתבלינים

לאפות כ 20 דקות לערך או עד שהבטטות שחומות ופריכות

  • שובל

    שלום:)
    רציתי לשאול אם אפשר להמיר את הקמח חומוס במשהו אחר שידביק? הוא נורא יקר פשוט.

    • Tivoneat

      היי! אפשר קמח רגיל, זה יהיה הרבה יותר דחוס אבל ופחות מזין 🙂

  • איילת

    הי, איך אפשר לשמור את הבורגרים המוכנים? (או שאולי עדיף לשמור לפני האפיה?)

    • Tivoneat

      היי איילת! אפשר להקפיא אחרי אפייה וגם לפני. ממליצה לפני אבל זה עניין של העדפה 🙂

  • אור

    היי, כמה בורגרים יצאו לך?

    • Tivoneat

      היי אור, תלוי בגודל ובעובי. בין 10-15 🙂

  • רעות

    היי
    אשמח לדעת כמה זמן נשמר החצילונז במקרר?
    נראה מעולההה
    תודה

    • Tivoneat

      היי רעות! תודה רבה 🙂 אני מניחה שבכלי אטום במקרר יכול להשמר גם עד 10 ימים, אצלי הוא נגמר הרבה לפני 🙂

  • בן

    האם לעטוף כל חצי חציל בנפרד בנייר כסף? והאם לעטוף לגמרי או רק את החלק של העור (כמו בתמונה שהעלאת)

    תודה!

    • Tivoneat

      היי בן! כן כל חציל בנפרד ולעטוף לגמרי. התמונה היא להראות איך יראה החציל לאחר האפיה.

  • דנה

    האם אפשר להוסיף במקום פטרוזילה וכוסברה קרישה?

    • Tivoneat

      היי דנה! אני חושבת שבגלל שלכרישה ובצל יש טעם מאוד דומה יכול להיות שיווצר טעם מאוד 'בצלי'. עשבי התיבול הם רק בשביל הטעם למי שאוהב פטרוזליה וכוסברה, אפשר לא להוסיף אותם למי שלא אוהב 🙂 זה לא ישנה את המתכון!

  • Moran

    נראה טעים ביותר! תודה עלה מתכון. האם השתמשת בכפית וכוסות מידה או כפית מטבח רגילה?

    • Tivoneat

      היי מורן! כל המתכונים באתר הם על פי כוסות וכפיות מדידה. על מנת לשמור על אחידות, ממליצה להשתמש בהן! 🙂

  • Shahar

    Sounds and looks amazing. Can I use white flour instead of tapioca flour ?

    • Tivoneat

      Hi there! I would recommend using cornstarch or potato flour instead of tapioca
      🙂

  • תיקון

    **למשוח שמן

  • מיטל

    הי, נראה מדהים.. ממש בא לי להכין.. יש לי חומוס מונבט, האם אפשר להשתמש בו או שעדיף במבושל?

    תודה רבה!

    • Tivoneat

      היי מיטל! אם החומוס המונבט מוכן כרגע לאכילה כמות שהוא אני לא רואה סיבה שהוא לא יתאים פה. הדבר היחידה שאני יכולה לחשוב עליו זה שאולי זה ישנה את הטעם מעט. רק שוב מבהירה שהוא חייב להיות מוכן לאכילה… 🙂 תנסי ובהצלחה אשמח לשמוע איך יצא!

      • מיטל

        הי, הייתי חייבת לומר לך שהכנתי לכבוד ראש חודש ויצא מעולה! פעם ראשונה שבעלי נהנה מהמבורגר טבעוני ביתי לאחר מלא נסיונות!
        בסוף השתמשתי בחומוס מקופסה כי לא היה לי זמן לבשל את החומוס המונבט והכנתי עם זה לחמניות המבורגר מקמח כוסמין- מעדן!
        תודה רבה לך!

      • מיטל

        רק חייבת לומר שהכנתי לכבוד ראש חודש עם לחמניות המבורגר מקמח כוסמין ויצא מ-ד-ה-י-ם!
        פעם ראשונה שבעלי נהנה מהמבורגר טבעוני לאחר אינספור נסיונות..
        ובסוף השתמשתי בחומוס מקופסא כי לא היה לי זמן לבשל את המונבט.. לא נורא פעם הבאה 🙂
        תודה רבה!!

        • Tivoneat

          וואו איזה כיף!! יופי אני ממש שמחה לשמוע שהיה טעים ושגם בעלך נהנה מהמבורגר טבעוני! 🙂 🙂

  • דנה

    נראה מדהים!
    הקמח חומוס טבעי או קלוי?

    • Tivoneat

      היי דנה! תודה רבה 🙂 הקמח הוא קמח חומוס טבעי, אפשר להמיר בקמח חומוס קלוי.

      • דנה

        הכנתי את כל שלושת המתכונים! ממש אליפות 🙂

        • Tivoneat

          יווו את אלופה בעצמך! כל הכבוד ושמחה ממש שיצא לך טעים!! 🙂

  • דפנה

    המתכון נראה מעולה !
    ישלי רק שאלה אפשר להחליף את האורז האדום באורז לבן?

    • Tivoneat

      היי דפנה!
      בוודאי, ניתן להחליף בכל אורז, אני בחרתי באדום כי הצבע הסתדר לי טוב עם ההמבוגר 😉

  • Nofar

    נראה אלוהייי
    תודה על השיתוף

    • Tivoneat

      תודה רבה 🙂

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat