בורגר-מניה
בתור מי שגדלה צמחונית ומימיה לא אכלה המבורגר (!!) הסיפור שלי עם וג'יבורגרים לא כל כך ברור.
למרות שמעולם לא אכלתי המבורגר 'אמיתי' (או אולי בזכות זאת…?) אני ממש אבל ממש אוהבת המבורגרים טבעוניים למינהן.
המצב הזה מאוד מעיק עליי כשהולכים למסעדה טבעונית (באמת, אני מאוד מסכנה 😉 ) כי על אף שיש לי כוונות ממש טובות ואני מקדישה את הזמן הראוי לקרוא את כל התפריט, בתשעים אחוז מהפעמים אני אבחר… בהמבורגר. זה כזה ברור שזה מה שהולך לקרות שיש שאפילו צוחקים עליי כשאני טורחת להסתכל בתפריט 🙂 מה לעשות, זה פשוט הכי טעים!
זה לא רק ההמבורגר עצמו, זו גם העובדה שעם ההמבורגר מקבלים עוד כל מיני הפתעות כמו צ'יפס, רטבים, סלט, לחמניה… קיצור יאמי!
יש כמה מסעדות טבעוניות בהן אכלתי ברחבי העולם שבאמת הייתי טסה לשם שוב רק בשביל ההמבורגר, כי כשמסעדה טבעונית משקיעה בהמבורגר כל ביס הוא פשוט מצויין ומלא בטעם נהדר.
היום אם כך החלטתי להכין מתכון בהשראת אהבתי להמבורגר טבעוני. הגדלתי לעשות והכנתי לא רק המבורגר אלא את כל ההפתעות הנלוות שאני כל כך אוהבת!
מיונז חצילים
הפוסט הזה טומן בחובו למעשה שלושה מתכונים שונים. אני אתחיל בפירוט ההסברים על פי הסדר בו אני הכנתי את המנות. אתם יכולים כמובן להכין את המנות באיזה סדר שבא לכם (אם אתם מכינים את כולן) אבל זה הסדר שהיה לי הכי הגיוני מבחינת התור לתנור 😉
נתחיל במיונז. הרעיון להכין מיונז מחצילים עלה משיטוט באינטרנט בחיפוש אחר משהו אחר לחלוטין. בזמן שקראתי מאמר על המטבח הטבעוני במזרח אירופה הכותב הזכיר כבדרך אגב רוטב חצילים בסגנון מיונז- האישונים שלי התרחבו בשמחה והגלגלים בראש התחילו לעבוד! אז הנה בפניכם מיונז מחצילים.
נתחיל בלחתוך לאורך חציל אחד בינוני, את החציל למשוך בשמן זית ולעטוף בנייר כסף. להכניס לתנור לאפות בין 30-40 דקות עד שהחציל רך מאוד במרכז. להוציא את החציל ולקלף את נייר הכסף
בעזרת כף להוציא את ליבת החציל ללא הקליפה (את הקליפה נאלץ לזרוק לפח) ולהניח בבלנדר.
להוסיף לחציל שן שום, מיץ לימון ומלח ולעבד טוב יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה, לא חייב לעבד בפולסים אבל יש לשים לב שהשום אכן מצטרף לחגיגת הערבול ולא מתחבא לו איפשהו שלם לחלוטין בתור הבלנדר.
לאחר שמתקבלת עיסה אחידה להשאיר את הבלנדר על מהירות נמוכה ולהוסיף בהדרגה שמן זית עד שהתערובת משנה את צבעה לצבע בהיר.
לתת למיונז להתקרר מעט ואז להעביר לכלי אטום ולהניח במקרר 10 דקות בערך להתייצבות
וג'בורגר
בזמן שהמיונז מתייצב לו במקרר אפשר להכין את הוג'יבורגר.
במעבד מזון לעבד יחד בפולסים בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה, אורז וגרגירי חומוס. חשוב מאוד לא לעבד יותר מידי. התערובת צריכה להיות קצוצה, להקפיד לא לעבד לכדי עיסה.
את התערובת הקצוצה להעביר לקערה עמוקה ולערבב טוב עם שאר מרכיבי הוג'יבורגר.
אתם יכולים לטעום ממש מעט מהתערובת כדי לבדוק אם התבלון מוצא חן בעיניכם ולהוסיף עוד תבלינים במידת הצורך.
אחרי תיקונים ותוספת לתיבול אם היו, להרטיב מעט את הידיים וליצור בורגרים רחבים ועבים.
הגודל תלוי בכם, אני הלכתי על הגודל הסטנדרטי, זה שמתאים בול ללחמניה. המתכון מספיק לשמונה קציצות בגודל הזה.
את הבורגרים להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אני ממליצה למשוח מעט שמן מתחת לכל קציצה גם כדי לוודא מאה אחוז שהן לא ידבקו וגם כי זה מוסיף קריספיות שאני באופן אישי אוהבת.
להכניס לתנור ולאפות על 180 מעלות כ 40-45 דקות או עד שהבורגרים יציבים ושחומים.
צ'יפס
עכשיו תלוי בכם, מה שאני עשיתי זה שהכנתי את הצ'יפס בזמן שהבורגרים היו בתנור ואז צירפתי את התבנית של הצ'יפס לתנור מעל התבנית של הבורגרים וכך שניהם היו מוכנים בערך באותו הזמן.. אבל- זה ממש תלוי בתנור שלכם ובצורה שבה הוא מפזר חום! אם לא ניסיתם לאפות בשכבות בתנור שלכם לפני זה, אולי עדיף שתחכו עד שהבורגרים יהיו מוכנים ואז תאפו את הצ'יפס או שקחו סיכון קטן ונראה מה יהיה 😉
להכנת הצי'פס יש לחתוך בטטות לרצועות ארוכות ולפזר את הרצועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בקערית לערבב שמן זית, שום כתוש ותבלינים ואת התערובת הזו לשפוך מעל רצועות הבטטה.
בעזרת הידיים לערבב טוב כך שכל הרצועות מכוסות בתבלינים. לאפות על 180 מעלות כ 20 דקות לערך או עד שהבטטות שחומות ופריכות.
השילוש הקדוש
ועכשיו לחלק הכי כייפי! לשלב את כל מה שהכנו למנה אחת מדהימה!
בחרו לכם לחמניה שאתם אוהבים, מלאו אותה בירקות שאתם הכי אוהבים (עגבניות, מלפפון חמוץ, חסה, עלי בייבי וכו' וכו'…) מרחו בנדיבות מיונז חצילים ואי אילו רטבים אחרים שאתם אוהבים, הניחו לכם וגי'בורגר עסיסי וסגרו את הלחמניה.
שימו בצלחת עם ערימת צ'יפס בטטה ותתחילו ל-א-כ-ו-ל!!! 🙂