GIFT CARD התחבר/י

חבושים ממולאים


היי היי

אוקי אז עוד חג בפתח. 

סוכות הוא מין חג כזה שתמיד מרגיש לי שלא מתכוננים אליו כמו שצריך. 

אני לא יודעת אם אתם מבינים למה אני מתכוונת.

בעוד שראש השנה כבר חודש לפני יודעים לאן הולכים לערב חג, בסוכות מרגיש אפילו יומיים לפני זה לא ממש ברור אם הולכים ולאן. 

דווקא סוכות בעיני הוא חג הרבה יותר מגניב מראש השנה. 

כל הקונספט הזה של הסוכה הוא ממש חמוד, גורם לי לחשוב על טיולים בהודו ועל סיני 🙂 

אבא שלי כל שנה עד לא מזמן היה בונה סוכה וסבא שלי שנפטר לפני שנתיים היה עד גיל 93 ישן בסוכה למשך כל חג סוכות! 

אז אני אומנם לא ישנתי אף פעם בסוכה של סוכות אבל אני אוהבת את הריח של האקליפטוסים בסכך ואת ההרגשה שהגשם מתקרב. 

חבושים ממולאים

ואם כבר מדברים על משפחה, חלקכם אולי כבר יודעים שאמא שלי היא חלק מאוד גדול בהוויה של הבלוג.

במיוחד בחגים. לפני כל חג אני מתקשרת להתייעץ איתה לגבי איזה מתכונים להעלות לבלוג לקראת החג הקרב ובא. 

הרבה מאוד מהמתכונים שעלו כאן בשלל החגים היו בעצת או בהשראת אמא שלי. 

וסוכות הוא לא יוצא דופן. 

אתמול התקשרתי לאמא לשאול אותה מה היא היתה מגישה בסוכות לערב החג. 

היא אמרה לי ככה- אורז פרסי מתקתק וחבושים אפויים בתנור. 

חשבתי וחשבתי ואמרתי לעצמי…. מה אם.. נגיד… אני אחבר את שני המתכונים האלו יחד? 

ואתם כבר מבינים לאן זה הולך. 

חבושים ממולאים באורז פרסי מסורתי. 

חג שמח 🙂 

חבושים ממולאים

חבושים ממולאים


הכנות
30 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

חבושים 

8 חבושים גדולים בשלים 

אורז 

2 כוסות אורז לבן או מלא מבושל על פי ההוראות שעל החבילה

1 בצל חתוך לקוביות קטנות 

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 

1/2 כוס חמוציות מיובשות 

1 כפית סוכר חום

1/2 כפית קינמון 

מלח על פי טעם 

רוטב

4 כפות טחינה 

1 כף סילאן 

1/4 כפית כמון 

מלח על פי טעם 

6-7 כפות מים 

מה עושים

חבושים

לחתוך את הראש של כל חבוש

בעזרת סכין וכפית להוציא את הליבה של כל חבוש כך שיהיה מקום למילוי

אורז

במחבת רחבה ועמוקה לטגן בצל עד שמזהיב כהה

להוסיף גזר ולערבב יחד 4-5 דקות עד שמעט מתרכך

להוסיף חמוציות וכף סוכר ולערבב יחד 1-2 דקות

להוסיף את האורז, הקינמון ומלח,לערבב טוב ולכבות את האש

הכנה

להדליק תנור על 180 מעלות

למלא כל חבוש באורז ולהניח על תבנית

לאפות שעה עד שעה ורבע או עד שהחבושים רכים ושחומים

רוטב

לערבב את כל המרכיבים בקערית

להגיש לצד החבושים החמים

הערות והחלפות:

  • כמה שהאורז יהיה יותר איכותי ככה יהיה יותר טעים
  • את החמוציות אפשר להחליף בצימוקים או כל פרי יבש
  • אם האורז מתחיל להשחים מידי אבל החבושים עדיין קשים, אפשר להניח מעל התבנית נייר כסף ולהמשיך לאפות
  • אפשר לקשט בירחי שקדים קלויים מעט


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים