מהיר וממש לא עצבני
לחובביי ה- קצת עבודה, קצת מרכיבים, הרבה בריאות והרבה טעים- הפוסט הזה הוא בשבילכם!
כמה כיף להכין בקלי קלות ובאפס מאמץ, חטיפי בריאות מצויינים שעשויים רק מחמישה מרכיבים.
אתם יודעים שאני לא נוטה להרצות על בריאות בבלוג, מי שרוצה יודע שהוא יכול לשאול אותי ואני תמיד עונה או מפנה לאנשים מקצועיים ממני. המתכונים בבלוג בהחלט שואפים כמה שיותר להיות בריאים אבל הרי ברור לכולנו שהכל יחסי ומה שאני מחשיבה בריא אתם לא בהכרח תגדירו כבריא. מה שכן אני מנסה את המיטב להשתמש במתכונים במוצרים כמה שפחות מעובדים, חוץ מגבינה טבעונית קנויה פה ושם ברחבי הבלוג, רוב המצרכים לא מעובדים אלא טריים ובתצורה המקורית שלהם. פחות או יותר.
מתוך השאיפה הזו להשאר כמה שיותר קרוב למקור, אני תמיד מרגישה סיפוק להכין משהו שבדרך כלל קונים.
לדוגמא, דגני בוקר למינהם, ניוקי, אבקת מרק וחטיפי בריאות. חטיפי 'בריאות' לרוב קונים בחוץ ולצערנו הם גם לרוב לא ממש בריאים.
אז כשהכנתי את החטיפים האלו בכזו קלות והם גם יצאו כל כך טעימים, הייתי מרוצה ושמחה.
ואני אפילו יותר שמחה עכשיו כשאני משתפת אתכם במתכון כך שגם אתם תוכלו להנות 🙂
אז כמו שאמרתי כל מה שצריך להכנת המתכון הם חמישה רכיבים פשוטים:
החלפות והמרות
כפי שאתם רואים בתמונה למעלה (עם הכתב המקסים שלי בגיר… מזל שלא שאפתי להיות מורה אי פעם) המרכיבים הם: שיבולת שועל, תמרים, סילאן, חמאת בוטנים ושקדים.
האם אפשר להחליף פה כמעט כל מרכיב ועדיין יצא סבבה? כן!
חמאת בוטנים (אני קניתי אורגנית, ללא תוספת סוכר או מלח) ניתן להחליף בכל חמאת אגוז אחרת- שקדיה וכדומה.
סילאן ניתן להחליף בסירופ אגבה או מייפל.
שקדים ניתן להחליף בכל אגוז אחר.
שיבולת שועל אפשר להחליף בפצפוצי קינואה, פיצפוצי אורז מלא וכדומה.
הדבר היחיד שהייתי משאירה פה כבסיס אלו התמרים, הם מדביקים את כל העניין ממש טוב ולא הצלחתי לחשוב על רעיון אחר במקומם למי שרוצה להחליף…
מי שאוהב דרך אגב, יכול להוסיף כפית קינמון.
שלב ראשון בהכנות
הדבר הראשון שנעשה יהיה להוציא את החרצנים מהתמרים ולהניח את התמרים במעבד מזון. לעבד בפולסים עד שהתמרים בדרך בין פירה למשחה.
את התמרים המעוכים להעביר לקערה עמוקה.
לשטוף את מעבד המזון ולהניח בו את השקדים. לטחון בפולסים במעבד עד שהשקדים שבורים גס.
להוסיף לקערה.
עכשיו יש לכם אופציה: למי שאוהב שיבולת שועל קלויה אתם יכולים לקלות אותה על תבנית מרופדת בנייר אפייה כרבע שעה בתנור, או על מחבת רחבה על אש נמוכה במשך עשר דקות בערבוב תמידי.
למי שאוהב את שיבולת השועל כמו שהיא אפשר להשתמש בה בלי הקלייה. את שיבולת השועל הקלויה או הלא קלויה להוסיף לקערה.
שלב הבא- במחבת נונסטיק קטנה לערבב יחד על אש קטנה את חמאת הבוטנים והסילאן.
לערבב ללא הפסקה בין 2-3 דקות לא יותר, עד שמתקבלת תערובת אחידה ורכה.
שלב שני ואחרון
לערבב הכל יחד! את תערובת חמאת הבוטנים לשפוך לקערה עם שאר המרכיבים ולערבב טוב טוב עד שנוצר מין גוש סמיך ולא ניתן לערבוב יותר.
לרפד תבנית אפייה מלבנית בגודל 24-26 בנייר אפייה. אני ממליצה להקפיד שיהיה לפחות ס"מ של נייר אפייה מעל הדפנות לעזור להוציא את התערובת מהתבנית לאחר הקרור.
לשפוך את התערובת אל התבנית וליישר.
בעזרת חפץ מלבני יציב (אני השתמשתי בקערית הגשה מעץ עם תחתית ישרה) למעוך ולהדק את התערובת טוב טוב (טוב!) לתבנית.
אל תדלגו על השלב הזה ואל תחסכו בהידוקים 🙂 חשוב מאוד ליצירת חטיפים יציבים.
קרור קצר וביס
את התבנית לעטוף בנייר אפייה ולהכניס למקרר ל 20 דקות לפחות.
לאחר 20 דקות להוציא את התבנית מהמקרר ובעדינות להעביר את נייר האפייה למשטח עבודה יציב.
בעזרת סכין לחתוך בעדינות חטיפים מלבניים.
לאכול מיד ומה שנשאר לשמור בכלי אטום במקרר.
בתאבון 🙂
* תודה למינימליסט בייקר המדהימים על ההשראה והלימוד.