מי? אני? די נו.
היי כולם. מה נשמע?
השבוע קרה דבר נחמד מאוד. איכשהו, נבחרתי להיות ברשימת חמשת הבלוגרים הטבעוניים המשפיעים ביותר בישראל.
איתי ברשימה נמצאת גם, לא פחות ולא יותר, אורי שביט.
אני ב-ה-ל-ם! 🙂 אני לגמרי לא קולטת שהדברים האלו קורים. אני רק מכינה אוכל ופתאום הכל רץ וקורה ומתקדם. כיף ומפתיע.
לונדון – תל אביב (ומקסיקו)
עכשיו כשאני יושבת לכתוב את הפוסט פתאום שמתי לב שזה הפוסט הראשון לאכול מקסיקני בבלוג. הכיצד?
מי שיעבור על הבלוג עלול לחשוב שהאוכל היחיד שאני אוהבת הוא איטלקי. לא לגמרי לא נכון אבל אני אוהבת אוכל מקסיקני כמעט כמו אוכל איטלקי או אסייתי.
בקיצור, הגיע הזמן לתקן את העוול.
כשגרתי בלונדון הייתי מבקרת לא מעט במסעדה מקסיקנית לא פחות ממדהימה בשם Wahaca. בהליכה זה האוכל המקסיקני הכי טעים שאכלתי בחיי.
הם די פתחו לי את החיבה לאוכל מקסיקני ומאז מנות מקסיקניות מככבות אצלי במטבח במשך השבוע.
היום אחלוק אתכם אחת- טאקו בטטה עם שמנת חמוצה טבעונית. מתכון שלמדתי מ So Vegan המדהימים.
הכנות שלב ראשון- שעועית ובטטה
אוקי אז ככה, הבסיס של הטאקו הוא שעועית שחורה. כידוע שעועית צריכה השרייה ובישול.
אז השלב הראשון יהיה להשרות את השעועית ללילה ולבשל עד שמתרכך או לחלופין, לקנות קופסאת שימורים- אני לא שופטת. 🙂
אחרי שיש לנו כוס וחצי שעועית מבושלת (או קופסאת שימורים) אפשר להמשיך לבטטות.
להדליק תנור על 220 מעלות. לבחור 3 בטטות קטנות (חשוב שלא יהיה עבות וגדולות כי זה יאריך את הזמן בתנור בהמון).
בעזרת מזלג לחורר את הבטטות מכל הצדדים ולהניח על תבנית מרופדת בנייר כסף.
להכניס לתנור ל 45-60 דקות.
שלב שני- בצל
בזמן שהבטטות מתרככות בתנור נכין את המילוי.
במחבת עמוקה לטגן בצל קצוץ עד שמזהיב כהה.
להוסיף 3 שיני שום קצוצות ולערבב.
להוסיף 1 כפית מכל תבלין- כמון, פפריקה מעושנת (או רגילה), מלח, פלפל שחור גרוס, שבבי צ'ילי, אורגנו.
לערבב עד שהבצל קריסיפי ולהוריד מהאש.
שלב שלישי- מילוי
להוציא את הבטטות מהתנור.
בעדינות לחתוך כל בטטה לשני חצאים. בעזרת כף להוציא את מרכז הבטטה מהקליפה- להקפיד להשאיר 1 ס"מ של בטטה בשוליים.
להעביר את מרכז הבטטה שהוצאנו לקערה.
על סירות הבטטות לזלוף שמן זית ולהחזיר לתנור לעשר דקות.
בנתיים, לקערת הבטטות להוסיף:
תערובת בצל מהמחבת, עגבניה קצוצה, שעועית שחורה, 1/2 צ'ילי אדום קצוץ דק.
לערבב טוב טוב.
שלב אחרון- טאקו
להוציא את סירות הבטטה מהתנור.
בעזרת כף למלא כל סירה במילוי שעועית שחורה.
להחזיר את התבנית לתנור לעוד 20 דקות אפייה.
ובנתיים נכין שמנת חמוצה טבעונית.
שמנת חמוצה טבעונית
להכנת השמנת המדהימה להניח בסיר 1/3 כוס קשיו, לכסות במים ולבשל על אש גבוהה כ 20 דקות.
כשקשיו רך להעביר אותו לבלנדר עם 1/4 כוס מים ממי הבישול של הקשיו.
להוסיף:
1 כפית חומץ תפוחים.
2 כפות מיץ לימון טרי.
קורט מלח.
לעבד לפחות 5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
הגשה
להוציא את הבטטות מהתנור, ולתת להן טיפה להתקרר.
בזהירות להעביר כל טאקו לצלחת.
לזלוף מעל כל טאקו שמנת חמוצה טבעונית ולקשט בטבעות בצל ירוק ופטרוזיליה.
ממליצה בחום להגיש מיד.
מקווה שנהניתם מהמתכון, במיוחד לחובבי מקסיקו ותודה ל So Vegan על המתכון המדהים הזה.
שיהיה סופ"ש מקסים לכולם.
צ'או 🙂