GIFT CARD התחבר/י

טארט חרוסת טבעוני במילוי קרם וניל ושוקולד


השנה תהיה הפעם הראשונה מזה 12 שנה שאני חוגגת את ליל הסדר בארץ. כן. מרוב התרגשות לא ידעתי מה לעשות עם עצמי והחלטתי להזמין את כל המשפחה שלי לביתנו הקט בתל אביב 🙂
שאני אומרת כל המשפחה שלי זה נשמע הרבה אבל בעצם בהתחשב בעובדה שאחי גר עם משפחתו בברלין זה משאיר את אמא, אבא, אחותי, בעלה והאחיין החמוד ביותר ביקום בן השנה וחצי. אז שישה אנשים ועולל שובב.
לא כזו הפקה אבל עדיין, 12 שנה לא הייתי בארץ ומימי לא אירחתי את המשפחה לערב חג באשר הוא. אז מרגש? כן.
כמובן שלא כל הנטל נופל עליי וכולם משתתפים בהכנות והסדר כולו בהשראת טבעונות. מי שמכיר קצת את המשפחה שלי מסיפורים אחרים בבלוג יודע שטבעונות מתקבלת בברכה, לפעמים עם חששות מוטבעים אבל עדיין בברכה גדולה.
אז כבר יש קבוצת ווטסאפ ששמה 'ליל הסדר מה מכינים?' בה אנחנו מדברים בעיקר על… ליל הסדר ומה מכינים… וכבר יש רשימה וכבר יש כלים חד פעמים. הכל על הנייר מוכן ומסודר.
אך בימים האחרונים לפני השינה התחילו מחשבותיי לנדוד. לא רק שזה הסדר הראשון שלי בארץ מזה יותר מעשור, לא רק שאני מארחת את המשפחה שלי לראשונה אי פעם, בימינו יש לי גם בלוג לבישול טבעוני. כל העובדות האלו יחדיו גרמו לי להרגיש שאני ללא ספק צריכה להכין משהו משגע ולא פחות ממשגע לסדר ולבלוג.
טארט טבעוני
מה מכינים? קניידלך? לא, משעמם. סלט? לא, עוד יותר משעמם. מאפה? לא, אי אפשר, פסח. משהו עם מצות? לא, בואו נפסיק להעמיד פנים- מצות זה לא טעים.
בזמן שאני מתהפכת ימינה ושמאלה במיטה, סרקתי בראשי את שולחן הסדר- מה טעים וממה אפשר לעשות משהו מיוחד? ואז זה היכה בי. חרוסת! חרוסת זה הדבר היחיד שמאז ומעולם היה לי טעים בפסח, זה טבעוני, זה בריא, זה מושלם! יש!
עוד לילה או שניים של מחשבות… מה עושים מעניין עם חרוסת? איך אפשר לשחק עם חרוסת שהיא תהפוך מעוד מאכל על השולחן למשהו מטורף שעומד בפני עצמו כמנה משגעת ועשירה? ואז ב 3:45 בלילה הגיעה לדמיוני התמונה הבאה ועל הבוקר כבר הייתי בשוק לוינסקי עם שקיות של אגוזים על המשקל:
טארט טבעוני
מה יכול להיות יותר מושלם מזה? טארט אגוזים ללא אפייה, במילוי קרם וניל וקרם שוקולד. גם מקסים, גם טעים, גם מיוחד, גם חרוסת. 🙂
לקח לי כלום זמן להכין את הטארטים החמודים האלו וזה מדהים כמה זה קל, כל אחד יכול ובשיא הפשטות.
כל מה שצריך זה אגוזים, תמרים, תאנים ומעבד מזון.
טארט טבעוני
נתחיל, שתספיקו להכין לליל הסדר?
לפני הכל אתם צריכים להשרות 2 וחצי כוסות קשיו לפחות שעתיים (עדיף יותר). אם אין לכם זמן אפשר לבשל חצי שעה על אש בינונית.
עכשיו אפשר לגשת לבצק. הבצק של הטארט עשוי למעשה מגולת הכותרת של הפוסט- חרוסת!
מילה קטנה על החרוסת שבמתכון. אני הכנתי את החרוסת כמו שאני אוהבת, אין בחרוסת תפוחים מהסיבה הפשוטה שאני אלרגית לתפוחים וגם בלי קשר אני לא מרגישה שהכרחי. אתם יכולים להכין איזו חרוסת שאתם אוהבים, כל עוד היא ממש דביקה וסמיכה היא אמורה להתנהג יפה בתור בצק לטארט.
אז מה שמתי בבצק-חרוסת? 10 תמרי מג'הול, 4 תאנים מיובשות, 2/3 כוס פאקנים, 2/3 כוס אגוזי לוז. לאלו הוספתי כף חמאת בוטנים, כף סילאן, טיפה קינמון וטיפה אגוז מוסקט.

את התמרים והתאנים לחתוך לחתיכות קטנות ולהניח אותם עם שאר המרכיבים במעבד מזון.
לעבד טוב טוב עד שמתקבלת תערובת שהיא למעשה- חרוסת. יאמי.
התערובת צריכה להיות דביקה למידי אבל נוחה לעבודה. לבדיקה נסו להדביק אותה לדפנות המעבד, אם היא נדבקת לדופן ולא נשארת לכם חצי על האצבע- מצויין. אם לא, נסו לעבד עוד כדי שהאגוזים יטחנו ויתשלבו טוב בתערובת.

שלב הבא- לחתוך רצועות של נייר אפייה ולהניח בתחתית כל גומה בתבנית הקאפקייק כך שהקצוות של הרצועה בולטות משני צידי הגומה.
אנחנו עושים את זה כדי שיהיה לנו קל יותר להוציא את הטארטים מהתבנית אחרי הקפאה. לא לוותר על השלב הזה.
עכשיו להעביר כף גדושה של חרוסת לכל גומה בתבנית הקאפקייק. להרטיב את הידיים מעט ולהדק את התערובת טוב טוב לצדדים ולתחתית כך שנוצרת למעשה צורה של כוס קטנה. החרוסת תמלא 10 גומות בתבנית.

להניח את התבנית בצד עד שנסיים עם הכנת המילוי.
זוכרים את הקשיו שהשרינו או בישלנו? מעולה, זה הזמן שלו להשתתף בחגיגה!
את הקשיו להעביר לבלנדר, להוסיף 2/3 כוס חלב סויה או כל חלב טבעוני אחר, 1/2 כוס אבקת סוכר חום (או ממתיק אחר לבחירתכם) וכפית תמצית וניל.
לעבד בבלנדר לפחות 4 דקות עד שמתקבלת תערובת ממש אחידה וחלקה. ככול שהקשיו יהיו רכים יותר כך תהיה התערובת חלקה יותר.
בעדינות לשפוך (או להעביר בעזרת כף למי שלא רוצה לעשות טעויות מצערות) את התערובת לחצי מהגומות (חמש).
להחזיר את הבלנדר למקום ולהוסיף לתערובת הנותרת 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת.
טארט טבעוני
לעבד יחד דקה או שתיים עד שהתערובת אחידה ושוקולדית להפליא.
את תערובת השוקולד להעביר לחמשת הגומות הנותרות.

לפני שמעבירים את התבנית למקפיא, אתם יכולים לקשט כאהבת נפשכם.
אני קישטתי את טארט הוניל בגוג'י ברי חמודים ויפים ואת השוקולד בשקדים פרוסים. אתם יכולים לקשט בתותים, בננות מיובשות, בוטנים, אגוזי לוז, רימון אם במקרה מצאתם אחד וכו'…
טארט טבעוני
אחרי הקישוט להעביר את התבנית למשטח ישר במקפיא ולהשאיר אותה שם לפחות שלוש שעות.
כשעה לפני הגשה אני ממליצה להעביר את התבנית למקרר.
טארט טבעוני
להוציא בעדינות את הטארטים מהתבנית בעזרת נייר האפייה ולהגיש ישר.
לשמור במקפיא בכלי סגור אם נשאר משהו.
למי מכם שחוגג, שיהיה חג שמח וטעים ולמי שלא, מקווה שתהנו מהמתכון סתם כך, הוא די מעולה בלי קשר לפסח… 🙂
טארט טבעוני

טארט חרוסת טבעוני במילוי קרם וניל ושוקולד


הכנות
20 דקות
בישולים
3 שעות הקפאה
מתי מוכן
עוד 3-4 שעות

מה צריך

בצק (10 טארטים) 

10 תמרי מג'הול

4 תאנים מיובשות (או עוד 3 תמרי מג'הול)

2/3 כוס אגוזי לוז

2/3 כוס פאקנים

1 כף סילאן

1 כף חמאת בוטנים

קורט קינמון ואגוז מוסקט

מילוי (אותה התערובת תשמש גם לוניל וגם לשוקולד) 

1/2 2 כוסות קשיו מושרים לשעתיים לפחות או מבושלים חצי שעה

2/3 כוס חלב סויה או כל חלב טבעוני אחר

1/2 כוס אבקת סוכר חום או כל ממתיק אחר לבחירתכם

1 כפית תמצית וניל

לשוקולד- 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת

מה עושים

בצק

לחתוך לחתיכות קטנות את התמרים והתאנים ולהניח עם שאר מרכיבי הבצק במעבד מזון

לעבד טוב עד שמתקבלת תערובת אחידה ונוחה לעבודה (אם היא נדבקת לדופן ולא נשארת לכם חצי על האצבע- מצויין)

לחתוך רצועות של נייר אפייה ולהניח בתחתית כל גומה בתבנית הקאפקייק שקצוות הרצועה בולטות משני צידי הגומה (להוצאה קלה של הטארטים אחרי ההקפאה)

להעביר כף גדושה של חרוסת לכל גומה בתבנית הקאפקייק, להרטיב ידיים ולהדק את התערובת טוב לצידי ותחתית הגומה

מילוי והגשה

בבלנדר להניח את כל מרכיבי המילוי מלבד הקקאו

לעבד לפחות 4 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה

בעדינות לשפוך מילוי וניל לחמש גומות

להחזיר את הבלנדר למקום ולהוסיף למילוי שנותר בבלנדר 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת ולעבד עד שאחיד

לקשט על פי דמיונכם ולהעביר את התבנית למקפיא לפחות לשלוש שעות

כשעה לפני הגשה להעביר את התבנית למקרר. להוציא את הטארטים בעדינות מהתבנית ולהגיש מיד

חג שמח 🙂



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים