היי חברים
איך היה פורים?! התחפשתם? רקדתם? שמחתם?
זה כזה חג כייפי ואני כל כך אוהבת להתחפש. בפוסט הקודם סיפרתי לכם כמה עבדתי על התחפושות שלי ושל מתן ואני חייבת להגיד לכם שיצא ממש ממש מוצלח.
מתן התגלח לכבוד המאורע (למי שלא מכיר, למתן יש זקן רציני וזה חלק בלתי נפרד מהמראה שלו) ועם כל האיפור והפאה והכובע הוא היה נראה 100% כמו הכובען המטורף.
עד כדי כך שאף אחד לא זיהה אותו במסיבה שהיינו בה, אנשים שעובדים איתו יום יום פשוט לא ידעו עם מי הם מדברים.
ואני כמובן נהניתי מאוד להיות מלכת הלבבות ולגמרי נכנסתי לדמות. בקיצור היה חג מעולה!
חוץ מהרבה תחפושות היה לי גם סופ"ש מלא, אבל מלא באוכל טבעוני מעולה.
בשישי היינו אצל ההורים שלי והשולחן היה 100% טבעוני עם כל כך הרבה מנות טבעוניות ואוכל טעים שזה לא יאומן, כזה שרק אמא שלי יודעת להכין.
כל ביס היה תענוג צרוף, כמו תמיד.
בשבת היינו במעדניה החדשה של משק ברזילי ואכלנו שם דברים ממש מיוחדים וטעימים.
ואחר כך ביוגורט החדש של אניטה שהוא עשוי מפירות טרופיים ואסאי והוא מטורף.
ובתוך כל זה גם היינו בפיצה החדשה שפתחו בשכונה שהיא כנראה הטבעונית הכי טובה שאכלתי בארץ! קוראים להם פיצה לילה. שווה!
כיף לי לגור בשכונה כל כך ידידותית לטבעונים וכיף לי שכל יום נפתח פה עוד משהו חדש עם תפריט טבעוני מעולה 🙂
ועכשיו למתכון.
בסדנת בישול טבעוני שהעברתי ביום שישי התנהל דיון על סוגי מטבחים.
דיברנו קצת על זה שיש הרבה מאוד מסעדות אסיתיות בארץ ולא חסר בורגרים ואוכל ישראלי אבל אין הרבה מסעדות הודיות.
לא מזמן קראתי כתבה על הנושא הזה ולמה מסעדות הודיות לא מצליחות בארץ.
הטענה שם היתה שהאוכל ההודי מתובל מידי לטעם הישראלי, חריף מידי, מורכב מידי.
אולי זה נכון ואולי זה לא, אני באופן אישי מאוד מאוד אוהבת אוכל הודי.
וכן, הייתי בהודו 8 פעמים וגרתי עשור בלונדון, אולי זה קצת קשור לזה.
בכל מקרה כל משתתפי הסדנא אמרו שהם מאוד אוהבים אוכל הודי טבעוני.
אז בסופ"ש חשבתי על זה קצת והרגשתי שאם אין הרבה מסעדות הודיות בארץ, אני אפנק במתכונים הודים טבעונים!
חשבתי מה להכין. מלאי כופתא טבעוני כבר יש, צ'אנה מסאלה טבעוני כבר יש, קציצות טבעוניות ברוטב מסאלה כבר יש…
אה אה! טופו טיקה טבעוני, אחת המנות האהובות עליי ביותר במטבח ההודי.
רוטב סמיך, שיפודי טופו צרובים במרינדה… מה צריך יותר מזה?
לא הרבה.
אז אני שמחה לחלוק אתכם את המתכון להיום, טופו טיקה טבעוני, מתכון שמזכיר לי את דרום הודו ואת מזרח לונדון.
זה כל כך טעים! תהנו 🙂