1000 לייקים?! וואו
השבוע עמוד הפייסבוק של TivonEat הגיע למעל אלף לייקים. כשהתחלתי לראשונה לפני כמה חודשים לפתח את הרעיון של כתיבת בלוג לבישול טבעוני לרגע לא חשבתי שכל כך הרבה אנשים יביעו בבלוג שלי עניין.
עבדתי הרבה על הבלוג לפני שהוא עלה לאוויר והסכמתי להוציא אותו לעולם (הוירטואלי…) רק כשהוא היה 'מושלם' 🙂
אבל לרגע לא חשבתי שתוך פחות מחודש כל כך הרבה אנשים יביעו עניין במתכונים, בצילומים ובתוכן. כל לייק שהעמוד מקבל מסקרן אותי ומרגש אותי… זה פשוט מחמם את הלב לראות כמה אנשים מכינים את המתכונים ונהנים מהם. התמונות שכולכם שולחים לי של מנות מהבלוג שהכנתם גורמות לי לחייך בשמחה גדולה!
לרגל אלף הלייקים רציתי להכין משהו מיוחד. חשבתי וחשבתי וחשבתי וחשבתי ולא הצלחתי להחליט מה להכין.
אפילו שאלתי אתכם בעמוד הפייסבוק אם להכין מלוח או מתוק. הרוב (על גבול התיקו!) רצו מתוק. אבל איזה מתוק? חשבתי עוד ועוד ועוד קצת.. בסוף אחרי שהבנתי שאני בחיים לא אצליח להכריע, החלטתי לחלוק אתכם את אהבתי לקינוח הכי טעים בעולם ולהכין- טירמיסו, טבעוני!
הקינוח האולטימטיבי
טירמיסו מבחינתי זה הקינוח המושלם. יש בו הכל- קקאו, קרם, ביסקווטים והכי חשוב- קפה. מה צריך יותר מזה?
חובבי השוקולד אולי יעדיפו פשוט שוקולד בלי כל התוספות ואוהבי הבצק יעדיפו אולי עוגת שמרים. בשבילי זה הוא פשוט השילוב המושלם של כל הדברים שאני הכי אוהבת בקינוח.
ומה יותר טוב מלהצליח להכין גירסה טבעונית משובחת לעוגה שלפני הטבעונות הכי אהבתי? ללא ספק עכשיו כשהעוגה הזו טבעונית זה באמת הקינוח שאני הכי אוהבת בעולם ובגירסה הטבעונית הוא באמת פשוט- משולם! 🙂
שכבות משובחות
רוב מה שצריכים לעשות כשמכינים טירמיסו זה לשים הרבה מאוד דברים טעימים אחד על השני בשכבות 🙂
שכבה ראשונה
ביסקוויטים ספוגים בקפה.
בקערית להמיס יחד קפה וסוכר ולערבב טוב. זה חשוב לתת לקפה להצטנן לפני שטובלים בו את הביסקוויטים אחרת הם יתפרקו ולא יהיה אפשר לעבוד איתם, מה גם שהם יאבדו את הפריכות שלהם לחלוטין. אם אין לכם סבלנות תזרקו לכוס קוביית קרח לזרוז התהליך 😉
כשהקפה קר, לטבול כל בסקוויט בתערובת הקפה מכל צדדיו ולהניח בתבנית מלבנית (26) עד שנוצרת שכבה של ביסקווטים.
שכבה השניה
קרם הקשיו-מסקרפונה.
בסיר קטן לחמם יחד אגוזי קשיו וחלב שיבולת שועל (או כל חלב אחר לא מין החי) ולהביא לרתיחה, להנמיך לאש בינונית ולבשל יחד 20 דקות.
לאחר 20 דקות לערך, להוריד מהאש ולהניח בבלנדר את אגוזי הקשיו ו 1/2 כוס מהחלב איתו בושל הקשיו. להוסיף קמח טפיוקה וסוכר ולעבד יחד כ 5-7 דקות עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה לחלוטין.
מעל שכבת הביסקוויטים למרוח בנדיבות שכבת קרם קשיו.
שכבה שלישית
שוקולד! בסיר קטן להמיס יחד שוקולד, קקאו וקרם קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. לזלוף שכבת שוקולד מעל שכבת מילוי הקשיו.
שכבה רביעית
ביסקוויטים…
וחוזר חלילה… הבנתם את הנקודה? 🙂
את השכבה האחרונה של מילוי הקשיו אני ערבבתי יחד עם מילוי השוקולד, כך שיצאה שכבה אחת של מילוי קרם לבן ושכבה שניה של מילוי קרם מעורב
קרור אחרון ולהתחיל לזלול
לאחר שכל השכבות מוכנות ומסודרות לתת לעוגה להתקרר לחלוטין. אחרי שהעוגה קרה, לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר להתייצבות לפחות שעה.
לפני הגשה, לפזר מעל העוגה שכבה של קקאו דרך מסננת רשת דקה
שיהיה בתאבון ותודה לכולכם על הלייקים, הפרגון והחברות 🙂