טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד

24 לאוקטובר, 2015

דלג למתכון

1000 לייקים?! וואו

השבוע עמוד הפייסבוק של TivonEat הגיע למעל אלף לייקים. כשהתחלתי לראשונה לפני כמה חודשים לפתח את הרעיון של כתיבת בלוג לבישול טבעוני לרגע לא חשבתי שכל כך הרבה אנשים יביעו בבלוג שלי עניין.
עבדתי הרבה על הבלוג לפני שהוא עלה לאוויר והסכמתי להוציא אותו לעולם (הוירטואלי…) רק כשהוא היה 'מושלם' 🙂
אבל לרגע לא חשבתי שתוך פחות מחודש כל כך הרבה אנשים יביעו עניין במתכונים, בצילומים ובתוכן. כל לייק שהעמוד מקבל מסקרן אותי ומרגש אותי… זה פשוט מחמם את הלב לראות כמה אנשים מכינים את המתכונים ונהנים מהם. התמונות שכולכם שולחים לי של מנות מהבלוג שהכנתם גורמות לי לחייך בשמחה גדולה!
לרגל אלף הלייקים רציתי להכין משהו מיוחד. חשבתי וחשבתי וחשבתי וחשבתי ולא הצלחתי להחליט מה להכין.
אפילו שאלתי אתכם בעמוד הפייסבוק אם להכין מלוח או מתוק. הרוב (על גבול התיקו!) רצו מתוק. אבל איזה מתוק? חשבתי עוד ועוד ועוד קצת.. בסוף אחרי שהבנתי שאני בחיים לא אצליח להכריע, החלטתי לחלוק אתכם את אהבתי לקינוח הכי טעים בעולם ולהכין- טירמיסו, טבעוני!
 
טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד

הקינוח האולטימטיבי

טירמיסו מבחינתי זה הקינוח המושלם. יש בו הכל- קקאו, קרם, ביסקווטים והכי חשוב- קפה. מה צריך יותר מזה?
חובבי השוקולד אולי יעדיפו פשוט שוקולד בלי כל התוספות ואוהבי הבצק יעדיפו אולי עוגת שמרים. בשבילי זה הוא פשוט השילוב המושלם של כל הדברים שאני הכי אוהבת בקינוח.
ומה יותר טוב מלהצליח להכין גירסה טבעונית משובחת לעוגה שלפני הטבעונות הכי אהבתי? ללא ספק עכשיו כשהעוגה הזו טבעונית זה באמת הקינוח שאני הכי אוהבת בעולם ובגירסה הטבעונית הוא באמת פשוט- משולם! 🙂
 
טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד

שכבות משובחות

רוב מה שצריכים לעשות כשמכינים טירמיסו זה לשים הרבה מאוד דברים טעימים אחד על השני בשכבות 🙂
 

שכבה ראשונה

ביסקוויטים ספוגים בקפה.
בקערית להמיס יחד קפה וסוכר ולערבב טוב. זה חשוב לתת לקפה להצטנן לפני שטובלים בו את הביסקוויטים אחרת הם יתפרקו ולא יהיה אפשר לעבוד איתם, מה גם שהם יאבדו את הפריכות שלהם לחלוטין. אם אין לכם סבלנות תזרקו לכוס קוביית קרח לזרוז התהליך 😉
כשהקפה קר, 
לטבול כל בסקוויט בתערובת הקפה מכל צדדיו ולהניח בתבנית מלבנית (26) עד שנוצרת שכבה של ביסקווטים.
 
טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד

שכבה השניה

קרם הקשיו-מסקרפונה.
 
בסיר קטן לחמם יחד אגוזי קשיו וחלב שיבולת שועל (או כל חלב אחר לא מין החי) ולהביא לרתיחה, 
להנמיך לאש בינונית ולבשל יחד 20 דקות.
לאחר 20 דקות לערך, להוריד מהאש ולהניח בבלנדר את אגוזי הקשיו ו 1/2 כוס מהחלב איתו בושל הקשיו. להוסיף קמח טפיוקה וסוכר ולעבד יחד כ 5-7 דקות עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה לחלוטין.
מעל שכבת הביסקוויטים למרוח בנדיבות שכבת קרם קשיו.

 

טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד


שכבה שלישית

שוקולד! בסיר קטן להמיס יחד שוקולד, קקאו וקרם קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. לזלוף שכבת שוקולד מעל שכבת מילוי הקשיו.

שכבה רביעית

ביסקוויטים…
וחוזר חלילה… הבנתם את הנקודה? 🙂
את השכבה האחרונה של מילוי הקשיו אני ערבבתי יחד עם מילוי השוקולד, כך שיצאה שכבה אחת של מילוי קרם לבן ושכבה שניה של מילוי קרם מעורב

טירמיסו טבעוני קפה ושוקןלד
 

קרור אחרון ולהתחיל לזלול

לאחר שכל השכבות מוכנות ומסודרות לתת לעוגה להתקרר לחלוטין. אחרי שהעוגה קרה, לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר להתייצבות לפחות שעה.
לפני הגשה, לפזר מעל העוגה שכבה של קקאו דרך מסננת רשת דקה
 
טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד
 
שיהיה בתאבון ותודה לכולכם על הלייקים, הפרגון והחברות 
🙂
 
 

share on whatsapp

טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד

הכנות

30 דקות

בישולים

שעה (קרור)

מתי מוכן?

עוד שעה וחצי

מה צריך?

ביסקוויטים

250 גרם ביסקוויט (ללא גלוטן)

2 כפות קפה נמס

1 כף סוכר

3-4 כפות מים

מילוי 'קשיו-מסקרפונה'

1/2 1 כוס קשיו (250 גרם)

1/2 2 כפות קמח טפיוקה

2 כוסות חלב שיבולת שועל (ניתן להמיר בחלב סויה/שקדים/אורז או מים)

1/2 כוס סוכר חום

מילוי שוקולד

1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)

3 כפות קרם קוקוס (ניתן להמיר בחלב שיבולת שועל/סויה/שקדים/אורז)

1 כף קקאו

הגשה

1 כף אבקת קקאו

מה עושים?

ביסקוויטים

בקערית להמיס יחד קפה וסוכר, לערבב טוב ולהניח בצד להצטנן

לטבול כל בסקוויט בתערובת הקפה הקרה מכל צדדיו ולהניח בתבנית מלבנית (26) עד שנוצרת שכבה של ביסקווטים

למרוח מעל הביסקוויטים מילוי קשיו בנדיבות

מילוי 'קשיו-מסקרפונה'

בסיר להניח אגוזי קשיו וחלב שיבולת שועל (או כל חלב אחר לא מין החי)

להביא לרתיחה, להנמיך לאש בינונית ולבשל יחד 20 דקות

בבלנדר להניח את אגוזי הקשיו ו 1/2 כוס מהחלב איתו בשלנו את הקשיו

להוסיף קמח טפיוקה וסוכר ולעבד יחד כ 5-7 דקות עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה לחלוטין

מילוי שוקולד

להמיס יחד בסיר קטן שוקולד, קקאו וקרם קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה

לפזר שכבת שוקולד מעל שכבת מילוי הקשיו

להכין עוד שכבת ביסקווטים להניח מעל

למרוח בנדיבות עוד שכבת מילוי ומעליה עוד שכבת שוקולד

הגשה

לקרר לחלוטין, לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר להתייצבות לפחות שעה

לפני הגשה לפזר מעל העוגה אבקת קקאו דרך מסננת רשת דקה

  • דנה

    אז ניסיתי את העוגה ויצא מעולה!
    כמה עצות:
    1.ב בישול הקשיו חשוב לקחת חלב צמחי נייטרלי בטעם – אני לקחתי בטעם קוקוס שקדים וזה השתלט על הטעם.
    2. אפשר להוסיף לקשיו אחרי הטחינה תמצית וניל או וניל אמיתי זה יכול לשדרג באופן משמעותי.
    חוץ מזה היא קלה וטעימה !

    • Tivoneat

      היי דנה, שמחה לשמוע!
      ללא ספק חלב קוקוס ישתלט על הטעם. אפשר להשתמש בחלב טבעוני ללא טעם (אורז, שקדים, שיבולת שועל, סויה) וגם בטעם וניל כמו שאמרת ואז אפילו לא צריך להוסיף את התמצית!
      אני ממש שמחה שיצא לך טוב 🙂 🙂 יאיייי

  • שירה

    היי 🙂 של איזו חברה הביסקוויטים הנהדרים שבתמונה? (או איפה אפשר להשיגם?)
    תודה!)

    • Tivoneat

      היי שירה!
      אני לא זוכרת מה שם החברה כי זה היה ממש מזמן אבל קניתי אותם במחלקה הירוקה של הסופרסל 🙂 מקווה שזה קצת עוזר…

  • בעילום שם

    אם אני לא רוצה להשתמש בחלב אפשר קצםת צימחית(ריצ)
    תודה…

    • Tivoneat

      היי 🙂 אני לא משתמשת בקצפת צימחית כך שקשה לי לדעת, מה שכן הטקסטורה שלה ללא ספק יותר סמיכה מחלב שיבולת שועל ולכן קשה לי לדעת איך זה יצא.
      בסופו של דבר זה רק חצי כוס חלב שיבולת שועל (או כל חלב טבעוני אחר) אולי שווה לך פשוט להמיר במים. 🙂

  • סז

    שלום. שאלה: למה צריך לחמם ולבשל את הקשיו? לא נכון יותר בריאותית ותזונתית להשרות אותו וזהו? תודה!

    • Tivoneat

      היי! בהחלט ניתן ועדיף להשרות, הבישול הוא פשוט כדי לחסוך זמן וכדי שהמתכון יהיה נגיש גם לאנשים שרוצים להכין קינוח להיום ולא יכולים לחכות את שעות ההשריה. אם יש לך זמן בוודאי שניתן להשרות! 🙂

      • ליאור

        למה בעצם צריך להשרות? כלומר אם יש בלנדר טוב. בכל מקרה, אם לא מבשלים את הקשיו, יש צורך לבשל את החלב או שאפשר פשוט להוסיף חצי כוס חלב לתערובת וזהו?

        • Tivoneat

          היי ליאור, ללא השרייה או בישול הקרם לא יהיה חלק באותה המידה ויהיה מעט גבשושי גם עם בלנדר מעולה. אני העדפתי מרקם קרמי לחלוטין אבל אם זה לא משנה לך אז אפשר לוותר. אם מוותרים על ההשריה או הבישול אז כן אפשר להוסיף פשוט חצי כוס חלב סויה. לא ניסיתי… 🙂

          • אורית רביב

            הי
            אם אני משתמשת בקשיו שכבר השריתי, האם צריך לוותר על הבישול? תודה 🙂

          • Tivoneat

            היי! כן אפשר לוותר על הבישול 🙂

  • ליאור

    יצא מעולה! הכפלתי את הכמות של קרם השוקולד והשתמשתי בקצת יותר קרם קוקוס. תוספת הקקאו מיותרת בעיניי. גיליתי שזה יותר טעים אחרי שעמד קצת בחוץ ולא ישר מהמקרר

    • Tivoneat

      היי ליאור! איזה כיף לשמוע! נשמע טוב עניין הלהכפיל את כמות קרם השוקולד….. יאמי! 🙂
      באמת היה יותר נחמד כשזה עמד בחוץ? כמה זמן לפני הגשה הוצאת מהמקרר?

      • ליאור

        לא זוכרת בדיוק, נגיע שעה וחצי?

        • Tivoneat

          תודה 🙂

  • Hadas

    הי שקמה, מה עושים עם החלב הצמחי שנותר לנו מההרתחה?
    ואשמח לדעת גודל תבנית, ראיתי שכתבת 26 מלבנית, מה זה אומר? אורכה 26? כמה רוחבה?
    תודה ויום נפלא, הדס

    • Tivoneat

      היי הדס! את החלב את יכולה לשמור לך בצד ולשתות אותו או לזרוק 🙂 אין בו שימוש במתכון, הכמות היא בשביל לכסות את הקשיו אבל אחר כך אין צורך ביותר מחצי כוס להכנת הקרם.
      תבנית באורך 26 ס"מ. הגדלים של התבניות (המלבניות והעגולות) בדרך כלל נעים בין 24-31 ס"מ בקוטר ובאורך. הרוחב יכול להיות 26 ס"מ לתבנית מרובעת או פחות לתבנית מלבנית.
      ככול שהקוטר או האורך קטן יותר העוגה תהיה גבוהה יותר.
      במתכון הזה תבנית מלבנית באורך של 26 ס"מ וברוחב של 26 ומטה, מתאים הכי טוב. 🙂

  • קלרה

    היי. אם מחליפים את קמח הטפיוקה בקמח תפואד/קורנפלור הכמות היא זהה? יש לערבב בין סוגי הקמחים?

    • Tivoneat

      היי קלרה! ניתן לערבב או להשתמש רק בסוג אחד בכמות זהה לקמח הטפיוקה.

  • תמי

    על הבוקר הפשלתי שרוולים ורוצה להכין לכבוד שבת.. אין לי טפיוקה/עמילן/ קמח תפו׳א.. רעיון אחר, יש סולת בבית, קמח חומוס ): קמח כוסמין.. משהו יכול לעבוד לי?
    שבת שלום

    • Tivoneat

      היי תמי! את יכולה לנסות עם קמח כוסמין, אני מאמינה שזה יכול לעבוד, אולי יקח קצת יותר זמן להתייצב במקרר, אשמח לשמוע איך יצא! 🙂

  • שירי

    שלום!
    האם חייבים להשתמש בקמח טפיוקה לשם הכנת הגבינה? אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל במקום?
    תודה 🙂

    • Tivoneat

      היי שירי! ניתן להחליף בקמח תפוחי אדמה או קורנפלור כי שניהם כמו הטפיוקה משמשים כעמילן 🙂

      • ליאור

        תכל'ס אני לא בטוחה שחייבים כאן את העמילן, בפעם הבאה אנסה בלי (השתמשתי בקורנפלור וזה השפיע על הטעם)

        • Tivoneat

          היי ליאור, אני חושבת שלקמח טיפיוקה כמו במתכון יש פחות טעם והוא גם מגיב אחרת מעט מקורנלפור. אם ניסית בלי ויצא טוב אשמח לשמוע, השלב של הבישול עם קמח הטפיוקה הוא די מהותי במתכון אני אשמח לדעת שיש אופציה נוספת שמצליחה. 🙂

          • יוסף

            היי, המתכון נראה מעולה! הכנת קרם הקשיו מזכירה מאד את הכנת גבינת המוצרלה לפיצה – רק עם תוספת של מלח ולימון במקום הסוכר. דבר אחד שהיה נראה לי מוזר במתכון – לא כתוב לבשל את קרם הקשיו, באחת התגובות דווקא כן הזכרת את בישול הקשיו לאחר העיבוד עם הטפיוקה. האם הדבר הושמט בטעות?

            מנסיון, אפשר לטחון קשיו למרקם חלק לאחר השריה של 30 דקות בלבד. גם בלנדר פשוט עושה עבודה מצויינת אם לא מוסיפים יותר מדי נוזלים.

          • Tivoneat

            היי יוסף! ☺️ בוודאי שכתוב לבשל, כתוב לבשל גם בגוף הפוסט וגם בהוראות למטה- אני מצטטת "בסיר קטן לחמם יחד אגוזי קשיו וחלב שיבולת שועל (או כל חלב אחר לא מין החי) ולהביא לרתיחה, להנמיך לאש בינונית ולבשל יחד 20 דקות"
            יכול להיות שפיספסת את זה איכשהו כשקראת?
            בלי הבישול הקרם לא יצא קרם חלק לעולם.. כמו שציינת ☺️
            ההכנה באמת דומה לגבינה המוצרלה זה היופי עם אגוזים רק לשנות תיבול ויש מתכון אחר לגמרי!

          • יוסף

            הבנתי את הבישול המקדים, אך לא אם צריך לבשל אחרי הטחינה עם הטפיוקה. אני מבין עכשיו שאין צורך, כנראה שהדמיון למוצרלה בלבל אותי :'-) תודה רבה!

          • Tivoneat

            אהההה הבנתי אותך… לא צריך! אכן מאוד דומה למוצרלה אבל לא בדיוק אותו הדבר 😉
            בבקשה וממש בכיף!

  • נועה

    הי שקמה, נראה מצויין. מה גודל התבנית? תודה!

    • Tivoneat

      26 מלבנית, או 24 מלבנית גם אופציה 🙂

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat