טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד

24 לאוקטובר, 2015

דלג למתכון

1000 לייקים?! וואו

השבוע עמוד הפייסבוק של TivonEat הגיע למעל אלף לייקים. כשהתחלתי לראשונה לפני כמה חודשים לפתח את הרעיון של כתיבת בלוג לבישול טבעוני לרגע לא חשבתי שכל כך הרבה אנשים יביעו בבלוג שלי עניין.
עבדתי הרבה על הבלוג לפני שהוא עלה לאוויר והסכמתי להוציא אותו לעולם (הוירטואלי…) רק כשהוא היה 'מושלם' 🙂
אבל לרגע לא חשבתי שתוך פחות מחודש כל כך הרבה אנשים יביעו עניין במתכונים, בצילומים ובתוכן. כל לייק שהעמוד מקבל מסקרן אותי ומרגש אותי… זה פשוט מחמם את הלב לראות כמה אנשים מכינים את המתכונים ונהנים מהם. התמונות שכולכם שולחים לי של מנות מהבלוג שהכנתם גורמות לי לחייך בשמחה גדולה!
לרגל אלף הלייקים רציתי להכין משהו מיוחד. חשבתי וחשבתי וחשבתי וחשבתי ולא הצלחתי להחליט מה להכין.
אפילו שאלתי אתכם בעמוד הפייסבוק אם להכין מלוח או מתוק. הרוב (על גבול התיקו!) רצו מתוק. אבל איזה מתוק? חשבתי עוד ועוד ועוד קצת.. בסוף אחרי שהבנתי שאני בחיים לא אצליח להכריע, החלטתי לחלוק אתכם את אהבתי לקינוח הכי טעים בעולם ולהכין- טירמיסו, טבעוני!
 
טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד

הקינוח האולטימטיבי

טירמיסו מבחינתי זה הקינוח המושלם. יש בו הכל- קקאו, קרם, ביסקווטים והכי חשוב- קפה. מה צריך יותר מזה?
חובבי השוקולד אולי יעדיפו פשוט שוקולד בלי כל התוספות ואוהבי הבצק יעדיפו אולי עוגת שמרים. בשבילי זה הוא פשוט השילוב המושלם של כל הדברים שאני הכי אוהבת בקינוח.
ומה יותר טוב מלהצליח להכין גירסה טבעונית משובחת לעוגה שלפני הטבעונות הכי אהבתי? ללא ספק עכשיו כשהעוגה הזו טבעונית זה באמת הקינוח שאני הכי אוהבת בעולם ובגירסה הטבעונית הוא באמת פשוט- משולם! 🙂
 
טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד

שכבות משובחות

רוב מה שצריכים לעשות כשמכינים טירמיסו זה לשים הרבה מאוד דברים טעימים אחד על השני בשכבות 🙂
 

שכבה ראשונה

ביסקוויטים ספוגים בקפה.
בקערית להמיס יחד קפה וסוכר ולערבב טוב. זה חשוב לתת לקפה להצטנן לפני שטובלים בו את הביסקוויטים אחרת הם יתפרקו ולא יהיה אפשר לעבוד איתם, מה גם שהם יאבדו את הפריכות שלהם לחלוטין. אם אין לכם סבלנות תזרקו לכוס קוביית קרח לזרוז התהליך 😉
כשהקפה קר, 
לטבול כל בסקוויט בתערובת הקפה מכל צדדיו ולהניח בתבנית מלבנית (26) עד שנוצרת שכבה של ביסקווטים.
 
טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד

שכבה השניה

קרם הקשיו-מסקרפונה.
 
בסיר קטן לחמם יחד אגוזי קשיו וחלב שיבולת שועל (או כל חלב אחר לא מין החי) ולהביא לרתיחה, 
להנמיך לאש בינונית ולבשל יחד 20 דקות.
לאחר 20 דקות לערך, להוריד מהאש ולהניח בבלנדר את אגוזי הקשיו ו 1/2 כוס מהחלב איתו בושל הקשיו. להוסיף קמח טפיוקה וסוכר ולעבד יחד כ 5-7 דקות עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה לחלוטין.
מעל שכבת הביסקוויטים למרוח בנדיבות שכבת קרם קשיו.

 

טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד


שכבה שלישית

שוקולד! בסיר קטן להמיס יחד שוקולד, קקאו וקרם קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. לזלוף שכבת שוקולד מעל שכבת מילוי הקשיו.

שכבה רביעית

ביסקוויטים…
וחוזר חלילה… הבנתם את הנקודה? 🙂
את השכבה האחרונה של מילוי הקשיו אני ערבבתי יחד עם מילוי השוקולד, כך שיצאה שכבה אחת של מילוי קרם לבן ושכבה שניה של מילוי קרם מעורב

טירמיסו טבעוני קפה ושוקןלד
 

קרור אחרון ולהתחיל לזלול

לאחר שכל השכבות מוכנות ומסודרות לתת לעוגה להתקרר לחלוטין. אחרי שהעוגה קרה, לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר להתייצבות לפחות שעה.
לפני הגשה, לפזר מעל העוגה שכבה של קקאו דרך מסננת רשת דקה
 
טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד
 
שיהיה בתאבון ותודה לכולכם על הלייקים, הפרגון והחברות 
🙂
 
 

share on whatsapp

טירמיסו טבעוני קפה ושוקולד

הכנות

30 דקות

בישולים

שעה (קרור)

מתי מוכן?

עוד שעה וחצי

מה צריך?

ביסקוויטים

250 גרם ביסקוויט (ללא גלוטן)

2 כפות קפה נמס

1 כף סוכר

3-4 כפות מים

מילוי 'קשיו-מסקרפונה'

1/2 1 כוס קשיו (250 גרם)

1/2 2 כפות קמח טפיוקה

2 כוסות חלב שיבולת שועל (ניתן להמיר בחלב סויה/שקדים/אורז או מים)

1/2 כוס סוכר חום

מילוי שוקולד

1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)

3 כפות קרם קוקוס (ניתן להמיר בחלב שיבולת שועל/סויה/שקדים/אורז)

1 כף קקאו

הגשה

1 כף אבקת קקאו

מה עושים?

ביסקוויטים

בקערית להמיס יחד קפה וסוכר, לערבב טוב ולהניח בצד להצטנן

לטבול כל בסקוויט בתערובת הקפה הקרה מכל צדדיו ולהניח בתבנית מלבנית (26) עד שנוצרת שכבה של ביסקווטים

למרוח מעל הביסקוויטים מילוי קשיו בנדיבות

מילוי 'קשיו-מסקרפונה'

בסיר להניח אגוזי קשיו וחלב שיבולת שועל (או כל חלב אחר לא מין החי)

להביא לרתיחה, להנמיך לאש בינונית ולבשל יחד 20 דקות

בבלנדר להניח את אגוזי הקשיו ו 1/2 כוס מהחלב איתו בשלנו את הקשיו

להוסיף קמח טפיוקה וסוכר ולעבד יחד כ 5-7 דקות עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה לחלוטין

מילוי שוקולד

להמיס יחד בסיר קטן שוקולד, קקאו וקרם קוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה

לפזר שכבת שוקולד מעל שכבת מילוי הקשיו

להכין עוד שכבת ביסקווטים להניח מעל

למרוח בנדיבות עוד שכבת מילוי ומעליה עוד שכבת שוקולד

הגשה

לקרר לחלוטין, לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר להתייצבות לפחות שעה

לפני הגשה לפזר מעל העוגה אבקת קקאו דרך מסננת רשת דקה

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat