אני אוהבת פיצה בכל וריאציה שרק תוכלו לחשוב אליה, באמת.
בתור חובבת פיצה לא קטנה אני נוטה להפוך סתם מאכלים למאכלים בטעם פיצה. למעשה כל מאכל פשוט שהוא בטעם פיצה אוטומטית נהיה יותר טעים בעיני. אני אפילו ארחיק לכת ואגיד שאני אוהבת ביסלי פיצה- זה חמור ברמה הזו… כן.
השבוע נתקלתי במתכון לכדורי פיצה חמודים על בסיס קינואה, המתכון האמריקאי לא היה טבעוני בכלל אבל הוא ישר גרם לי לעניין רב והגלגלים במוח התחילו לעבוד.
אז התחלתי לבנות לעצמי מתכון בראש.
אם נעשה תחרות למאכלים הבריאים ביותר בעולם, פיצה כנראה לא תקבל מדליית זהב (או כסף, או בכלל תעבור את המוקדמות…) לכן, לדעתי להכין מתכון שהוא גם טבעוני, גם בטעם פיצה וגם יחסית מזין זה ממש תענוג.
אז מה צריך?
כמה דברים לגבי המרכיבים:
הקינואה צריכה להיות מבושלת ועדיף קרה.
לגבי פירורי הלחם, כתבתי שזו אופציה כי הם רק לציפוי לא לתערובת. אני אישית חושבת שהם נותנים אחלה קיק לכדורים ועושים אותם קריספים מושלמים מבחוץ אבל אפשר לוותר ולאפות בלי.
דבר נוסף- אני יודעת שחלקכם מסתייגים מרסק עגבניות. אני אישית חושבת שרסק עגבניות אורגני פעם בכמה זמן זה לא כזה נורא אבל למי מכם שלא מעוניין להשתמש ברסק עגבניות תוכלו להוסיף לתערובת 2 כפות קמח תפוחי אדמה ועגבניה אחת מרוסקת.
את כל המרכיבים הללו, מלבד פירורי הלחם, יש לשים בקערה.
לאחר שעירבבתם טוב טוב (טוב כבר אמרתי?) את כל המרכיבים, מלבד פירורי הלחם, אפשר לגשת להכנת הכדורים עצמם.
אם קניתם מוצרלה טבעונית מוכנה תוכלו לחתוך ממנה קוביות קטנות, אם הכנתם בבית, כמוני (מוזמנים להכין על פי המתכון הבא- מוצרלה טבעונית ) עדיף שהמוצרלה תהיה קרה כי יהיה יותר קל לעבוד איתה.
ובכן, קחו לכם כף של תערובת הקינואה והכינו כדור, לחצו על מרכז הכדור כך שנוצרת גומה עמוקה, קחו חתיכת מוצרלה טבעונית ושימו במרכז הגומה, סגרו את הכף היד לצורת אגרוף והדקו את הכדור.
חמוד נכון?
אני ממליצה לגלגל את הכדור בין שתי כפות הידיים בעדינות כדי להדק את הכדור ולייצב אותו.
עכשיו לשלב האופציה- לחובבי הקריספי לא לוותר על השלב הזה! לנמענים מלחם- אפשר לעבור לשלב הבא 🙂
אז מי שעדיין פה- את הכדורים לגלגל בבריכה נדיבה של פירורי לחם, לגלגל לגלגל לגלגל עד שהכדור כולו מכוסה בפירורי לחם. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות על 180 מעלות חצי שעה לערך. הכדורים יהפכו יציבים ויסדקו מעט- נהדר.
לאחר חצי שעה להוציא מהתנור ולתת לכדורים להתקרר מעט.
בגדול, אפשר להתחיל לזלול.
אם בא לכם אתם יכולים להכין ליד מטבל טעים וחביב-
חצי חבילת טופו משי, חצי כוס שמרי בירה, מעט מלח ומעט אבקת שום- לערבב בקערה עד לתערובת אחידה.
זה ממש ממש טעים ביחד! מומלץ 🙂
כדורי פיצה במילוי מוצרלה טבעונית
30.04.2016 |
כדורי פיצה במילוי מוצרלה טבעונית
הכנות
15 דקותבישולים
שעהמתי מוכן
עוד שעה וקצת
מה צריך
1 כוס קינואה מבושלת
1 תפוח אדמה גדול מבושל ומעוך לפירה
1/2 כוס רסק עגבניות אורגני (או עגבניה גדולה מרוסקת + 2 כפות קמח תפוח אדמה)
2 כפיות אורגנו
1/2 כפית- מלח, אבקת בצל, שום גבישי
1 כפית סוכר
1 חבילה מוצרלה טבעונית (או להכנה בבית- מתכון למוצרלה טבעונית)
לציפוי- כוס פירורי לחם (אופציונלי)
אופציה למטבל-
חצי חבילת טופו משי
חצי כוס שמרי בירה
מעט מלח ומעט אבקת שום
מה עושים
להדליק תנור על 180 מעלות
לערבב את כל המרכיבים מלבד פירורי הלחם בקערה עמוקה
לגלגל כדורים בגודל כדור פלאפל
ליצור גומה עמוקה באמצע כל כדור
להניח בתוך הגומה חתיכת מוצרלה טבעונית
להדק את כף היד לאגרוף ולגלגל לכדור יציב
לציפוי קריספי- לגלגל את הכדורים בפירורי לחם
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כחצי שעה. לקרר מעט לפני הגשה
אופציה למטבל-
בעזרת מזלג לערבב את כל המרכיבים בקערה עד לתערובת אחידה וחלקה