GIFT CARD התחבר/י

כופתאות סויה ביוגורט טבעוני וצ'ילי


אם באיזה שהוא עולם משונה פלפאל וקובה היו מתערבבים, זה מה שהיה כנראה יוצא ומה שיותר הזוי זה שאין במתכון הזה לא סולת ולא גרגירי חומוס… נפלאות הן דרכיו של עולם הבישול.
באופן די משעשע את הרעיון למתכון הזה קיבלתי בזמן שעילעלתי לחלוטין במקרה במגזין בישול לא טבעוני בכלל.
יש לי חברה שמאוד אוהבת להכין קינוחים ובכלל היא ובן זוגה חובבי אוכל איכותי פלוס פלוס ובכל הזדמנות שמצדיקה זאת הם פוקדים איזה מסעדת כוכב משלן כזו או אחרת ברחבי העולם.
לפני שבוע הייתי אצלה ויצא לי לדפדף בערימת מגזיני הבישול האינסופית שנמצאת בסלון. חוץ מהעובדה שליבי נשבה בעיצוב הגרפי המהמם בכל תמונה ותמונה, היו כמה מתכונים שהיו נראים לי כל כך פשוטים לטבעון והראש כבר התחיל לרוץ ולשנות ולהוסיף ולהוריד ולהמציא מחדש ובום- מתכון חדש נולד. שרבטתי לי כמה קווים מנחים בפלאפון ואחרי כמה ימים ניגשתי למשימה.
האמת היא שאחרי כל השינויים הקשר בין המתכון שנתן את ההשראה ובין המתכון הנוכחי הוא קטן על גבול הלא קיים אבל עדיין ההשראה שם ויש לתת לה קרדיט 🙂
כופתאות סויה ביוגורט טבעוני וצ'ילי
אני לא בטוחה איך משהו שאין בו אף לא גרגיר חומוס אחד יצא בטעם שמזכיר פלאפל ואני לא יכולה 'להאשים' את הכמון כי באמת שאין כל כך הרבה כמון במתכון. בהתחלה שטעמתי את הכופתאות הייתי קצת מבולבלת אבל מיד אחרי הכופתאה השניה העניין הזה מאוד התחבב עליי ולומר את האמת הן לא שרדו פה יום.
משהו בשילוב הזה של ציפוי שממש מזכיר קובה וטעם שממש מזכיר פלאפל יצא מנצח, חשבתי אולי להמציא להם איזה שם חדש שהוא פיוג'ן של שניהם אבל כרגע חוץ מפלאקובה, קובפלאפל או קאבאפל אין לי רעיונות.. האמת שקאבאפל זה די מצחיק 😉
את המתכון הכנתי עם שביבי סויה אבל אני בטוחה שכל הטחונים (הטבעוניים..) למינהם יעבדו מעולה פה ואולי אפילו יותר כי הם פחות רכים משביבי הסויה ויותר נוח לעבוד איתם.
אם אתם בוחרים בשביבי סויה, תשרו 2 כוסות שביבים עם 4 כוסות מים רותחים לפחות חמש דקות. אחרי חמש דקות תעבירו למסננת רשת ותשטפו מתחת לברז טוב טוב עד שהמים יוצאים נקיים בצד השני. עכשיו לסחוט! או בעזרת הידיים או בעזרת משהו כבד שנמצא ברחבי במטבח ללחוץ טוב טוב את הסויה במסננת עד שלא יוצאים יותר מים.
אחרי שהסויה מוכנה אפשר להעביר אותה למעבד מזון עם הבצל, הירק והשום ולטחון טוב. לעצור מיד פעם ולגרד את הדפנות לכייון הלהבים. זה יקח כמה דקות עד שהכל טחון אל תוותרו לבצל למרות שהוא ממש אוהב לברוח ולהתחבא במקום להצטרף לשאר החברים ולהיות חלק מהעיסה..
כופתאות סויה ביוגורט טבעוני וצ'ילי
כשהבצל נכנע ללחץ החברתי אפשר להעביר את התערובת לקערה עמוקה ולערבב עם כל המרכיבים היבשים והתבלינים. תקפידו לערבב טוב, כולל התחתית שכל הקמח יעלם לו בתערובת שלא עיגולי הפתעות קמח שכאלו בזמן הכנת הכופתאות…
את הבישול עצמו יש לעשות בשני שלבים וזה גם על מנת להמנע מהתפוררות של הכופתאות וגם כדי לתת להן את הציפוי הקריספי העבה שמזכיר מסתבר, קובה.
אז בשלב הראשון לחמם ממש מעט שמן זית על מחבת נונסטיק, זה חשוב שהמחבת תהיה נונסטיק כי אנחנו לא מנסים לטגן את הכופתאות אלא רק לתת להם עזרה בשלב הראשון לקראת הציפוי הטעים.
בשלב הזה אתם צריכים לשמור ריכוז. כל כופתאה צריכה להתחמם מכל הצדדים וצריך לגלגל ולהפוך אותן כל דקה שתיים, שלא ישרפו אלא רק יזהיבו קצת.
כופתאות סויה ביוגורט טבעוני וצ'ילי
את הכותפאות הזהובות לסדר על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולהכניס לתנור ל 30 דקות על 160 מעלות.
אחרי 20 דקות לבוא מידי פעם לבדוק מה המצב, אני הוצאתי אחת אחרי 25 דקות ובחרתי להשאיר אותן בתנור עוד 10 דקות לפחות אבל תלוי בתנור ובשביבים, אתם יודעים איך זה..
כופתאות סויה ביוגורט טבעוני וצ'ילי
בנתיים אפשר להכין את היוגורט  הטבעוני ואת רוטב הצ'ילי.
בעיניי גולת הכותרת במתכון הזה היא הכופתאות ולכן הלכתי על יוגורט ממש פשוט. כל מה שצריך זה טופו, חלב סויה, חומץ, לימון ומלח. את כל אלו לטחון משהו כמו 4-5 דקות במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת חלקה.
בשביל להכין את רוטב הצ'ילי הלכתי קצת על שיטת אולד סקול ואשכרה השתמשתי במכתש ועלי 🙂 אולי נשמע מוזר אבל אני מחבבת מאוד את כלי המטבח העתיק הזה. לא רק שזה גורם להרגיש אוטנטי גם יש תחושה כזו כאילו באמת אנחנו הכנו ואת הרוטב ולא המיקסר.. אבל- אם אין לכם מכתש ועלי (מה? איך אין לכם? זה הכי 2015) אפשר להשתמש במעבד מזון עם הקערה הקטנה.
אז או למעוך במכתש ועלי ולהרגיש פרה היסטוריים משהו או להשתמש במעבד מזון כך או כך להגיע לטקסטורה שמזכירה טפנד.
להגשה לשים בצלחות עמוקות כמה כפות יוגורט ולהניח בתוכו בעדינות כמה כופתאות. בעזרת כפית לשים קצת רוטב צ'ילי על כל כופתאה לפזר קצת פטורוזליה ופרוסות מלפפון חמוץ וזהו, מוכן. עדיף להגיש כשכופתאות עדיין חמות השילוב של הכופתאות החמות עם היוגורט והצ'ילי זה בסט.
בתאבון לכולם!
כופתאות סויה ביוגורט טבעוני וצ'ילי

כופתאות סויה ביוגורט טבעוני וצ'ילי


הכנות
20 דקות
בישולים
50 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

כופתאות

2 כוסות שביבי סויה או טחון צמחי

1 בצל

3 שיני שום

חופן פטרוזליה וכוסברה (כמה עלים מכל אחד)

3 כפיות אגפרי (או כפית קמח תפוחי אדמה 2 כפיות קמח טפיוקה)

3 כפיות שמן זית

1 כוס קמח מלא

1 כפית מכל אחד- אבקת אפייה, כמון, פפריקה, פלפל גרוס

1/2 כפית מכל אחד- טימין מיובש, בזיליקום מיובש, אורגנו מיובש

2 כפיות מלח

יוגורט

150 גר טופו

1/4 כוס חלב צימחי לא ממותק

1/2 כפית חומץ תפוחים

מיץ מלימון אחד

מלח על פי טעם

רוטב צ’ילי

2 פלפלים חריפים אדומים

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמרי בירה

שן שום

מלח על פי טעם

קישוט

פטרוזליה

מלפפון חמוץ אחד פרוס

מה עושים

כופתאות

אם מכינים שביבי סויה- להשרות ב4 כוסות מים רותחים כחמש דקות

להעביר למסננת לשטוף טוב טוב ולסנן על ידי הידוק את כל הנוזלים

להדליק תנור על 180 מעלות

להכניס את הבצל, השום, הירק והסויה למעבד מזון ולטחון טוב עד שכל חתיכות הבצל קצוצות דק

מידי פעם לעצור, לגרד את הדפנות לכיוון הלהבים ולהמשיך, יקח בערך חמש דקות

להעביר לקערה עמוקה ולערבב טוב עם שאר המרכיבים

לחמם מעט שמן זית על מחבת נונסטיק (חשוב שתהיה נונסטיק)

להכין כדורים בגודל כדור פלאפל

להניח במחבת ולהפוך כל כמה רגעים כך שכל הצדדים יהפכו זהובים

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות כ 45 דקות (אחרי 25 דקות לבוא לבדוק מידי פעם מה מצב הכופתאות, להוציא אחת לבדוק טקסטורה ולהשאיר בתנור בהתאם)

יוגורט

במעבד מזון לעבד יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

לעצור מידי פעם לגרד את הדפנות לכיוון הלהבים ולהמשיך יקח 3-4 דקות

רוטב צ’ילי

לחתוך צ’ילי לארוך, לנקות טוב מגרעינים ולקצוץ (לשטוף ידיים מיד אחרי, מניסיון עבר..)

לקצוץ שן שום

במתכש ועלי (או במעבד מזון קטן) למעוך את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וממרחית



בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים