שבוע של שינויים וחידושים
היי כולם. מה שלומכם?
השבוע כל מיני שינויים קרו בחיי המקצועיים. אני אוהבת שינויים, יש שיגידו (מתן…) שאני מכורה לשינויים.
יש הבדל אומנם בין שינויים שאנחנו יוזמים ובין שינויים שהעולם יוזם בשבילנו.
אז השבוע חל שינוי בלתי צפוי, או חצי צפוי.
בהתחלה קצת התבאסתי. אבל בהמשך השבוע התחלתי להרגיש איך כל דבר שנסגר ישר פותח פתח חדש.
תוך יום יומיים כבר מצאתי את עצמי בעשייה משוגעת מלאה בהתרגשות לקראת כל האופציות שיש לעולם להציע.
ברגע שכל מה שמתרחש פה יתגבש ויקבל צורה מובנית יותר, אתם תהיו הראשונים לדעת.
בנתיים משתפת אתכם בהלכי רוחי בשבוע האחרון 🙂
ספטמבר של חגים בלי חגים
אז כמו שאמרתי לכם בפוסט הקודם, את חודש ספטמבר החלטתי להקדיש למתכונים לקראת החגים כך שכל פוסט יהיה חלק אחר בארוחת חג.
אני מקפידה שהמתכונים יהיו רלוונטים לכל ימות השנה כמובן כדי שתוכלו להנות מהם לא רק באוקטובר אלא כל השנה.
שבוע שעבר הכנתי לכם סלטים, תחילתה של כל ארוחה מוצלחת והשבוע אנחנו מדלגים יש לסוף- לקינוח.
המתכונים של הסלטים באו לי ברגע וחצי ותוך כמה דקות כבר כתבתי את שלושתם והתחלתי להכין.
בשל ריבוי אופציות לקינוחים מוצלחים לארוחת חג, ההחלטה מה להכין רדפה את שנתי במשך שבוע!
עד כדי כך לא ידעתי מה לבחור מתוך אלפי הרעיונות שהיו לי שפניתי אליכם לעזרה וכמובן שבזכות כך שאתם כאלו חמודים, באמת עזרתם לי מאוד.
נתתם לי השראה לא רק לקינוח של היום אלא לעוד המון קינוחים שאני כבר ממש מחכה להכין.
לפני יומיים נפל האסימון סופית- קינוח קל להכנה יחסית, מאוד מרשים והכי חשוב- מיוחד: כנאפה טבעוני תפוח מייפל בקרם קינמון.
הכנות שלב ראשון
לפני שמתחילים אני חייבת להוריד משהו מהלב- אני לא אוהבת אוכל שקוראים לו 'שערות'. אני בטוחה שיכלנו לחשוב על שם יותר סקסי לאוכל מ'שערות'… זה פשוט לא מתאים.
בשל אילוצים ברורים (אין שם אחר כרגע לשערות קדאיף) אני אאלץ להשתמש בשם הלא מחמיא הזה, אבל שתדעו שאני מסתייגת!
עכשיו אפשר להתחיל:
להכנת הבסיס לכנאפה היפייפה הזה יש לרכוש 500 גרם של שערות ( 😮 ) קדאיף.
איפה קונים? אני נכנסתי למכולת הראשונה שראיתי בשכונה והיה להם! מזל של מתחילים? לא, חקרתי קצת ומסתבר שיש את זה בכל סופר!
אוקי ההכנות מתחילות- בואו נדליק תנור על 180 מעלות.
במחבת על אש נמוכה לערבב יחד מייפל ושמן קוקוס עד לקבלת סירופ אחיד, להוריד מהאש.
אנחנו הולכים להשתמש בסירופ הזה בשלוש נגלות אז שימו לב לכמויות כל פעם שאני מזכירה את הסירופ.
בקערה עמוקה להניח שערות קדאיף ולשפוך מעל חצי מכמות הסירופ. לערבב טוב ממש עד שכל שערות הקדאיף רכות ומכוסות בסירופ. אני ממליצה להתחיל לערבב עם מזלג ואז לעבור לידיים ככה שממ שתרגישו שכל השערות (נו עם זה כבר!) מכוסות סירופ.
לשמן תבניות פאי אישיות בשמן קוקוס ולרפד דפנות ותחתית בצורת קן קטן (שוליים גבוהים וגומה במרכז).
לאפות 5 דקות עד שמזהיב מעט בצדדים
אחרי 5 דקות להוציא מהתנור ולשפוך רבע מכמות הסירופ שנותר על השערות בכל תבנית, גם על הדפנות וגם על התחתית.
אתם תראו שהקדאיף ממש ישתה את הסירופ.
שלב שני- מילוי
צ'יק צ'ק ויש לנו מילוי-
בחרו לכם חבילת טופו קשה שאתם אוהבים. את הטופו לחתוך לקוביות ולהניח בבלנדר עם 1 כוס קרם קוקוס (החלק הקשה מקופסאת שימורים לאחר לילה במקרר- יכול להיות שתצטרכו יותר מקופסא אחת- זה ממש תלוי בחברה אז שימו לב שיהיה לכם 2 במקרר), 3 כפות מייפל 2 כפות סוכר, 2 כפות קמח טפיוקה, 1 כפית: קינמון, 1 כפית תמצית וניל.
לעבד יחד עד לקבלת בלילה אחידה- תנו לבלנדר לרוץ לפחות 5 דקות, מידי פעם לעצור ולגרד דפנות
עכשיו, תלוי בבלנדר, אם הבלנדר שיש לכם מתקשה עם המשימה אפשר להוסיף כף- שתיים מנוזל הקוקוס או חלב סויה כדי לעזור לו לערבל.
לאחר שהתקבלה בלילה אחידה וחלקה לחלוטין אפשר להעביר 2-3 כפות מילוי לכל תבנית.
שלב שלישי- קישוטים
לחתוך תפוח עץ לפרוסות דקיקות, אפשר להשרות במים רותחים כמה דקות לריכוך אבל לא חובה.
את הפרוסות להניח בצורה מעגלית בכל תבנית כך שמתקבלת צורה של ורד. אפשר גם סתם לפזר קוביות אם אין לכם כוח להשקיע בפרזנטציה יותר מידי, זה יהיה יפה וטעים בכל מקרה.
לפזר מעל כל תבנית קינמון ולהכניס לתנור (עדיין על 180 מעלות).
לאפות 15-20 דקות עד שהשערות זהובות והתפוח רך ומעט מקומט.
שלב אחרון- הגשה
להוציא את התבניות מהתנור ולשפוך את כל הסירופ שנותר על השערות בכל תבנית.
תנסו לכוון לא על התפוחים, אלא רק על השערות שבדפנות.
השערות שוב ישתו את כל הסירופ.
להעצמת אפקט ה- וואו!
את הכנאפה אפשר להגיש חם או קר, כך שאתם יכולים להכין אותו מראש.
יש לקחת בחשבון שהשערות מתייבשות מעט אם לא נותנים להם עוד סירופ לשתות (מצחיק…) אז אם שמרתם את הכנאפה למאוחר יותר, כדי לזלוף כף או שתיים שמן קוקוס על הדפנות.
אפשר לחמם כמה דקות בתנור לפני הגשה אם רוצים להגיש חם.
ממש לפני הגשה ממליצה לקשט במעט אבקת סוכר לאקסטרה אפקט ה- וואו זה נראה מעולה! 🙂
קל אבל מרשים
תודה לכל מי שלקח חלק בסקר שעשיתי בפייסבוק- איזה מתכון להכין לכם לחג- קל להכנה או מרשים.
רובכם הגדול בחר או קל או שילוב של שניהם.
לי המתכון הזה היה קל אבל אתם בטח תצלבו אותי 🙂 אני חושבת שזה שילוב טוב של מרשים ומיוחד וקל יחסית להכנה.
עדיין חג נו…
מקווה שנהניתם ואם הכנתם אני אשמח לשמוע איך יצא!