תוספות
היי! השבוע אני רוצה לדון איתכם בנוגע לנושא שוודאי כל טבעוני נתקל בו די הרבה בחייו. עניין התוספות.
אני מרגישה שהנושא הזה תוקף אותנו משני כיוונים הפוכים ומשעשעים.
הכיוון הראשון הוא- כל מה שיש לאכול זה תוספות. מכירים את זה?
כשאני ומתן טיילנו בסלובניה שנה שעברה, נסענו לכל מיני מקומות רחוקים ולא מפורסמים.
יש לנו תמונה במסעדה אחת שנתנו לה את הכותרת- ארוחת הערב העצובה בעולם.
אנחנו אכלנו אורז לבן, סלט חסה וצ'יפס. אלא היו התוספות של המנות הבשריות :p
הכיוון השני הוא- כשאתם מחליטים לקחת את העניינים לידיים ולהכין תוספות טבעוניות לארוחה ואתם רוצים להיות מקוריים- מה מכינים?!
אני הרגשתי שלי יש חוסר קל ברעיונות ומתכונים תחת קטגוריית- 'תוספות' ולכן הפוסט היום מוקדש כולו למתכון שעבדתי עליו השבוע שיצא לא פחות ממדהים.
לבבות ארטישוק ממולאים בפטה פטריות טבעוני.
הכנות שלב ראשון- לבבות ארטישוק
אתם יכולים לבחור איזה לבבות ארטישוק שתרצו, קופסאת שימורים או קפואים או לבשל לבד.
מה שחשוב זה שבסוף תגיעו למצב שיש לכם 8-10 לבבות ארטישוק מוכנים לאכילה.
עכשיו להדליק תנור על 180 מעלות ולנגב את לבבות הארטישוק מנוזלים.
לסדר את הלבבות על תבנית ולמשוח כל לב במעט שמן.
להכניס לתנור ל 15 דקות.
שלב שני פטה פטריות טבעוני
אני ממליצה בחום להשתמש בפטריות פורטובלו, הן פחות סופחות נוזלים ומתאימות בול למתכון הזה.
6 פטריות פורטובלו גדולות יספיקו בדיוק.
את הפטריות לחתוך גס ולהניח במעבד מזון.
לעבד לגודל של פירורי לחם. (התמונה היא לפני כמובן).
כשהפטריות קצוצות קטן קטן, להניח מחבת נונסטיק (טפלון) רחבה על אש גבוהה.
להעביר למחבת את הפטריות ולערבב עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין.
להנמיך את האש ולהוסיף 2 שיני שום כתושות ומלח ופלפל גרוס עפ"י טעם.
לערבב בלי הפסקה עוד דקה שתיים ולהוריד מהאש.
שלב שלישי- פאקנים
במעבד מזון, אין צורך לשטוף אותו אפילו מהפטריות, להניח 1/4 1 כוסות פאקנים.
לעבד לחתיכות קטנות, להוסיף כף שמן ולעבד עוד 3 דקות.
להעביר את הפאקנים למחבת עם הפטריות (לא על האש, פשוט חוסכים בכלי מטבח) ולערבב טוב טוב.
שלב רביעי- מילויים
להוציא את לבבות הארטישוק מהתנור (אחרי 15 דקות).
למלא כל ארטישוק בפטה פטריות בנדיבות.
ואת התבנית להחזיר לתנור על 180 מעלות ל 20 דקות.
שלב חמישי- ציפוי בצל מטוגן
בזמן שהלבבות מתחממים בתנור נכין את הציפוי.
על מחבת רחבה על אש בינונית, לחמם מעט שמן.
להוסיף בצל אחד קצוץ ולטגן עד שמזהיב כהה. לערבב כמעט ללא הפסקה.
כשהבצל זהוב כהה, להנמיך את האש ולהוסיף 1 שן שום כתושה ומלח ופלפל גרוס עפ"י טעם.
לערבב ללא הפסקה דקה שתיים עד שהבצל קריספי מעט, לכבות את האש.
שלב אחרון- הגשה
להוציא את התבנית מהתנור.
מעל כל לב ארטישוק להניח כפית של בצל מטוגן.
תהיו נדיבים זה ממש ממש טעים!
פשוט מעולה
את הלבבות אני ממליצה להגיש מיד, כשהם חמים ומפנקים.
זו פשוט תוספת מצויינת לארוחת ערב באשר היא.
הטעמים ממש עשירים ואף אחד לא ירגיש לרגע שהוא מתפשר!
בתיאבון לכולם 🙂