האמת יוצאת לאור 🙂
היי חברים יקרים.
תראו אני מרגישה שאנחנו צריכים לשים את כל הקלפים על השולחן ולדבר על נושא כאוב.
אני לא אוהבת אוכל מטוגן, בכלל בכלל בכלל. מה שאומר שאני לא אוהבת סופגניות, לא אוהבת לביבות ובקצרה- לא אוהבת אוכל של חנוכה.
כל מה שקשור לאספקט הקולינרי של חנוכה די מרתיע אותי.
אפילו הריח של השמן של הפופקורן באולמות קולנוע עושה לי רע, שתבינו.
אז אתם יכולים לתאר לעצמכם את הקונפליקט שיש לי לקראת החג. מה אני מכינה לבלוג?
שברתי את הראש ובסוף החלטתי- אני הולכת להכין אינטרפטציה שלי למנה מסורתית של חנוכה.
אז הנה הגירסה המרשימה שלי ללביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית, חגיגיות ומושלמות עם 3 כפות שמן זית בלבד.
מסורת משפחתית
למרות שאני לא כל כך אוהבת את חנוכה, למשפחה שלי יש מסורת חמודה שמתרחשת כבר שנים.
כל שנה בחנוכה מאז שהיינו תינוקות, אנחנו מצטלמים ליד החנוכייה כשכל הנרות דולקים.
עם השנים, במיוחד כשאני גרתי בחו"ל ועכשיו שאח שלי גר בברלין, קשה יותר להצליח לצלם תמונה של כולנו יחד.
אז אנחנו מקפידים לעשות הדלקת נרות יחד כשחלק מאיתנו בסקייפ, גם משהו לא? 🙂
בכל מקרה את המסורת הזו שלנו אני דווקא אוהבת וזה מחמם את הלב לראות את כל הגילגולים שלנו מגיל כל קטן.
הכנות שלב ראשון- לביבות
אוקי, כפי שכבר תראו או שכבר שמתם לב לפי התמונות, אלו לא לביבות מסורתיות אלא יותר פרשנות שלי ללביבות.
הן מרשימות מאוד וכל כך טעימות שזה לא יאומן.
נתחיל מלפרוס 4 תפוחי אדמה הכי דק שרק אפשר (ניתן להשתמש בכלים מתאימים לביצוע המשימה).
להעביר את הפרוסות הדקות לקערה ולהוסיף:
3 כפות שמן זית, 1 כפית מלח, 2 כפות שמרי בירה, 1 כפית שום גבישי, 1 כפית פלפל שחור גרוס.
לערבב טוב טוב עד שכל הפרוסות מכוסות בתבלינים.
לחזור על אותה פעולה עם בטטות, בקערה נפרדת.
שלב שני- ערימות ואפייה
להדליק תנור על 200 מעלות.
לשמן טוב 6-7 גומות בתבנית קאפקייק.
ועכשיו, להכין ערימה של פרוסות כשתחתונה הכי גדולה והעליונה הכי קטנה.
להניח בגומה בתבנית כך שהערימה בולטת החוצה.
את התבנית להכניס לתנור לכשעה לפחות.
לבוא לבדוק אחרי 50 דקות מה מצב הלביבות (בנתיים גם נכין את הרוטב).
אם עדיין יש מים בגומות להשאיר לעוד 5-10 דקות.
הלביבות מוכנות כשהן שחומות ואין מים כלל בגומה.
שלב שלישי- רוטב שום ועירית
בזמן שהלביבות בתנור עוד, נכין את הרוטב.
יש לכם שתי אופציות והן פונקציה של זמן- אם יש לכם זמן אז מבעוד מועד להשרות 1/2 כוס קשיו ל 3-4 שעות לפחות.
אם אין לכם זמן, ניתן לבשל בהרתחה 20 דקות.
את הקשיו המושרה או המבושל להעביר לבלנדר עם- 1 כפית חומץ תפוחים, 1/3 כוס מים, 1/2 עד 1 כפית מלח, 1 שן שום.
לעבד לבלילה חלקה לחלוטין, להוסיף מים במידת הצורך.
להעביר לצנצנת. להוסיף כמה עליי עירית קצוצה ולערבב טוב.
לשמור בכלי סגור בקרור.
הגשה
חשוב לתת ללביבות לפחות 10 דקות להתקרר בתוך הגומות של התבנית לפני שמוציאים אותן לצלחות הגשה.
להקפיד להיות עדינים מאוד כשמוציאים מהתבנית כדי שהשכבות לא יפרדו.
להגיש את הלביבות חמות עם רוטב שום ועירית בצד.
חג שמח לחוגגים 🙂
שיהיה לכל מי מכם שחוגג חנוכה חג שמח.
ומי מכם שלא, אני מקווה שתהנו מהמתכון בלי שום קשר לחג.
זו מנה כל כך פשוטה ומרשימה שאני ממליצה לכולם לנסות.
שיהיה בתיאבון!