לביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית

22 לדצמבר, 2016

דלג למתכון לביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית

האמת יוצאת לאור 🙂 

היי חברים יקרים. 
תראו אני מרגישה שאנחנו צריכים לשים את כל הקלפים על השולחן ולדבר על נושא כאוב. 
אני לא אוהבת אוכל מטוגן, בכלל בכלל בכלל. מה שאומר שאני לא אוהבת סופגניות, לא אוהבת לביבות ובקצרה- לא אוהבת אוכל של חנוכה. 
כל מה שקשור לאספקט הקולינרי של חנוכה די מרתיע אותי.
אפילו הריח של השמן של הפופקורן באולמות קולנוע עושה לי רע, שתבינו. 
אז אתם יכולים לתאר לעצמכם את הקונפליקט שיש לי לקראת החג. מה אני מכינה לבלוג? 
שברתי את הראש ובסוף החלטתי- אני הולכת להכין אינטרפטציה שלי למנה מסורתית של חנוכה.
אז הנה הגירסה המרשימה שלי ללביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית, חגיגיות ומושלמות עם 3 כפות שמן זית בלבד.
 

לביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית

מסורת משפחתית

למרות שאני לא כל כך אוהבת את חנוכה, למשפחה שלי יש מסורת חמודה שמתרחשת כבר שנים.
כל שנה בחנוכה מאז שהיינו תינוקות, אנחנו מצטלמים ליד החנוכייה כשכל הנרות דולקים. 
עם השנים, במיוחד כשאני גרתי בחו"ל ועכשיו שאח שלי גר בברלין, קשה יותר להצליח לצלם תמונה של כולנו יחד. 
אז אנחנו מקפידים לעשות הדלקת נרות יחד כשחלק מאיתנו בסקייפ, גם משהו לא? 🙂 
בכל מקרה את המסורת הזו שלנו אני דווקא אוהבת וזה מחמם את הלב לראות את כל הגילגולים שלנו מגיל כל קטן. 

 

לביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית

הכנות שלב ראשון- לביבות 

אוקי, כפי שכבר תראו או שכבר שמתם לב לפי התמונות, אלו לא לביבות מסורתיות אלא יותר פרשנות שלי ללביבות. 
הן מרשימות מאוד וכל כך טעימות שזה לא יאומן. 
נתחיל מלפרוס 4 תפוחי אדמה הכי דק שרק אפשר (ניתן להשתמש בכלים מתאימים לביצוע המשימה). 
להעביר את הפרוסות הדקות לקערה ולהוסיף: 
3 כפות שמן זית, 1 כפית מלח, 2 כפות שמרי בירה, 1 כפית שום גבישי, 1 כפית פלפל שחור גרוס. 
לערבב טוב טוב עד שכל הפרוסות מכוסות בתבלינים. 
לחזור על אותה פעולה עם בטטות, בקערה נפרדת.

 

לביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית

שלב שני- ערימות ואפייה 

להדליק תנור על 200 מעלות.
לשמן טוב 6-7 גומות בתבנית קאפקייק.
ועכשיו, להכין ערימה של פרוסות כשתחתונה הכי גדולה והעליונה הכי קטנה. 
להניח בגומה בתבנית כך שהערימה בולטת החוצה.
 

לביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית

 

את התבנית להכניס לתנור לכשעה לפחות. 
לבוא לבדוק אחרי 50 דקות מה מצב הלביבות (בנתיים גם נכין את הרוטב).
אם עדיין יש מים בגומות להשאיר לעוד 5-10 דקות. 
הלביבות מוכנות כשהן שחומות ואין מים כלל בגומה. 

 

לביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית

שלב שלישי- רוטב שום ועירית

בזמן שהלביבות בתנור עוד, נכין את הרוטב. 
יש לכם שתי אופציות והן פונקציה של זמן- אם יש לכם זמן אז מבעוד מועד להשרות 1/2 כוס קשיו ל 3-4 שעות לפחות. 
אם אין לכם זמן, ניתן לבשל בהרתחה 20 דקות. 
את הקשיו המושרה או המבושל להעביר לבלנדר עם- 1 כפית חומץ תפוחים, 1/3 כוס מים, 1/2 עד 1 כפית מלח, 1 שן שום. 
לעבד לבלילה חלקה לחלוטין, להוסיף מים במידת הצורך. 
להעביר לצנצנת. להוסיף כמה עליי עירית קצוצה ולערבב טוב.
לשמור בכלי סגור בקרור.

 
לביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית

הגשה

חשוב לתת ללביבות לפחות 10 דקות להתקרר בתוך הגומות של התבנית לפני שמוציאים אותן לצלחות הגשה. 
להקפיד להיות עדינים מאוד כשמוציאים מהתבנית כדי שהשכבות לא יפרדו. 
להגיש את הלביבות חמות עם רוטב שום ועירית בצד. 

 

לביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית

חג שמח לחוגגים 🙂 

שיהיה לכל מי מכם שחוגג חנוכה חג שמח. 
ומי מכם שלא, אני מקווה שתהנו מהמתכון בלי שום קשר לחג. 
זו מנה כל כך פשוטה ומרשימה שאני ממליצה לכולם לנסות. 
שיהיה בתיאבון! 

 

לביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית

 

לביבות טבעוניות אפויות בליווי רוטב שום ועירית

הכנות

15 דקות

בישולים

שעה

מתי מוכן?

עוד שעה ורבע

מה צריך?

לביבות (6-7 חתיכות) 

תפוחי אדמה 

4 תפוחי אדמה 

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

2-3 כפות פתיתי שמרי בירה

1 כפית שום גבישי

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית רוזמרין או טימין 

מעט שמן לשימון התבנית

בטטות 

2 בטטות גדולות

אותם המרכיבים של תפוח האדמה 

רוטב שום עירית

1/2 כוס קשיו מבושל 20 דקות או מושרה ל 3 שעות (למדוד לפני השרייה או בישול) 

1 כפית חומץ תפוחים 

1/3 כוס מים

1/2 עד 1 כפית מלח לפי טעם

1 שן שום

כמה עלי עירית קצוצים 

 

מה עושים?

לביבות

תפוח אדמה

לפרוס את תפוחי האדמה דק דק דק

את הפרוסות הדקות להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המרכיבים

לערבב טוב טוב עד שכל הפרוסות מכוסות בתבלינים (יצטברו נוזלים בקערה, זה בסדר גמור) 

בטטה

אותן הוראות בדיוק 🙂 

הכנה

להדליק תנור על 200 מעלות

לשמן טוב 6-7 גומות בתבנית קאפקייק

להכין ערימה של פרוסות תפו"א או בטטה כשתחתונה הכי גדולה והעליונה הכי קטנה

להניח בגומה בתבנית כך שהערימה בולטת החוצה

לאפות בין 50-60 דקות

הלביבות מוכנות כשהן שחומות ואין מים כלל בגומות

לקרר בתבנית לפחות 10 דקות לפני שמוציאים בעדינות וזהירות לצלחות הגשה

רוטב שום עירית

להניח את כל המרכיבים בבלנדר

לעבד לבלילה חלקה לחלוטין (להוסיף מעט מים במידת הצורך) 

להוסיף עירית קצוצה ולערבב טוב 

לשמור בכלי סגור בקרור

להגיש קר ליד הלביבות החמות

חג שמח! 

 

 

  • אלי

    אהלן שקמה,
    למה שמרי הבירה? האם זה הכרחי והאם אפשר למצוא לזה תחליף אחר יותר שכיח?
    תמונות מקסימות! תודה מראש!

    • Tivoneat

      היי אלי 🙂
      שמרי הבירה נותנים טעם גבינתי וחבל להוציא אותם מהמתכון. והאמת היא שגם קשה לי לחשוב על משהו במקומם שיהיה ראוי. אני חושבת שבמקום להחליף כנראה פשוט עדיף בלי.
      זה יהיה טעים מאוד גם רק עם מלח פלפל 🙂

  • המלך עירום

    מה לביבות בזה? זה תפוחי אדמה חתוכים….

    • Tivoneat

      אני מסבירה בפוסט שאלו לא לביבות מסורתיות אלא פרשנות שלי למנה שעשויה מאותם החומרים רק בצורה שונה לחלוטין.
      ☺️

    • ניר

      כנראה פיספסת את המשפט "אינטרפטציה שלי ללביבות".

  • אפרת

    יצא מעולה, בכלל לא נדבק לתבנית ונשלף בקלות. רעיון נהדר וייצוגי

    • Tivoneat

      יש! איזה כיף לשמוע 🙂

  • מלי

    תבורכי. רעיון מדהים. חג שמח, טעים ונעים. מלי

    • Tivoneat

      תודה רבה!! 💕

Scroll To Top

כל הזכויות שמורות לאתר TivonEat