יומיום
היי כולם. מאז שהכנתי לכם את הפוסט הקודם ועד עכשיו, עברה שנה! 🙂
איך עבר עליכם המעבר מזמן אחד לזמן אחר מאוד דומה? לי היו רגעים כאלו וגם כאלו. בעיקר הזכרתי לעצמי שזמן זה מושג מופשט ושהכל בלי קשר- בסדר גמור.
נהניתי מאוד להעביר סדנא עם חבורה של אנשים ממש מצחיקים שגרמו לי לחייך בלי סוף וטרפו את כל מה שהכנו ולא הפסיקו להגיד כמה טעים.
בכלל היה לי יום עם הרבה תבונות והרבה מסקנות ואני מרגישה מאוד מכוונת מאז יום שבת. זה נעים.
כל הרגשות שהביאה איתה השנה החדשה גרמו לי מאוד להעריך את הבית שלי שיצרתי לי פה וגרמו לי לרצות לי לחלוק אתכם מנות שאני מכינה לנו בבית, ביומיום.
אז היום, לזניה טבעונית ירוקה שאני מכינה ממש הרבה והיא פשוט מצויינת!
הכנות שלב ראשון- שכבת מילוי תרד
להכנת המילוי המאוד טעים ומפנק אני משתמשת בבצל, תרד וטופו וההכנה היא כזו:
במחבת עמוקה לחמם מעט שמן זית, להוסיף 1 בצל קצוץ ולטגן עד שמזהיב.
להוסיף 4 כוסות עלי תרד חתוכים גס, פשוט תחתכו עם היידים וזרקו למחבת ותערבבו.
להוסיף 3 שיני שום כתושות ולבשל עד שהתרד מצטמק, זה יקח בערך 3-4 דקות.
כשתרד התכווץ לחצי גודל אפשר לכבות את האש.
שלב שני- טופו
את הטופו (חבילה וחצי) וחלב הסויה (1 כוס) אנחנו הולכים להפוך לסוג של משחה ויש לכם כמה אופציות לביצוע הפעולה הזו:
או בבלנדר או מעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט או לגרד במגרדת דק דק.
כך או כך המטרה היא לעבד למשחה חלקה כמה שיותר.
את המשחה שיצרתם להעביר למחבת עם התרד (ללא אש, פשוט חוסכים בכלי מטבח 😉 ) להוסיף 1/2 כוס שמרי בירה, מלח ופלפל ולערבב טוב טוב.
שלב הבא- להדליק תנור על 190 מעלות.
להעביר כף גדושה מילוי לתבנית 30 ס"מ ולמרוח על כל התחתית.
לרדד בדפי לזניה ומעל למרוח מילוי תרד בנדיבות- אפשר להשתמש בדפי לזניה או מחיטה רגילה או מלאה או ללא גלוטן.
אני לרוב משתמשת בללא גלוטן מאורז או תירס.
שלב שלישי- שכבת פסטו צנוברים
מעל לשכבת מילוי התרד והטופו להוסיף כמה כפיות פזורות פסטו ירוק. פשוט לפזר כפיות גדושות פה ושם.
מעל לפזר חופן צנוברים קלויים ומעט מלח ופלפל.
לכסות בדפי לזניה וחוזר חלילה.
מעל השכבה האחרונה, מעל המילוי והפסטו, לפזר שמרי בירה בנדיבות ומעל לזלוף שמן זית.
חשוב- להקפיד שכל הפינות מכוסות מילוי כדי שהדפים יאפו טוב, במיוחד אם אתם משתמשים בדפי לזניה ללא גלוטן.
שלב אחרון- אפייה
את הלזניה להכניס לתנור ולאפות 30-40 דקות.
זמן האפייה יהיה תלוי בסוג דפי הלזניה.
הלזניה מוכנה כשסכין עוברת בקלות את כל הדפים.
טיפה סבלנות
להוציא את התבנית מהתנור ולתת ללזניה להתקרר מעט לפני שחותכים.
להגיש חם עם סלט ירוק טוב בצד.
יאמי!
אם נשאר לכם משהו אז אפשר לשמור בקרור ולחמם יום אחר כך.
אין ספק אבל שהלזניה הרבה יותר טעימה, לדעתי, באותו היום.
שיהיה לכם המון בתיאבון ומקווה שנהניתם ממתכון שהוא בן בית אצלנו 🙂