שלום לכולם
כמו שבטח רבים מכם יודעים, לפני כמה שבועות התארחתי בתוכנית הבוקר של אברי גלעד.
כשההפקה פנתה אליי הם ביקשו ממני להכין מנות שמתאימות לארוחת בוקר ושיתאימו לאישיות שלי ולאופי של הבלוג.
אז התחלתי לחשוב. וחשבתי וחשבתי…
ניסיתי להחליט ביני לבין עצמי מה מתאים לאישיות שלי ולאופי של הבלוג.
עברתי על כל מיני מתכונים בבלוג ופתאום הבנתי- מה שמייחד אותי ואת הבלוג זה כל עשרות הטיולים שלי בעולם וכל השנים שחייתי בחו"ל!
ואז התחלתי לעבוד- הכנתי לא פחות מעשר מנות שונות והשקעתי בהן הרבה מחשבה.
כל אחת מהמנות היתה קשורה בצורה כזו או אחרת לארץ שטיילתי בה או עיר שחייתי בה.
וגם מנה אחת מסורתית שסבתא שלי היתה מכינה.
בין כל אלו, אתם כמובן יכולים לנחש, היה מקום של כבוד ללונדון.
הכנתי כמה מנות ברוח בריטית ואחת מהן היתה סקונס.
סקונס, למי שלא מכיר, הן לחמניות בריטיות מוזרות למראה שמוגשות בדרך כלל במה שנקרא- תה של אחר הצהריים.
הן מגיעות או מתוקות או מלוחות. אם הן מגיעות מתוקות הן מוגשות עם חמאה וריבה.
אם הן מגיעות מלוחות הן מוגשות בדרך כלל עם גבינת שמנת בצד ולפעמים גבינת צ'דר בפנים.
אז יום לפני התוכנית פירסמתי באינסטגרם כמה תמונות של ההכנות והתמונה שהכי משכה תשומת לב היתה דווקא התמונה של הסקונס.
אני בתמימותי בכלל לא חשבתי שמישהו בארץ יודע מה זה סקונס אבל מסתבר שהרבה מאוד אנשים מחפשים מתכון לסקונס טבעוני.
בעקבות התמונה באינסטגרם, קיבלתי ממש הרבה הודעות ובקשות שאני אפרסם מתכון.
אז לקח לי קצת זמן אבל כמו שאתם יודעים, אם ביקשתם משהו אתם בסוף מקבלים 🙂
אז הנה הם, חמודים ובריטים להפליא, לחמניות סקונס טבעוניות מקמח כוסמין, עם זיתי קלמטה.
מושלם.
וכמו שאומרים בלונדון- see ya laters 😉