חג שמח חברים
אוקי יש לנו הרבה עבודה אז לשם שינוי אני אקצר 🙂
רגע לפני שאתם קופצים לתוך שלל המתכונים שמחכים לכם פה למטה, אני רוצה לאחל לכם חג חירות שמח.
בלי שום קשר ליהדות, לדתות ולאמונות, אני רוצה לאחל לכולכם חג חירות שמח, חירות אמיתית, מדוייקת ונכונה, בכל רובד של חיייכם.
אני מאחלת לכם שתהיו חופשיים מכל דבר שמעכב אתכם, מכל דפוס שלא מועיל לכם ומכל מערכת יחסים שלא גורמת לכם לגדול.
ואני גם רוצה לאחל לכל הבריות כולן- חופש.
אני מקווה שהמין האנושי יתפתח ויגדל ויראה את היקום מהזויות הנכונה.
הכל מחובר אחד לשני וסבל של כל בריה אחרת הוא בשבילי כמו הסבל האישי שלי.
שיהיה לכם חג מקסים, מהמם, מקווה שטבעוני, והעיקר מלא באושר.
יאללה, בואו נכין אוכל 🙂
מנה ראשונה- כיסוני חציל במילוי גבינת צנובר ועירית
בחרו לכם חציל אחד גדול וקל (כמה שיותר קל, ככה פחות גרעינים ככה יותר טעים)
את החציל לפרוס לפרוסות פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
להניח את הפרוסות על רשת ולפזר מעל מלח בנדיבות משני הצדדים ולתת לפרוסות לנוח 20 דקות.
ממליצה להניח מתחת לרשת סמרטוט או מגבת כי החצילים הולכים לטפטף הרבה..
לאחר 20 דקות להדליק תנור על 180 מעלות ולהעביר את הפרוסות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
למשוח כל פרוסה במעט שמן ולהכניס לתנור לחלק האמצעי או התחתון.
לאפות 10 דקות לערך עד שהפרוסות מזהיבות מעט.
להפוך את הפרוסות בזהירות ולאפות את הצד השני עוד 8 דקות לערך.
להוציא מהתנור ולקרר.
גבינת צנובר ועירית
במעבד מזון להניח:
1 כוס שקדים קלופים מושרים ללילה או מבושלים 20 דקות
1/2 כוס צנובר מושרה ללילה או מבושל 20 דקות
3 גבעולי עירית חתוכים גס
1 שן שום חתוכה גס
1/3 כוס שמרי בירה (למי ששומר – להחליף בשקד קלוי טחון)
1 כף שמן זית
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית מלח
לעבד עד לקבלת בלילה אחידה ובצקית.
הגבינה אמורה להיות קשה ולא דביקה, שאפשר לעשות ממנה כדור.
הכנה
להניח שתי פרוסות חציל אחת על השניה בצורת X. להכין ריבוע קטן והדוק של גבינה ולהניח באמצע ה X.
לקפל את פרוסות החצילים ולהניח על צלחת הגשה כשהחלק המקופל כלפי מטה.
לעטוף בניילון נצמד עד הגשה.
לשמור בקרור ולהגיש קר.
סלט קולורבי ואבוקדו עם גרעיני חמניה קלויים
בעזרת קולפן לקלוף 1 קולורבי ולפרוס דק.
לפרוס עבה 1 אבוקדו בשל ולסדר על צלוחית הגשה עם הקולורבי.
לקשט בחופן גרעיני חמניה קלויים.
לפזר מעל מלח, פלפל גרוס, שמן זית ולימון על פי טעם.
לשמור בקרור, ממליצה להכין ממש בסמוך לארוחה.
רוטב
בקערית לערבב טוב:
3 כפות גדושות טחינה גולמית
1/4 כוס אבוקדו בשל מעוך
מיץ לימון, מלח ושבבי צ’ילי על פי טעם
כמה עלי פטרוזיליה קצוצים דק
3-4 כפות מים
להגיש קר לצד הסלט.
תוספת ראשונה- סיגרים ממולאים בפטה עדשים מעושן (8-10 סיגרים)
מילוי
לבשל 1 כוס עדשים שחורות במים עד שהעדשים מתרככות וכל המים נספגו.
בנתיים, לטגן בצל אחד גדול קצוץ דק עד שמזהיב ומקורמל.
להעביר למעבד מזון עם העדשים המבושלות, להוסיף:
1 שן שום כתושה
1/2 כוס פקאנים טבעיים
1 כפית מכל תבלין: מלח, פפריקה מעושנת
1/2 כפית מכל תבלין: פלפל שחור גרוס, כמון
לטחון למשחה חלקה לחלוטין.
סיגרים- הכנה
למלא כלי רחב במים פושרים, לטבול דף אורז במים כמה שניות עד שמתרכך.
להניח 1-2 כפיות מילוי בקצה דף האורז, בעזרת הידיים לסדר את המילוי לצורת מלבן מאורך.
לגלגל את הדף ולקפל את השוליים, להניח על משטח ישר וחוזר חלילה עד סיום המילוי.
לחמם כמה כפות שמן במחבת נונסטיק/ טפלון.
להניח את הסיגרים ולצרוב משני הצדדים עד להשחמה.
ניתן לאפות- 25 דקות על 180 מעלות, גריל.
להגיש חם או קר עם מטבל על פי טעם בצד.
תוספת שניה- תפוחי אדמה אפויים ברוזמרין
להדליק תנור על 190 מעלות.
לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות 3-4 תפוחי אדמה גדולים.
להניח את הקוביות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לפזר מעל:
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה
1 כף רוזמרין מיובש
2-3 כפות שמן
לערבב טוב טוב עד שכל הקוביות מקבלות צבע כהה.
להכניס לתנור ולאפות 35-40 דקות עד שהתפוחים זהובים וקריספיים.
אפשר את החמש דקות האחרונות לאפות בחלק העליון של התנור.
להעביר לצלחת הגשה ולהגיש מיד.
מנה עיקרית- אורז אזרביג’יני מסורתי
אורז
בסיר עמוק לחמם כף שמן קוקוס, להוסיף 1/2 1 כוסות אורז מלא ולערבב כמה שניות.
להוסיף כפית כמון ולערבב. להוסיף 3 כוסות מים, לכסות את הסיר.
להביא לרתיחה ואז להנמיך את האש ולבשל עד ריכוך (25 דקות לערך).
להניח בצד, מכוסה.
מילוי
במחבת נוסטיק (טפלון) רחבה לטגן בצל אחד גדול עד שמזהיב כהה.
בנתיים בעזרת סכין חדה או מעבד מזון לקצוץ דק דק דק דק 8-10 פטריות פרטובלו גדולות (ממש ממש דק).
להעביר את הפטריות למחבת ולבשל יחד 2-3 דקות.
להוסיף:
1 כפית מכל תבלין: מלח, כמן, פפריקה מעושנת
1/2 כפית מכל תבלין: פלפל שחור גרוס, כורכום
1 שן שום כתושה
לבשל תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.
הגשה
בצלחת הגשה רחבה לסדר אורז מבושל חם בצורת טבעת .
במרכז להניח את תערובת הפטריות.
מעל לקשט בחופן נדיבה שקדים פרוסים קלויים (אפשר לקלות לבד כמה רגעים על מחבת) ופטרוזליה קצוצה.
להגיש חם.
בתיאבון!
ובכן אלו היו 5 מנות לליל הסדר.
אני מקווה שתהנו מהן ותכינו אותן לא רק בליל הסדר כי הן באמת מעולות, טבעוניות ועל הדרך גם נטולות גלוטן.
שיהיה לכם חג מהמם ולא פחות.
🙂